• BIST 100

    9373,73%0,25
  • DOLAR

    39,39% 0,08
  • EURO

    45,63% 0,22
  • GRAM ALTIN

    4290,61% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6924,51% -0,16
“Gazze için meydanlara inenler, devletleri harekete geçirmek için ellerinden geleni yapmalıdır”
GÜNDEM
Tarih: 24.08.2024 10:49
Güncelleme: 24.08.2024 10:49
Kaynak: ILKHA
“Gazze için meydanlara inenler, devletleri harekete geçirmek için ellerinden geleni yapmalıdır”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze'de devam eden soykırımı kınamak amacıyla işgal rejiminin konsolosluğu önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik, "Mücahitler Filistin’de nasıl ki direnişten vaz geçmiyorlarsa, bizler de meydanlara inmek

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı, siyonist işgalcilerin Gazze'de sürdürdüğü saldırıları tel'in etmek amacıyla işgal rejiminin konsolosluğu önünde yüzlerce kişinin katılımıyla yürüyüş düzenledi.

Yatsı namazı sonrasında Barbaros Hayrettin Paşa Camii önünde toplanan kalabalık; Filistin ve HAMAS lehine, işgal rejimi aleyhine sloganlar atarak siyonist rejimin konsolosluğuna yürüdü.

Okunan Kur’an-ı Kerim’den sonra bir konuşma yapan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik,” İstanbul’un farklı farklı meydanlarına kaçıncı kez toplandık bilmiyorum. Epey fazla bir sayı oldu diyoruz. Bu kadar toplanmamıza rağmen bir şey değişmiyor demiyoruz. Sözümüz şudur; ’Nehirden denize, Filistin özgür olana kadar devam ediyoruz’ Filistin'de, Gazze'de direnen o Müslümanlar vazgeçmediği sürece bizler de meydanda olmaktan vazgeçmeyeceğiz. İnanıyoruz ki onlar orada bizleri temsil ediyorlar. İşte biz de bugün İstanbul'da o mücahitleri temsil ediyoruz. Mücahitler durmadığı ve vazgeçmediği sürece bizler de asla meydanlarda olmaktan vazgeçmeyeceğiz. Direniş, Gazze'de ölmekten bıkmıyorsa ve çekinmiyorsa bizler de burada direnişi haykırmaktan asla çekinmiyoruz. Allah'ın izniyle meydanlarda olmaya devam edeceğiz." dedi.

“Filistinlilerin sesi olmaktan şeref duyuyoruz”

Güvendik,” Her kim mücadelenin karşısında durursa ve mücadeleye destek olmazsa bugünkü Mısır’ın ve Ürdün'ün yaptığı korkaklığı yaparsa bilsinler ki onlar da bir şey kazanamayacaklardır. O yüzden ölümden korkmanın bir faydası yok. Direnişin yanındayız, destekliyoruz. Mücahitler nasıl ki şehit oldukları zaman övünüyorlarsa bizler de onların direnişiyle, şehadetiyle aynı onlar gibi övünüyoruz elhamdülillah. İsmail Heniyye şehit olmadan önce yanındaki arkadaşlarına Ailesinden, yakınlarından, on sekiz şehit olduğunu ve hepsinin rütbesini söylemişti. Şehit olan insanlarla, şehitleriyle övünen bir toplumdu. İnanıyoruz ki Allah-u Teâlâ Mescid-i Aksa, Gazze ve etrafı mübarek yerler olan Kudüs için mücadele eden ve evlatlarını şehit verenleri asla yalnız bırakmayacaktır. İnanıyoruz ki zafer Allah'ın izniyle, oradaki direnen mü’minlerindir. Onların yanında olmaktan, onlara destek olmaktan, burada onların sesi olmaktan şeref duyuyoruz. Zafere kadar onlarla beraber olmaktan gurur duyuyoruz.” açıklamasını yaptı.

Konuşmanın ardından basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Selçuk Eşin,” Ey İslam coğrafyalarındaki devlet liderlerine sesleniyorum! Deve kuşu misali kafanızı kuma gömmekten vazgeçmeyecek misiniz? Dünya halkları adil bir düzene ihtiyaç duymaktadır. Gelişen olaylar bölgede ateş çemberini gittikçe genişletmektedir. Yaşananlar büyük bir değişim ve dönüşümün habercisidir. Her yüzyılda bir, devletlerin stratejileri, bölgesel dengeler, yaşanan savaşlar ve önemli olaylar yeni dönemlerin kapısını aralamaktadır. Gazze'de yaşanan vahşet ve soykırım bizlere büyük dersler vermektedir.” dedi.

“Bizler kararlıyız bu zulüm bitecek”

"Gazze'deki zulme sessiz kalındıkça akıp giden zaman bizim için zarar ve ziyan olacaktır" diyen Eşin,” Gazze'de yaşanan mezalime seyirci kaldığımız müddetçe aldığımız her nefesin hesabı çetin ve geleceğimiz karanlık olacaktır. Siyonist mezalime karşı saflarımızı netleştirmek zorundayız. Ya zalimin yanında zilletle köle olmayı ya da mazlumun yanında izzetle özgür olmayı tercih edeceğiz. Devlet liderleri başta olmak üzere uluslararası aktörler ve halklar, siyonist işgale karşı izzet, şeref ve cesaretle mücadele etmekle mükelleftir. Sorumluluklarımızı yerine getirmemenin bedeli elbette ağır olacaktır. İstikbal ve istiklalimiz için siyonist zulme dur demek ile zillet, kölelik ve korkaklığı tercihe sıkışmış bulunmaktayız. Üçüncü bir yol yok. Bu meselede tarafsız kalan bertaraf olur. Halklar olarak kararlıyız, bu zulüm bitecek. Safımız net, duruşumuz diktir. Devletleri, halklar gibi cesur olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu  

