• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Gazintep’te 85 yaşında Kur’an-ı Kerim öğrendiler

GÜNDEM 16.04.2023 12:45:08 0
Gazintep’te 85 yaşında Kur’an-ı Kerim öğrendiler

Gazintep’te 85 yaşında Kur’an-ı Kerim öğrendiler

Gaziantep’te yaşayan 85 yaşındaki komşular Elif Kurt ve Hamide Bozgil, bu yaşlarına rağmen gittikleri sosyal tesisle Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi.
Gaziantep’te yaşayan yıllardır komşu olan 85 yaşındaki Elif kurt ve Hamide Bozgil, Şahinbey Belediyesinin düzenlediği Kur’an kursunda eğitim alan 85 yaşındaki Elif Kurt ve Hamide Bozgil Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi. Kursun en yaşlı öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim öğrenmesi kurstaki genç kadınlara da örnek oldu. Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Yeditepe mahallesinde bulunan Şahinbey Belediyesine bağlı Özgecan Hanımlar Yüzme Havuzu, Spor ve Kültür Merkezi’nde kadınların hizmetine sunulan Kur’an Kursunun en yaşlı öğrencisi olan Elif Kurt ve Hamide Bozgil Kuran’ı Kerim’i okumayı öğrendi.
Kurstaki hocalarında yardımıyla Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen Elif Kurt, “Çocuklukken Kur’an-ı kerimi öğrenmiştim. Buraya tekrar gelerek eksiklerimi gidermek istedim. Hocalarımız bize eksiklerimizi öğretiyor. Daha bilmediğimiz yerlerini öğrenmek için çabalıyoruz. Bu yaşta bile çabalıyoruz çünkü beşikten mezara kadar okumak vardır. Allah herkese nasip etsin. Buraya gelmeden önce eksiklerimiz vardı. Eksiklerimizi de tamamlıyoruz. Hocamız bizimle güzel bir şekilde ilgileniyor ”dedi.
“Kuran-ı kerim gibi insana arkadaş yok”
Kur’an’ı Kerim’in herkesten daha çok arkadaş olduğunu söyleyerek gençlere daha erken öğrenmeleri tavsiyesinde bulunan Kurt, ' Kur’an-ı Kerim başımızın tacı, kalbimizin, gönlümüzün ilacıdır. Bütün gençlere her zaman söylerim kendilerine tavsiye ederim. Yaşlandıktan sonra başka bir işle uğraşamadığımız için oturduğumuz yerde kuran-ı kerim bize yoldaş oluyor. Hastalıkta, depremde nerede olursak olalım kuran-ı kerim hep yanımızda oldu. Herkese tavsiye ediyorum. Bütün gençlere, bütün arkadaşlara tavsiye ediyorum ki öğrensinler, eksiklerini gidersinler. Buraya gelerek kuran-ı kerim okuyorum, namazımı kılıyorum, öğreten arkadaşlar çok yardım ediyorlar bizimle ilgileniyorlar. Gençlerde öğrendikçe, ilerledikçe ben çok seviniyorum” ifadelerini kullandı.

“Kurs açıldığında herkesten önce ben gelirim”
Kur’an kursuna herkesten önce kendinin geldiğini ve kurs açıldığı zaman herkese gelmeleri yönünde tavsiyelerde bulunduğunu dile getiren Hamide Bozgil, “Küçükken hocaya gitmiştim. Buraya da gelip kuran-ı kerim okuyoruz kendimizi ilerletiyoruz. Unutmamak için Kur’an-ı Kerim okuyarak tekrar ediyoruz. Hepimiz komşuyuz kuran-ı kerim okuyup sonra evlerimize gideriz. Kurs açıldığında herkesten önce ben gelirim. Gittiğim her yerde herkese kurs açıldı gelin diye söylerim. Kuran kursu dışında diğer kurslar içinde geldik. Kur’an-ı Kerim’de öğrendik dikişte öğrendik” diye konuştu.

Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer mesaj

Cizre-Nusaybin kara yolunda trafik kazası: 6 yaralı

Yemen'in yeni Başbakanı Salih Bin Brik oldu

Singapur'da seçimleri Başbakan Wong'un partisi kazandı

Malatya’da uyuşturucudan 2 tutuklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki gıda kaynaklarını sistematik olarak yok ediyor

Motosiklet hafif ticari araçla çarpıştı: 2 yaralı

Yemen Başbakanı istifa etti

Şüpheli şahısların üzerinden 1 kg metamfetamin ele geçirildi

ABD ambargoyu kaldırdığı Vietnam'a 24 adet F-16 savaş uçağı veriyor

Singapur genel seçim için sandık başına gitti

Yapıcıoğlu: siyonizm, bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Bataklığa düşen uçağın yolcuları kurtarılmayı bekledi

Yapıcıoğlu: siyonistlerle karşılaşmak için her türlü askeri hazırlığı yapmamız lazım

Pakistan uzun menzilli balistik füzesini test etti

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