• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,37% 0,08
  • EURO

    45,48% 0,10
  • GRAM ALTIN

    4305,94% 0,50
  • Ç. ALTIN

    6934,05% 0,00
Gazze direnişinin zaferi Van'da coşkuyla kutlandı
GÜNDEM
Tarih: 16.01.2025 08:09
Güncelleme: 16.01.2025 08:09
Kaynak: ILKHA
Gazze direnişinin zaferi Van
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşmasının duyurulmasının ardından Van’da düzenlenen zafer kutlamaları coşkulu bir atmosferde gerçekleşti.

HAMAS, Filistin halkının uzun süredir devam eden direnişinin sonucu olarak ateşkese varıldığını duyurdu. Bu gelişme sonrası HÜDA PAR Van İl Başkanlığı’nın çağrısıyla meydanlara çıkan vatandaşlar, kutlama yaptı.

Van Beşyol Meydanı’nda toplanan kalabalık, tekbir ve sloganlar atarak sevinç gösterisinde bulundu. Katılımcılar halaylarla kutlamalara renk kattı ardından yüzlerce araçlık konvoyla şehir turu atıldı.

Konvoya katılanlar tekrar Beşyol Meydanı’na kurulan Kubbetü’s Sahra Çadırı’nın önünde toplanarak burada yapılan basın açıklamasını dinledi.

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Tuşba İlçe Başkanı Emre Aycan, Enfal suresindeki “Ey iman edenler! Bir düşman birliği ile çatıştığınız vakit sebat ediniz ve Allah’ı çokça anınız ki zafer sizin olsun.” ayetini hatırlattı.

“Ölümü öldürenlere hiçbir şey yapamazsınız!”

Açıklamanın devamında El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde’nin sözlerine değinen Aycan, “Direnişin ilk günlerinde, Müslümanların sözcüsü Ebu Ubeyde şu tarihi sözleri dile getirmişti: “Buradan Netanyahu’ya söz veriyoruz! Bu savaş sonunda sen ve ordun zelil bir şekilde diz çökeceksiniz. Bu devletinizin sonu olacak, biiznillah.” Bu sözler hakikatin gür sesi oldu. Hamas yok olacak diyen Netanyahu bugün Hamas’la antlaşmaya mecbur kaldı.” dedi.

“Gazze halkı tarih yazmıştır”

Gazze halkının bir buçuk yıldır sürdürdüğü tarihi direnişin zafer getirdiğini ifade eden Başkan Emre Aycan, “Yaklaşık bir buçuk yıldır işgalcilere karşı onurla ve cesaretle mücadele eden Gazze şeridindeki kararlı Filistin halkı, başta İslami Direniş Hareketi olmak üzere direniş gruplarının kahramanlıklarıyla tarih yazmıştır. Bu zafer, sadece müzakere masasında değil, cihad meydanında, canlarını ortaya koyan mücahitlerin fedakârlıklarıyla kazanılmıştır. Gazze’nin kahramanları, tanklara, uçaklara, bombalara rağmen zulme boyun eğmemiş; adalet ve özgürlük şiarıyla işgalcilerin tüm planlarını boşa çıkarmıştır. Unutulmamalıdır ki bu ateşkes anlaşması, israilin diz çöktüğünü, yenilmezlik efsanesinin yerle bir olduğunu ve işgal rejiminin tüm askeri gücüne rağmen direnişi kırmakta başarısız olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Bu anlaşma, Filistin halkının iradesinin ve mücadelesinin zafer belgesidir. Zulmün kalkanları, cesaret ve inanç karşısında erimiş; işgalciler, direnişin gücü karşısında çaresiz kalmıştır. Gazze halkının onurlu duruşu, yalnızca Filistin için değil, tüm mazlum halklar için bir ilham kaynağı olmuştur. Bu zafer, Filistin halkının meşru haklarını gasp etmeye çalışanların başarısızlığını, adalet ve özgürlük için mücadele edenlerin ise asla yenilmeyeceğini kanıtlamıştır.” şeklinde konuştu.

“İşgal rejimi ateşkesi defalarca ihlal etmiştir”

Siyonist rejimin daha önce yüzlerce defa ateşkes kararını ihlal ettiğine değinen Aycan, “Bu süreçte, işgal rejiminin ateşkesi yüzlerce kez ihlal ettiği, uluslararası hukuku hiçe sayarak sivillere ve direnişe saldırmaya devam ettiği unutulmamalıdır. Ateşkesin, işgalcilerin toparlanma ve yeniden saldırı hazırlığı yapma fırsatına dönüşmesine izin verilmemelidir. Gazze’nin yeniden ayağa kalkması için tüm bölge ülkeleri seferber olmalı; insani yardımın kesintisiz sağlanması, tıbbi malzemelerin bölgeye ulaştırılması ve yaralıların tedavi edilmesi konusunda hızla harekete geçilmelidir.” ifadelerine yer verdi.

“Filistin halkıyla birlikteyiz, onların onurlu mücadelesini selamlıyoruz”

Gazze’nin izzetli zaferini selamlayan Aycan, sözlerini şöyle tamamladı:

“ABD ve siyonist rejimin, Filistin topraklarını tamamen işgalcilere teslim etmeyi hedefleyen projelerine karşı İslam dünyası uyanık olmalıdır. Filistin’in bağımsızlığı, Mescidi Aksa’nın özgürlüğü ve Gazze halkının temel haklarının korunması, tüm İslam ümmetinin ortak davasıdır. Bu uğurda işgal rejimine karşı daha güçlü bir dayanışma sergilenmeli, Filistin halkının onurlu mücadelesine destek verilmelidir. Zafer, direnenlerin olacaktır! Gazze’nin kahraman halkını, mücahitleri ve direniş gruplarını bu destansı başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. Allah’ın izniyle, bu zafer Filistin’in özgürlüğüne giden yolda atılmış güçlü bir adımdır.”

Basın açıklamasının ardından bugün saat 20.30'da Van Kalesi’nde toplanarak kent merkezine doğru araç konvoyu yapılacağı belirtildi. (İLKHA)

Siyonist rejimde 24 bina yerle bir oldu, binlerce kişi tahliye edildi

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist rejimde 24 bina yerle bir oldu, binlerce kişi tahliye edildi

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır