• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,35% 0,37
  • EURO

    45,61% 0,79
  • GRAM ALTIN

    4290,31% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,05% -1,15
Gazikültür bir eseri daha okuyucularla buluşturdu
GÜNDEM
Tarih: 23.02.2024 10:30
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Gazikültür bir eseri daha okuyucularla buluşturdu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazikültür bir eseri daha okuyucularla buluşturdu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür tarafından Gaziantep’in Cumhuriyet Dönemi’ndeki gelişimine ışık tutacak “100. Yılında Cumhuriyet Dönemi Gaziantep” adlı eser okuyucuyla buluştu.
Prof. Dr. Mehmet Emin Sönmez, Murat Dağ ve İsmail Hakkı Üzüm’ün editörlüğünde hazırlanan bu eser, Gaziantep’in Cumhuriyet dönemi boyunca gösterdiği gelişimi ve başarıları detaylı bir şekilde ele alıyor. Kitap, Gaziantep’in dil, edebiyat, tarih, coğrafya, biyografi, ekonomi, kültürel miras, sanat ve mimari alanlarındaki zenginliğini 59 bildiri ile gözler önüne seriyor. “Dil ve Edebiyat” başlığında 11, “Tarih” başlığında 26, “Coğrafya” başlığında 10, “Biyografi” başlığında 6, “Ekonomi” başlığında 4, “Kültürel Miras-Sanat-Mimari” başlığında 13 bildiri bulunuyor.
Gaziantep, Türk tarihi için stratejik bir öneme sahip, kültürel ve tarihi mirasıyla zengin bir şehir. Cumhuriyet tarihi boyunca önemli başarılara imza atmış olan bu kent, kültür, sanat, ekonomi ve mimari alanlarda önemli gelişmeler göstermiş ve Türkiye’nin gelişimine önemli katkılarda bulunmuştur. Bu kitap, Gaziantep’in tarihini, kültürünü ve Cumhuriyet dönemi boyunca yaşadığı dönüşümü kapsamlı bir şekilde anlatıyor.

“Gaziantep, Türkiye Yüzyılı’nda da adından söz ettirecek”
Gazikültür Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Tanrıöver çalışma hakkında, “Cumhuriyetimiz, aziz milletimizin kahramanca fedakarlıklarıyla bugüne ulaştı ve 100. yılını geride bırakarak yeni bir yüzyılı selamladı. Türkiye Yüzyılı’nın şafağında Gazikültür olarak önemli bir yayına imza attık. ’100. Yılında Cumhuriyet Dönemi Gaziantep’ kitabı, Gaziantep’in ve genel olarak Türkiye’nin tarihine ışık tutuyor. Gaziantep’in Cumhuriyet dönemi boyunca yaşadığı değişimleri, kültürel ve ekonomik başarılarını detaylı bir şekilde ortaya koyarak, şehrin tarihi ve kültürel zenginliğini vurguluyor. Gaziantep’in, Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye’nin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimine nasıl katkıda bulunduğunu gösteren bu çalışma, şehrin tarihi önemini ve geleceğe yönelik vizyonunu aydınlatıyor. Bu açıdan bakıldığında Gaziantep’in Türkiye Yüzyılı’nda da adından söz ettireceğinden emin olabiliriz” dedi.

“Gaziantep, Türk tarihinin dönüm noktalarından birine ev sahipliği yapmıştır”
Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar kitap hakkında, “Bu değerli çalışma, akademisyenler, araştırmacılar, tarih meraklıları ve Gaziantep’in kültürel mirasına ilgi duyan herkes için eşsiz bir kaynak niteliğinde. Gaziantep’in Türk tarihi içindeki yerini ve Cumhuriyet dönemi boyunca gösterdiği başarıları anlamak isteyenler için vazgeçilmez bir rehber olan bu kitap, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür Yayınları tarafından okuyucularla buluşturuluyor. ’100. Yılında Cumhuriyet Dönemi Gaziantep’ hem tarihçiler hem de genel okuyucu kitlesi için değerli bir referans kaynağıdır” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Cumhuriyet’e emek verenlere saygı duruşu niteliğinde olan “100. Yılında Cumhuriyet Dönemi Gaziantep”, şehrin kültürel ve tarihi mirasını koruyup gelecek nesillere aktarmak amacıyla büyük bir titizlikle hazırlandı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür Yayınları tarafından yayımlanan “100. Yılında Cumhuriyet Dönemi Gaziantep” adlı kitap www.gazikulturas.com adresinden e-kitap formatında ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor