• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Gaziantep’ten 10 ayda 8,2 milyar dolar ihracat

06 Kasım 2023, Pazartesi 04:25
06 Kasım 2023, Pazartesi 04:25
Gaziantep’ten 10 ayda 8,2 milyar dolar ihracat
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep’ten 10 ayda 8,2 milyar dolar ihracat

Eylül ayına göre ihracatını yüzde 3,12 artıran Gaziantep, gerçekleştirdiği 904 milyon 754 bin dolarlık ihracat ile Ocak-Ekim döneminde 8 milyar 223 milyon 79 bin dolar ihracata ulaştı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Ekim ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Gaziantep’imiz ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 3,12 artışla 904 milyon 754 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,5 düşüş olsa da tüm zorluklara rağmen üretmeye, istihdam oluşturmaya ve ülkemizin ihracatında lokomotif olmaya devam eden ihracatçı üyelerimize, iş insanlarımıza ve tüm çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Umut ediyorum ki 2023 yılını 10 milyar dolar üzerinde kapatacak ve 2024 yılında daha da azimle çalışarak ihracat rekorları kırmaya devam edeceğiz” dedi.

2022 yılı Ocak-Ekim dönemine göre yüzde 5,4 geride olduklarını fakat bundaki en büyük etkenin bölgeyi derinden sarsan deprem felaketi olduğunun altını çizen Başkan Yıldırım, “Yüzyılın felaketine rağmen şehrimiz bir önceki yıla göre yalnızca yüzde 5,4 geridedir. Her zaman dile getiriyorum Gaziantep merkezde deprem hasarının az olması bu kentin ekonomik anlamda az hasar aldığı anlamına asla gelmez. Üyelerimizin neredeyse tamamı bu felaketten fazlasıyla etkilendi. Kimisinin makinesi hasar aldı üretim yapamadı ve müşterisini, pazarını kaybetti. Kimisi de bizzat deprem bölgesiyle iş yaptığı için müşterisinin tamamını kaybetti. Dolayısıyla depremin fiziki hasarı Gaziantep merkez de az olsa da ekonomik hasarı büyük oldu. Ama çok şükür ki ihracatçı üyelerimiz genetik kodlarına işlemiş zorluklarla mücadele edebilme yeteneği sayesinde çalışmaya azimle devam etti. Bununla birlikte küresel ekonomideki yavaşlamanın ve gelişmelerin olumsuz etkilerini de göz ardı edemeyiz. Özellikle en güçlü pazarlarımızdan Avrupa’daki talep daralması ihracat performansımızı olumsuz etkileyen nedenler arasında. Ben inanıyorum ki 2024 yılında üyelerimizle, iş insanlarımızla el ele vererek, projeler geliştirip bizzat ihracat danışmanlıkları yaparak ihracat açıklarımızı kapatacak ve ülkemizin lokomotif kenti olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Pakistan, Çin'den Z-10ME taarruz helikopterleri satın aldı

Davet ve Gençlik Hareketi'nin park etkinlikleri devam ediyor

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Şanlıurfa’da şiddetli yağış etkili oldu

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Siirt'te iki araç çarpıştı: Kazada ölen ya da yaralanan olmadı

İran, Nahid-2 uydusunu yerli fırlatıcıyla uzaya göndermeye hazırlanıyor

Siirt’te kayıp şahıs insansız hava aracı ile bulundu

Siirt’te maddi hasarlı trafik kazası: 1 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Pakistan, Çin'den Z-10ME taarruz helikopterleri satın aldı