• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,59% 0,14
  • EURO

    51,55% 0,32
  • GRAM ALTIN

    6942,91% 3,14
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Gaziantep'te "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temalı program düzenlendi

25 Kasım 2024, Pazartesi 10:27
25 Kasım 2024, Pazartesi 10:27
Gaziantep
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Peygamber Sevdalıları, Gaziantep'te "Kasım Ayı Sahabe Ayı" kapsamında sahabelerden Hazreti Said bin Zeyd'in (Radıyallahu Anh) hayatını anlatan "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" etkinliğini düzenledi.

Şahinbey Belediyesi konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik Kur'an Kerim tilavetiyle başladı.

Gaziantep Peygamber Sevdalıları Başkanı Muhammed Ata Yaçin'in açılış konuşmasının ardından Araştırmacı Yazar Mehmet Göktaş, sahabelerin hayatından kesitler sundu.

"Sayısız kahramanların menbaı ve kaynağı sahabe-i kiramdır"

Gaziantep Peygamber Sevdalıları Başkanı Muhammed Ata Yaçin sahabeyi anlamanın önemine değinerek, "Özellikle son asırlarda toplumların önüne rol model ve kahraman olarak sunulan içi boş ve hayali yüzlerce, binlerce figüran bulunmaktadır. Aslı astarı olmayan veya manevi değer ve ahlaki erdemlerden yoksun hatta düşman ne kadar kişilik ve sembol varsa belli bir merkezden cilalanarak ve finanse edilerek insanların önüne örnek ve rol model olarak sürüldüler. Toplumlar bunlara özenerek ve benzeyerek süreç içerisinde tarihlerinden, değerlerinden ve kültürlerinden uzaklaşıp belli bazı kesimlerin kuklası ve esiri haline geldiler." ifadelerini kullandı.

"Tarihimiz gerçek kahraman örnekleriyle doludur"

Yaçin, tarihin İslam kahramanlarının örnekleriyle dolu olduğuna değinerek, "Neticede kültürel işgal ile muhasara altına alınan toplumlar ve devletler, silahsız ve savaşsız ele geçirildiler. Oysa tarihimiz gerçek kahraman ve rol model olacak sayısız örneklerle doludur. Sayısız kahramanların da menbaı ve kaynağı sahabe-i kiramdır. Öyle ki tarihleri değiştirmişler, tarihler yazmışlar, dünyayı hak ve adalet ile tanıştırmış, insanlığa ışık olmuş, insanlığı kurtarmak için kendilerini yakmış, feda etmişlerdir. Bu yönü ile unutturulan değerlerimizi, önderlerimizi, gerçek kahramanlarımızı ve yolumuzu aydınlatan yıldızlarımızı gün yüzüne çıkarmak, örnek alınmalarını sağlamak ve karanlığa gömülen şu dünyayı onlar ile aydınlatmak Peygamber Sevdalıları olarak bizim asli görevlerimizdendir." dedi.

"Sahabe de kıyamete kadar korunacak"

Sahabenin günümüz insanı için örnekliğine değinen Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş Hoca, Hazreti Peygamberi sevmenin Müslümanları kurtaracağına vurgu yaptı.

Göktaş Hoca, "Biz de Peygamberimize olan muhabbetimize, Peygambere muhabbet duyanların muhabbetine güvenerek Rabbimizden bir şeyler bekliyoruz. Yüce Rabbimiz bütün insanlığa bir Peygamber göndereceğini ilan etti. O'nu iyi izleyin O'na iyi bakın her konuda size örnek olacak, örnekliğini de gösterecek. Bizzat babalığını, dedeliğini, komşuluğunu, komutanlığını, devlet başkanlığını gösterecek ve bu da kaybolmayacak. Sadece Kur'an-ı Kerim değil sahabeler de kıyamete kadar gidecek. Said bin Zeyd'te kıyamete kadar gidecek. Çünkü Allahu Teâlâ onların kıyamete kadar unutulmayacağı bir hayatı onlara nasip etti. Sahabe Allah'ın dinini dünyaya örnek olarak Peygamberle yaşayıp gösteren insanlardır." şeklinde konuştu.

Etkinlik ezgi ve slayt gösteri ve Peygamber Sevdalıları tiyatro Grubunun çilekeş Müslümanların hayatının sahnelemesinin ardından sona erdi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

ABD’de bir araç markete girdi: 3 ölü, 6 yaralı

Amasya’daki iş yeri kurşunlama olayının azmettiricileri İstanbul’da yakalandı

Umman: ABD ve İran görüşmesinde müzakerelerin yeniden başlatılması ve başarıyla sonuçlanabilmesi üzerinde duruldu

Milletvekili Dinç'ten depremzedelere ziyaret

Almanya Başbakanı Merz ile BAE Devlet Başkanı Al Nahyan görüştü

Yunanistan'da casusluk krizi

DMM’den Türkiye-Somali ilişkilerini hedef alan iddialara yalanlama

ABD'den İran'a yönelik yeni yaptırım kararı

BM: Refah Sınır Kapısı'ndan insani yardım geçişlerine izin verilmiyor

Tarımsal destekleme ödemesi çiftçilerin hesaplarına aktarılıyor

Ürdün Kralı 2. Abdullah Türkiye'ye geliyor

Mersin’de okul servislerine sıkı denetim

Mersin’in batısı için kuvvetli yağış alarmı

Batman'da kuyumcuda silahlı soygun: 2 şüpheli gözaltında, 1 firari

Ürdün Kralı 2. Abdullah yarın Türkiye’ye geliyor

Yemen'de Filistin için milyonluk miting

Fransa, Grönland'da başkonsolosluk açan ilk AB ülkesi oldu

AB, Rusya'ya karşı 20. yaptırım paketini önerdi

Batman’da Kuyumcuya Silahlı Saldırı: Şüphelilerden İkisi Yakalandı

HÜDA PAR Ağrı il teşkilat üyeleri Kızılay'a kan bağışında bulundu

Meteorolojiden bazı bölgeler için sağanak ve kar uyarısı

YÖK’ten üniversite öğrencilerine büyük müjde: Mezun olmadan iş hayatı başlıyor

İran Dışişleri Bakanından ABD'yle yapılan bugünkü müzakerelere ilişkin açıklamalar

OSTİM’de 5G vizyonu masaya yatırıldı: Türkiye dijital bağımsızlığa hazırlanıyor

Hindistan'da bir parti lideri öldürüldü

Bursa'da 6 Şubat depremleri dolayısıyla anma programı düzenlendi

Hindistan'da kömür madeninde patlama: 18 ölü

Afyonkarahisar merkezli operasyonda 14,9 milyon liralık çek ve senet ele geçirildi: 3 tutuklama

ABD Büyükelçiliği önünde Gazze nöbeti: Gerçek adalet sağlanana kadar susmayacağız

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan’daki cami saldırısını kınadı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD’de bir araç markete girdi: 3 ölü, 6 yaralı

Amasya’daki iş yeri kurşunlama olayının azmettiricileri İstanbul’da yakalandı

Umman: ABD ve İran görüşmesinde müzakerelerin yeniden başlatılması ve başarıyla sonuçlanabilmesi üzerinde duruldu

Milletvekili Dinç'ten depremzedelere ziyaret

Almanya Başbakanı Merz ile BAE Devlet Başkanı Al Nahyan görüştü

Yunanistan'da casusluk krizi

DMM’den Türkiye-Somali ilişkilerini hedef alan iddialara yalanlama