“Direnişe karşı Batı ve siyonist rejim can çekişmektedir”

Eşin,” 10 aydır siyonistlerin, ABD'nin ve Avrupa ülkelerinin yenilmezlik algısı bir avuç mücahit tarafından yıkılmıştır. Orantısız güç kullanılan Gazze soykırımında, siviller hedef alınmıştır. Direnişçilere karşı büyük bir acziyet içine giren; ABD, Avrupa ülkeleri ve siyonist işgal rejimi can çekişmektedir. Bir avuç kahraman mücahidin direnişi bizlere bunun müjdesini vermektedir.” ifadelerine yer verdi

“Halklar siyonist ürünlerini boykot etmektedir”

Gazze'de yaşanan soykırımın, 3. Dünya Savaşı’nı aratmayacak nitelikte olduğunu söyleyen Eşin” 10 ayını geride bırakmış, vahşet aralıksız devam etmektedir. Birinci ve İkinci Dünya Savaşı’nda kullanılmayan silahlar Gazze'de kullanılmış ve hâlâ kullanılmaktadır. Bir avuç kahraman mücahit, siyonistlerin şahsında ABD'ye Avrupa ülkelerine ve dünya istikbarına karşı savaşmaktadır. Tam 10 aydır devam eden siyonist şer ittifakının soykırım savaşında, dünya halkları Gazze'nin destansı mücadelesinin yanında durmuştur. Halklar Gazze'ye her türlü desteği sağlamakta, Siyonist ürünleri boykot etmekte, Gazze'ye yardım göndermektedir. Meydanları dolduran ümmet ve halklar devletlerini harekete geçirme konusunda üzerlerine düşeni yapmaya devam etmektedir.” diye konuştu.

Gazze'de yaşanan mezalimin, bir dönemin kapanmasına, başka bir dönemin açılmasına kapı araladığını belirten Eşin” Gazze'de canı yanan, evi yıkılan, yetim ve öksüz bırakılan her masumun feryadından hepimiz sorumluyuz. İslam coğrafyasındaki fitne, fesat, ayrılık, mezhepçilik, ırkçılık, cahiliye adetlerini yerle bir edecek büyük bir vaka yaşanmaktadır. Bu vaka Gazze'dir, Kudüs'tür, Filistin'in her bir karış toprağıdır, mazlumların feryadıdır. Bu vaka ittifak, vahdet ve ittihat için somut adımların atılmasını zorunlu kılmıştır.” dedi

“İslam ülkeleri Gazze’den ders çıkartıp kendine gelmelidir”

Uluslararası Adalet Divanı’nın fonksiyonunun Birleşmiş Milletlerin fonksiyonundan hiçbir farkının kalmadığını belirten Eşin,” Uluslararası Adalet Divanı’nın almış olduğu mahkeme kararlarının hiçbir yaptırım gücü yoktur. Mahkemece, siyonist çetenin elebaşları, tetikçileri ve katil sürüsü işgalci sözde ordusuna gerekli cezalar verilmişse de karşılık bulmamıştır. Türkiye başta olmak üzere İslam ülkeleri   Gazze soykırımından ders ve ibretler çıkarıp kendine gelmelidir. Aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakıp bölgesel ittifaklar kurmalıdır. Siyonist şer ittifakının dünya düzenini değiştirecek cesur adımlar atılmalıdır." diye kaydetti.

Eşin, son olarak şöyle konuştu: "Mescid-i Aksa'nın 21 Ağustos 1969'da Siyonist çapulcular tarafından kundaklanarak yakılmasının üzerinden tam 55 yıl geçti. Siyonistlerin bu alçak saldırısını bir kez daha lanetliyoruz. Bu vesileyle bütün halkları daha güçlü şekilde meydanlara inmeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu (İLKHA)

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılan Elibüyük, Mısır'da yaşadıklarını anlattı

Emekli öğretmen hüsn-i hat sanatıyla hayatını baştan yazdı

Üç tır çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Aktan: Düğünlerde Kur'an ve sünnete uygun bir duruş sergilenmeli

Battalgazi Belediyesi'nden yeşil alan atağı

11’inci kattan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi defnedildi

Endonezyalı Siyaset Bilimci Didik: Bir Müslüman’ın en büyük sınavı Filistin’e karşı tutumudur

Elazığ Ovası’nda 2025 yılı fiğ hasadı başladı

DSÖ: Gazze hastanelerinde 2 milyon kişi için sadece 1500 yatak kapasitesi kaldı

Elazığ'da, Gazze'ye giden aktivistler coşkuyla karşılandı

Sarayiçi İlkokulu öğrencileri 20 Gazzeli yetime sponsor oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Psikolojik Danışman Akgül: Tatil, sadece dinlenmeden ibaret olmamalı

Bingöl Kent Konseyi Başkanlığına Yunus Kuyuldar seçildi

Şeyh İkrime Sabri: Mescid-i Aksa'ya yönelik kapatma, işgalcilerin yeni bir fiili durum dayatmasıdır

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı