• BIST 100

    16291,85%2,07
  • DOLAR

    43,41% 0,03
  • EURO

    51,98% -0,50
  • GRAM ALTIN

    7345,83% 1,69
  • Ç. ALTIN

    12150,23% 3,99

Gazze için meydanlara çıkan Adanalılar boykot çağrısını yineledi

10 Ağustos 2025, Pazar 15:46
10 Ağustos 2025, Pazar 15:46
Gazze için meydanlara çıkan Adanalılar boykot çağrısını yineledi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gazze’deki soykırıma tepki göstermek ve Ankara’daki yürüyüşe destek vermek amacıyla düzenlenen etkinliğe katılan binlerce kişi, işgal rejimi ürünlerini boykot etme çağrısında bulundu.

Gazze’deki soykırıma dikkat çekmek ve Ankara’da yapılacak yürüyüşe destek vermek için kentte binlerce kişi meydanlarda toplandı. Düzenlenen yürüyüşün ardından katılımcılar, İLKHA mikrofonuna duygularını paylaştı.

Ellerinde Filistin bayraklarıyla yürüyüş yapan vatandaşlar, sloganlarla işgal rejiminin saldırılarını protesto etti. Etkinlikte yapılan konuşmalarda, Müslümanların Filistin konusunda daha duyarlı olması ve boykotun güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

"Müslümanların biraz daha rehavet içerisinde olduklarını düşünüyorum"

Nasrallah Öztürk, Müslümanların Filistin konusunda daha duyarlı olması gerektiğini belirterek, “Müslümanların biraz daha rehavet içerisinde olduklarını düşünüyorum. Boykot konusunda ise elimizden gelen ne varsa yapmamız lazım. Gerek infaklarımız sadakalarımız olsun tam anlamıyla Filistin’in yanında durmamız lazım. Allah onların yardımcısı olsun, bizleri de onlara vesile eylesin ve onlarla haşr eylesin. Allah israilin belasını versin, onu helak ederek bizi de buna şahit kılsın.” şeklinde konuştu.

"Gazze bize Müslüman olmayı öğretti"

Mehmet Kaya, işgal rejiminin yıllardır çocuk ve bebekleri hedef aldığını dile getirerek, “Allah zalimleri kahru perişan etsin. 2 yıldan beri çoluk çocuk demeden bebekler katlediliyor. Açlıkla imtihan ediliyorlar. Allah onların sabırlarını arttırsın. Gazze bize Müslüman olmayı öğretti. Nasıl mücadele edilmesi gerektiğini öğretti. Allah HAMAS’a ve tüm Gazzelilere güç kuvvet versin. Trump’ı ve Netanyahu’yu da kahru perişan eylesin inşallah.” ifadelerini kullandı.

"En ufak şeyden dahi olsa boykota devam edelim"

Hollanda’dan yürüyüşe katıldığını belirten Muhammed Amir Ortaç ise, “Hollanda’dan buraya geldim. Bu sıcakta bu kadar Müslümanın soykırıma ‘dur’ demek için bir araya geldiklerinden dolayı Allah onlardan razı olsun. Boykota devam edelim Allah’ın izniyle. Bizim Yahudilere verebileceğimiz en büyük zarar, onların ürünlerini almamak ve kullanmamaktadır. En ufak şeyden dahi olsa boykota devam edelim.” dedi.

"israil mallarını boykot etmekten vazgeçmeyeceğiz"

Yunus Emre, boykotun Müslümanlar arasında ilk günkü hassasiyetini kaybetmeye başladığını söyleyerek, “Keşke toplanmaktan fazlası gelseydi elimizden. Boykot, Müslüman çevreler tarafından unutulmaya yüz tutmuş ve ilk günkü sıcaklığını sanki korumuyor. Biliyoruz ki o zalimler, fırsat bulduğu an mazlum ülkelere saldırmayı fırsat olarak biliyorlar. Zafer bile kazanamazsa israil mallarını boykot etmekten vazgeçmeyeceğiz.” diye konuştu.

