Gaziantep’teki 300 yıllık oyuncak tavşan ilgi görüyor

Tarih: 07.04.2023 11:35
Gaziantep’teki 300 yıllık oyuncak tavşan ilgi görüyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Gaziantep’teki 300 yıllık oyuncak tavşan ilgi görüyor

Tarihi binlerce oyuncağın yer aldığı Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde sergilenen ve Orta Asya’da yapıldığı tahmin edilen 300 yıllık tahta oyuncak tavşan, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi, 6 Nisan 2013 tarihinde Sunay Akın danışmanlığında toplanan oyuncaklarla açıldı. Açıldığı günden bugüne yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken müze, tarihi oyuncaklarıyla dikkat çekiyor. Orta Asya’da 1700’lü yılların başında yapıldığı tahmin edilen tahta oyuncak tavşan da Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde sergileniyor. 300 yıllık oyuncak ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

“Bu müzede hatıralarını yeniliyorlar”
Yetişkinlerin müzeyi ziyaret ettiklerinde hatıralarını tekrardan yaşadıklarını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Oyuncak ve Çocuk Müzesi Sorumlusu Aslıhan Yakıcı, 'Oyuncak müzesi denildiği zaman akla ilk olarak çocuklar geliyor. Çocuklardan ziyade yetişkinlere müzemiz daha çok hitap ediyor. Çocuklar oyuncakları sadece oyuncak olarak görüyorlar ama yetişkinler buraya geldikleri zaman kendi anılarını tekrardan yaşamış oluyorlar ve kendi eski dönemlerine dönmüş oluyorlar. Hatıralarını yeniliyorlar aslında bu müzede” ifadelerini kullandı.

“Oyuncağın ismini bu müzeyi gezen kişiler vermiş oluyor”
Müzenin en eski ve en gözde oyuncaklarından birisinin 1700’lü yıllara ait tahta tavşan olduğunu ifade eden Yakıcı, “Müzede en eski oyuncaklardan biri tahta tavşan. Çocuklar öyle dediği için biz de ona tavşan diyoruz. Tahta tavşan 1700’lü yıllara ait müzemizin en eski oyuncağı, en gözde oyuncaklarından birisidir. Şu an 300 yaşında. Biz kendisini tavşana benzetiyoruz ama bu tahta oyuncağı farklı şeylere benzetenler de var. Bunu daha çok ziyaretçilerimizin kendi hayal dünyasına bırakıyoruz. Tavşana benzeten de var, at diyen var, kurt diyen de var. Bu oyuncağın ismini bu müzeyi gezen kişiler vermiş oluyorlar” dedi.
Bey Mahallesi’nde faaliyet gösteren müze, binlerce oyuncağı çocukların ve ziyaretçilerinin beğenisine sunmaya devam ediyor.

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Yükleniyor