• BIST 100

    9196,13%-1,54
  • DOLAR

    39,56% 0,12
  • EURO

    45,48% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4262,44% -0,42
  • Ç. ALTIN

    6942,99% 0,00
EKONOMİ
Gaziantep’te üretilen ayakkabılar 35 ülkeye ihraç ediliyor
27 Temmuz 2024 09:41
SON GÜNCELLEME: 27 Temmuz 2024 09:41
Gaziantep’te üretilen ayakkabılar 35 ülkeye ihraç ediliyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep’te üretilen ayakkabılar 35 ülkeye ihraç ediliyor

Türkiye’nin önemli sanayi kentlerinden olan Gaziantep’te üretilen terlik, deri ve spor ayakkabılar, bölge ülkelerinin yanı sıra İngiltere, Rusya, Azerbaycan, Irak ve Sudan başta olmak üzere dünyadaki birçok ülkeye ihraç ediliyor.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin sanayi ve ticaret merkezi konumundaki Gaziantep’te onlarca yıldır önemli geçim kaynakları arasında yer alan ayakkabıcılık sektörü büyümeye devam ediyor. Gaziantep, ayakkabı üretiminde İstanbul’dan sonra ikinci sırada yer alırken, Türkiye’nin terlik, deri ve spor ayakkabı ihracatının yaklaşık yüzde 20’si Gaziantep’teki üreticiler tarafından karşılanıyor. İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ve Avrupa’nın 35 ülkesinin deri ve spor ayakkabı ile terlik ihtiyacının önemli bir bölümünün karşılandığı Gaziantep’te yılda yaklaşık 180 milyon çift deri, spor ayakkabısı ve terlik üretimi yapan üreticiler, yıllık üretim miktarını ise 200 milyona çıkarmayı hedefliyor.
Türkiye’de her üç ayakkabıdan biri Gaziantep’teki firmalar tarafından üretilerek hem iç hem de dış pazarlara gönderiliyor. Ayakkabı üretiminde önemli üretim noktalarından olan Gaziantep’te sektör temsilcileri, şu ana kadar “fason” üretim başlığında Türkiye’nin her tarafına gönderdiği ayakkabılar konusunda yeni bir sayfa açmanın yolunda da ilerliyor.
Türkiye’deki ayakkabı ihtiyacının yüzde 20’sinin karşılandığı Gaziantep’te sektör temsilcileri, kendi markalarıyla dünya pazarlarına açılmayı ve markalaşmada dünya ile yarışmayı hedefliyor. Gaziantep Ayakkabıcılar Odası, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile koordineli hareket ederek, hedef pazarların belirlenmesinin ardından “Made in Gaziantep” markası ile kendi markalarını oluşturmanın çabasını gösteriyor.
Gaziantep Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, Türkiye’nin ayakkabı ve terlik ihracatının yüzde 20’sinin karşılandığı Gaziantep’te üretilen terlik ve ayakkabıların dünyadaki 35 ülkeye ihraç edildiğini söyledi. Gaziantep’in ayakkabı konusunda İstanbul’un ardından en büyük üretim merkezi olduğunu belirten İnce, Gaziantep’te ayakkabı sektörünün bin 200 ayakkabı, 400 terlik, 200 yan sanayi imalatçısı ve 80 bin çalışanıyla 33 farklı sektörü içerisinde barındıran büyük bir sektör olduğunu vurguladı.
Türkiye’nin ve Gaziantep ekonomisinin lokomotif sektörlerinden birisinin ayakkabı sektörü olduğunu ifade eden İnce, Gaziantep’in ayakkabı sektöründe Türkiye’nin Anadolu’daki en büyük üreticisi ve en büyük ihracatçısı konumunda olduğunu ifade etti. Ayakkabı ihracatındaki hedeflerine ulaşmak için yaptıkları çalışmaları anlatan İnce, ihracatı büyütme hedefinin yanı sıra ayakkabıda markalaşmayı hedeflediklerini “Made in Gaziantep” markası ile üretim yapmak istediklerini ifade etti.

Şanlıurfa'da hafriyat kamyonu şarampole yuvarlandı

Hizbullah, Hamanei suikastına karşı uyardı: Ağır sonuçlar doğurur!

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı

Japonya, Afgan mülteciler için 7,5 milyon dolar yardım sağlayacak

ABD'li albay işgalci siyonistleri eleştirdiği için görevden alındı

İŞKUR’dan Bingöl’e yeni istihdam programı: 20 kişi alınacak

Siirt İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Besim Hacıoğlu göreve başladı

İran'dan 475 milyar dolarlık siyonist piyasaya darbe: Tel Aviv ekonomisi şokta

Siyonist rejim, açlıkla boğuşan Filistinlileri hedef aldı: 23 şehit

BESO'dan esnafın taleplerine destek: Esnafımız desteklenmelidir

Yalçıntaş: Günlük su tüketimi 2,5 litrenin altında olmamalı

İslam İşbirliği Teşkilatı dışişleri bakanları İstanbul'da buluşuyor

5 milyondan fazla Afgan mülteci yaklaşık 4 yılda evlerine döndü

Mayıs ayında Gazze'de 12 gazeteci katledildi, 9'u yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 250 bin konut ve işyeri tamamlandı

İran füzesi, Tel Aviv'de eski bir işgalci bakanın evine isabet etti

Konya'da hafızlık merasimi: Bin 255 öğrenci icazet aldı

Enkaz altındakilere ulaşım için "deprem kolyesi" geliştirildi

Merkez Bsı'nın haziran ayı faiz kararı bekleniyor

Şanlıurfa'da 5 yaşındaki çocuğun ayağı oturağa sıkıştı

Yaklaşık 20 milyon öğrenci karnesini alarak tatile çıkıyor

İran'ın hedef aldığı hastane bitişiğindeki tesis, siyonist karargah olarak kullanılıyordu

Antalya'da Narkokapan operasyonu: 104 tutuklama

Sanayide klima yoğunluğu başladı: Uzmanlardan hastalık ve masraf uyarısı

Brent petrol 77,44 dolara yükseldi

Malatya'da tarıma can suyu: Çayırköy’de sulama kanalı yapılıyor

İşgal ordusu Lübnan'da Hizbullah komutanını öldürdüğünü ileri sürdü

Siyonist rejim, Arak reaktörü ve Khondab tesisine saldırdı

Gazze'de bir işgal askeri keskin nişancı atışıyla öldürüldü

Japonya'nın kuzeyinde 6,1 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa'da hafriyat kamyonu şarampole yuvarlandı

Hizbullah, Hamanei suikastına karşı uyardı: Ağır sonuçlar doğurur!

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı

Japonya, Afgan mülteciler için 7,5 milyon dolar yardım sağlayacak

ABD'li albay işgalci siyonistleri eleştirdiği için görevden alındı

İŞKUR’dan Bingöl’e yeni istihdam programı: 20 kişi alınacak

Siirt İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Besim Hacıoğlu göreve başladı