• BIST 100

    14224,63%0,17
  • DOLAR

    42,72% 0,06
  • EURO

    50,06% -0,25
  • GRAM ALTIN

    5943,72% 0,59
  • Ç. ALTIN

    9522,21% 0,00

Gazze soykırımı sonrası siyonist orduda psikolojik kriz derinleşiyor: Üs içinde intihar

17 Aralık 2025, Çarşamba 10:07
17 Aralık 2025, Çarşamba 10:07
Gazze soykırımı sonrası siyonist orduda psikolojik kriz derinleşiyor: Üs içinde intihar
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İşgal basınına göre, Gazze'de yürütülen soykırım savaşının yol açtığı ağır psikolojik yıkım, siyonist askerler arasında intihar vakalarını artırdı. Son olarak bir asker, askeri üs içinde intihar etti.

İşgal basınının önde gelen gazetelerinden Haaretz, bir siyonist askerin görev yaptığı askeri üs içinde silahla intihar ettiğini yazdı. Olayla birlikte, Gazze'de yürütülen soykırım savaşının başlamasından bu yana intihar eden siyonist asker sayısının 61'e yükseldiği belirtildi. Vakalar, Gazze'de işlenen insanlık suçlarının yalnızca Filistin halkı üzerinde değil, saldırılara katılan soykırımcı askerler üzerinde de derin bir travmaya yol açtığını bir kez daha ortaya koydu.

Gazetenin aktardığına göre iz sürücü olarak görev yapan ve zorunlu askerlik hizmetini sürdüren asker, üs içinde kendisini silahla vurdu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan asker, tüm müdahalelere rağmen öldü. İşgal ordusu, olayın ardından askeri polisin soruşturma başlattığını duyurdu.

İşgal parlamentosu Knesset'e bağlı Araştırma ve Bilgi Merkezi tarafından yayımlanan resmi bir raporda, 2024 yılı başından Temmuz 2025'e kadar 279 askerin intihara teşebbüs ettiği ortaya kondu. Rapora göre her bir "tamamlanmış intihar" vakasına karşılık ortalama 7 intihar girişimi kaydedildi. Askeri tıp birimlerinin gizli raporlarında ise bu girişimlerin yüzde 12'sinin yüksek riskli olduğu belirtildi.

Haaretz'in verilerine göre, 2024 yılında 20, 2025'in Temmuz ayına kadar ise 16 siyonist asker intihar etti. Temmuz sonrasındaki dönemde en az 4 yeni intihar vakasının daha yaşandığı ifade ediliyor. Buna ek olarak, üniforma dışındayken psikolojik sorunlar nedeniyle intihar eden en az 13 askerin daha olduğu, böylece toplam sayının 61'e ulaştığı bildiriliyor.

İşgal ordusu yetkilileri de krizin boyutunu kabul etmek zorunda kaldı. Ekim ayında Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, ordu içinde ciddi bir ruh sağlığı krizi yaşandığını itiraf ederek, binlerce askerin psikolojik tedavi gördüğünü açıkladı. Zamir, komutanlara "birliklerdeki bu çöküşü görmezden gelmeyin" çağrısı yaptı.

Resmi verilere göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana yaralanan yaklaşık 19 bin askerin 10 bini, yani yarıdan fazlası, travma sonrası stres bozukluğu ve benzeri ağır psikolojik rahatsızlıklarla mücadele ediyor. Bu askerlerin tamamı sözde Savunma Bakanlığı bünyesindeki rehabilitasyon birimlerinde tedavi altında.

Gazze'de iki yıldır süren ve ABD desteğiyle yürütülen soykırım saldırıları sonucunda 70 bini aşkın Filistinli şehit olurken, 171 binden fazla kişi yaralandı. Sivil altyapının yaklaşık yüzde 90'ı yok edildi, 70 milyon tona yakın enkaz oluştu. Uzmanlar, bu ölçekteki vahşetin, saldırıları bizzat yürüten siyonist askerlerde de derin vicdani ve psikolojik çöküşe neden olduğunu vurguluyor. (İLKHA)

Bursa İl Vaizi Dr. Polat: Müslümanlar üç ayları manevi kazanım için değerlendirmeli

Ambargo gölgesinde istikrar: Afganistan İslam Emirliği ekonomide büyümeyi sürdürüyor

Alışverişte yapay zeka dönemi

Siirt’te okuma kültürünü güçlendiren proje il genelinde yayılıyor

HÜDA PAR Şanlıurfa’dan “Son kale aile” programına basın daveti

“Milletimizin ortak iradesi, tüm kirli planları boşa çıkarmıştır”

Beyin göçü ülkelerin geleceğini doğrudan etkiliyor

Malatya'da silahlı kavga: 2 yaralı

HÜDA PAR Genel Sekreteri Yılmaz: Bu ülkenin HÜDA PAR’a ihtiyacı var

HÜDA PAR heyetinden Bingöl’de esnaf ziyareti

Batman'da Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

SGK’dan Batman'daki tekstil işletmesine bilgilendirme ziyareti

Mandalina ihracatı rekor kırdı

İstanbul’da tersanede gemi yangını

Damon Hapishanesi’nde kadın esirlere yönelik ihlaller sürüyor

Batı Şeria'da Yahudi terörü: Filistinlilerin araçları ateşe verildi

Bingöl’de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Batman Valiliği'nden kuvvetli rüzgâr uyarısı

90 yıl sonra bile korku bitmedi: Siyonist rejim Şehit İzzeddin el-Kassam'ın kabrini hedef aldı

İstanbul barajlarında alarm: Doluluk oranı son 10 yılın en düşük seviyesinde

Kronik strese karşı kalbi koruyan 6 kritik adım

BESO Başkanı Çiftçi'den gençler için meslek ve üretim vurgusu

Tesla’nın “otonom” iddiaları çöktü: Satış ve üretim askıya alınabilir

Malatya gıda zehirlenmesi şüphesi: 10 öğrenci hastaneye kaldırıldı

BM'den Gazze'ye yardım çağrısı, Avrupa'dan Yahudi terörüne tepki

72 ilaç daha SGK’nın geri ödeme listesine alındı

250 bin km hızla gelen ziyaretçi: 3I/ATLAS gökbilimcilerin merceğinde

Gaziantep'te kumar operasyonu: 9 kişiye idari para cezası

Tayland basını: Ordu, Kamboçya sınırındaki Chong An Ma bölgesini kontrolüne aldı

Hanuka provokasyonu sürüyor: Mescid-i Aksa'ya baskınlar 3'üncü gününde

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bursa İl Vaizi Dr. Polat: Müslümanlar üç ayları manevi kazanım için değerlendirmeli

Ambargo gölgesinde istikrar: Afganistan İslam Emirliği ekonomide büyümeyi sürdürüyor

Alışverişte yapay zeka dönemi

Siirt’te okuma kültürünü güçlendiren proje il genelinde yayılıyor

HÜDA PAR Şanlıurfa’dan “Son kale aile” programına basın daveti

“Milletimizin ortak iradesi, tüm kirli planları boşa çıkarmıştır”

Beyin göçü ülkelerin geleceğini doğrudan etkiliyor