"Küfür, bizlerin dağınıklığından cesaret alıyor"

Müslümanların birlik ihtiyacına dikkat çeken Ali Sevim ise, “Söylenecek söz kalmadı. Söz değil artık ciddi manada icraatın yapılması lazım. Ümmetin bu kadar bölünmüşlüğü, Müslümanların her birinin kendi başına bir şeyler yaptığını zannetmesi beni üzen büyük noktalardan biri. Birlikte güçlü bir karar alınamıyor. Bu durum ise, Gazze’nin gariban kalmasına sebep oluyor. Müslümanlar tek vücut halinde bir yerde bir şeyler yapmaya çalıştığında bazı şeylerin değişeceğine inanıyorum. Küfür, bizlerin dağınıklığından cesaret alıyor. Duamız sadece Gazze’nin kurtulmasından ziyade Müslümanların birlik ve beraberliğinin de sağlanmasıdır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İşgal zindanlarındaki 5 Gazzeli özgürlüğüne kavuştu

Amazon yaklaşık 16 bin kişiyi işten çıkaracak

Endonezya'daki heyelanda ölü sayısı 53'e yükseldi

Iğdır’da 3.9 milyonluk külçe altın vurgunu: 4 gözaltı

Su kıtlığı yüzde 90'a ulaştı: Gazze Belediyesi, yaklaşan su krizi konusunda uyarıda bulundu

MGK bildirisi yayımlandı: İran'ın istikrarı bölgemizin güvenliği bakımından büyük önem arz ediyor

Batı Şeria'da bir Filistinli şehit edildi

Malatya'da torbacılara operasyon: 13 tutuklama

Küçük ölçekli balıkçılığın desteklenmesine yönelik başvurular başladı

Şara ve Putin, Kremlin’de geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi

İran: Diyaloğa da kendimizi savunmaya da hazırız

Bakan Bayraktar Dünya Bsı Türkiye Ülke Direktörü Lopez’i kabul etti

HÜDA PAR’dan yerel medya uyarısı: Destek yok, kanallar kapanıyor

Portekiz'de şiddeti hava şartları can kayıplarına neden oldu

Gaziantep'te Mekansal Erişilebilirlik ve İyi Uygulamalar Eğitimi düzenlendi

Trump, İran'a yönelik tehdidinin dozajını artırıyor

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Milleti sefaletten kurtaramayan ekonomik program başarılı sayılmaz

GSO'dan ihracatçılara SKDM uyarısı

81 ilden gelen genç şef adayları Gaziantep'te buluştu

MAZLUMDER’den Suriye için sağduyu ve müzakere çağrısı

e-YDS başvurularına başlandı

MGK toplandı

Yaşam Hastanesi’nden Gazetemize 11. Yıl Ziyareti

Cevdet Yılmaz: Nüfus politikalarında somut adımlar atıldı

Türkiye-Macaristan 2'nci dönem JETCO toplantısı Budapeşte’de yapıldı

DMM: Gemiler ticari kaygılarla elden çıkarılmadı

Temel ihtiyaç lüks oldu: Su faturalarına tepki büyüyor

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Ankara 'dur-kalk' şehrine dönüştü

Meteorolojiden Bursa için kuvvetli fırtına uyarısı

Konya Selçuklu’da 8 araçlı zincirleme kaza: 2 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgal zindanlarındaki 5 Gazzeli özgürlüğüne kavuştu

Amazon yaklaşık 16 bin kişiyi işten çıkaracak

Endonezya'daki heyelanda ölü sayısı 53'e yükseldi

Iğdır’da 3.9 milyonluk külçe altın vurgunu: 4 gözaltı

Su kıtlığı yüzde 90'a ulaştı: Gazze Belediyesi, yaklaşan su krizi konusunda uyarıda bulundu

MGK bildirisi yayımlandı: İran'ın istikrarı bölgemizin güvenliği bakımından büyük önem arz ediyor

Batı Şeria'da bir Filistinli şehit edildi