• BIST 100

    13984,11%-0,37
  • DOLAR

    42,61% 0,04
  • EURO

    49,95% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5791,92% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9292,05% 0,00

Gazze için anlamlı dayanışma

05 Mayıs 2025, Pazartesi 14:01
05 Mayıs 2025, Pazartesi 14:01
Gazze için anlamlı dayanışma
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ankara’da ismini açıklamayan bir hayırseverin Umut Kervanı Ankara Derneği’ne bağışladığı elektrikli bisiklet, ihtiyaç sahibine hediye edildi. Elde edilen gelir ise Gazze’ye gönderilmek üzere yetkililere teslim edildi.

Ankara’da bir hayırseverin Umut Kervanı’na bağışladığı elektrikli bisiklet, ihtiyaç sahibine hediye edildi. Bisikletten elde edilen gelir ise Gazze’ye gönderildi.

Ankara’da geçtiğimiz haftalarda ismini vermek istemeyen bir hayırsever, elektrikli bisikletini Gazze’deki mağdur ve mazlumlara ulaştırılması için Umut Kervanı Ankara Derneğine bağışladı. Dernek aracılığıyla bir başka hayırsever tarafından satın alınan bisiklet, ihtiyaç sahibi bir kişiye hediye edildi. Bisikletten elde edilen gelir ise Gazze’ye gönderilmek üzere ilgili mercilere ulaştırıldı.

Umut Kervanı Ankara Dernek Başkanı Cumali Sunar, yapılan bağışın anlamlı ve örnek bir davranış olduğunu belirterek, "Bu zor günlerde halkımızın duyarlılığı umut veriyor." dedi.

Sunar, "Birkaç hafta önce, Gazze’ye gönderilmek üzere bir elektrikli bisikleti Ankara Umut Kervanı Derneği olarak hayırseverlerden temin etmiştik. Bu konuyla ilgili haber yaptığımızda çeşitli geri dönüşler aldık. Elektrikli bisikleti almak isteyenler oldu. Bir hayırseverin bu bisikleti alıp bir ihtiyaç sahibi kardeşimize hediye etmek istediğini söyleyince, biz de bu bisikleti o hayırsevere verdik. Hayırseverimiz de, ihtiyaç sahibine birlikte götürüp hediyesini kendisine ulaştırdık." ifadelerine yer verdi.

Hayırseverlere teşekkür eden Sunar, "Bu vesileyle; hem bu hayra aracılık eden kardeşimize, hem bisikleti bize ulaştıran kişiye, hem de bisikleti alıp başka bir ihtiyaç sahibine hediye eden hayırseverimize şükranlarımızı sunuyoruz. Aynı şekilde, bu bağlamda yapılan maddi yardımı da Gazze’ye gönderilmek üzere yetkili yerlere teslim ettik. İnşallah en kısa sürede yerine ulaşmasını temenni ediyoruz." şeklinde belirtti.

Son olarak Sunar, "Biliyoruz ki bu zor günlerde, giriş-çıkışların neredeyse imkânsız olduğu bir dönemdeyiz. Ancak tüm zorluklara rağmen, inşallah yardımlar ulaştırılacak ve yerini bulacaktır. Rabbimizden, bu zulümlerin son bulmasını niyaz ediyoruz. Bu duyarlılığın sürmesini vatandaşlarımızdan ve halkımızdan da bekliyoruz. Onlar bu acıyı yaşarken bizler duyarsız kalamayız. Elimizden geldiği her şekilde yardımları toplayıp ulaştırmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Allah, bu hayra vesile olan, katkı sunan, destek veren herkesten razı olsun." dedi. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: gazze için anlamlı dayanışma

İşgal rejimi Rafah’ta iki Filistinliyi şehit etti

Francesca Albanese: Gazze'de gerçek bir ateşkes yok, israil etnik temizlik peşinde

Uzmanlardan kritik uyarı: Erkek kısırlığı çevresel etkenlerle artıyor

Myanmar'da hastane bombalandı: 31 ölü

İngiltere’nin vatandaşlık iptali  krizi: Siyahi ve Asyalı Britanyalılar 12 kat daha fazla hedefte

Edirne’de sis nedeniyle 10 araçlı zincirleme kaza: 7 yaralı

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekdemir: Ücretli öğretmenlik son bulmalı, atamalar artırılmalı

İstanbul'da uyuşturucu soruşturmasında 4 şüpheli tutuklandı

Ukrayna'nın geniş çaplı İHA saldırısı Moskova'daki tüm havaalanlarında uçuşları durdurdu

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çocuklarda 'Konuşma gecikmesi'ne dikkat çekildi

İstanbul Valiliği’nden 3 çocuğun hayatını kaybettiği yangına ilişkin açıklama

Mardin’de silah kaçakçılığı operasyonunda çok sayıda silah ele geçirildi

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa büyük destek: Uygun fiyatlı araç siparişleri teslim edildi

Van’da zincirleme trafik kazası: 3 kişi yaralandı

Gazze'de dondurucu soğuk: 8 aylık bebek soğuktan şehit oldu

Bakan Bolat: Dünya ticareti uzun süredir bir politika belirsizliğine sürükleniyor

Şanlıurfa’da kaçak elektrik kullanan gizli kripto üretim tesisi tespit edildi

Kasım ayının en yüksek sıcaklığı Cizre’de kaydedildi

Öğrenciler Kur'an'ı Kerim öğreniyor

Gazze'de çadır kampları sular altında kaldı

Balıkesir'de 4,9 büyüklüğünde deprem

Motosiklet ekipmanı zorunluluğu satışları artırdı: Satıcılar stok yetiştirmekte zorlanıyor

HÜDA PAR'dan Antalya İl Müftüsüne 'Hayırlı Olsun' ziyareti

Şırnak Üniversitesi Rektörü Alkış, STK temsilcileriyle buluştu

Asgari ücret görüşmeleri yarın başlıyor

Trump göçmenleri sınır dışı ederken zenginlere hızlı vize ayarladı: 1 milyon doları olan gelsin

Umut Kervanı Şanlıurfa'da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü

İşgalciler Gazzeli 5 esiri serbest bıraktı: Hepsi ağır sağlık sorunlarıyla hastaneye kaldırıldı

Yılın son faiz kararı bugün açıklanacak

Dicle'de çıkan yangında bir işyeri küle döndü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgal rejimi Rafah’ta iki Filistinliyi şehit etti

Francesca Albanese: Gazze'de gerçek bir ateşkes yok, israil etnik temizlik peşinde

Uzmanlardan kritik uyarı: Erkek kısırlığı çevresel etkenlerle artıyor

Myanmar'da hastane bombalandı: 31 ölü

İngiltere’nin vatandaşlık iptali  krizi: Siyahi ve Asyalı Britanyalılar 12 kat daha fazla hedefte

Edirne’de sis nedeniyle 10 araçlı zincirleme kaza: 7 yaralı

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekdemir: Ücretli öğretmenlik son bulmalı, atamalar artırılmalı