Gazze'de ateşkes başladı ancak işgal, buna uymayı reddediyor

Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
DÜNYA 19.01.2025 10:43:19 0

İşgal kuvvetlerin, direnişin elindeki siyonist kadın esirlerin isim listesinin teslim edilmediği bahanesiyle Gazze Şeridi'nde ateşkesin uygulanmasını taahhüt etmeyi reddettiklerini açıklarken, HAMAS hareketi de anlaşmaya bağlılığını vurguladı.

HAMAS ve işgal rejimi arasında mutabakata varılan Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takası anlaşması 09:30'da uygulamaya girdi.

İşgal ordusunun sözcüsü ise ateşkese uymamak için bahaneler ileri sürdü,  HAMAS yükümlülüklerini yerine getirinceye ve serbest bırakılacak siyonist kadın esirlerin listesini bugün sunana kadar ateşkesin yürürlüğe girmeyeceğini, işgal ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarına devam edeceğini söyledi.

Öte yandan "İsrail Yayın Kurumuna" üst düzey bir güvenlik yetkilisi şunları söyledi: "Başbakan ve ordu sözcüsünün açıklamalarına rağmen ateşkes başladı."

Bu sabah HAMAS hareketi kısa bir açıklama yaparak ateşkes anlaşmasının şartlarına bağlılığını doğruladı ve ilk aşamada açıklanacak isimlerin tesliminin sahadaki teknik nedenlerden dolayı ertelendiğini kaydetti.

Bu açıklama, işgal başbakanı Netenyahu'nun, Hamas'ın kadın esirlerin listesini teslim etmemesi halinde orduya ateşi kesmemesi talimatını verdiğini açıklamasının ardından geldi.

El Cezire muhabiri Tamer El Meşal, "israil, dün gece yürürlüğe girmesi beklenen ateşkesin yürürlüğe girdiği tarihten önce sükunet durumuna uymadı." diye aktardı.

İşgalci rejimin Gazze Şeridi'ne karşı başlattığı soykırım savaşının 471'inci günü olan bu sabah yerel saatle 08.30'da ateşkes anlaşmasının yürürlüğe gireceğini tahmin eden Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin çoğu o gece uyumadı.

İşgalin kuşattığı ve yerle bir ettiği Gazze Şeridi'nin kuzeyinde vatandaşlar kamplarına dönmeye başladı. Gazze halkı eşi benzeri görülmemiş yıkımların ortasında büyük kalabalıklar eşliğinde yürüdü.

İnsani yardım tırları da Gazze Şeridi'ne girmeye başladı.

Öte yandan Kassam Tugayları'na ait araçların Gazze Şeridi'nde ortaya çıkarak halkın arasına karıştığı ve büyük destek sloganlarının atıldığı görüntüler yerel hesaplardan paylaşıldı.

Bu sabah ve gece saatlerinde işgal kuvvetlerinin Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde bombardımanı sürdürdüğü; çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. (İLKHA)

Üç tır çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Aktan: Düğünlerde Kur'an ve sünnete uygun bir duruş sergilenmeli

Battalgazi Belediyesi'nden yeşil alan atağı

11’inci kattan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi defnedildi

Endonezyalı Siyaset Bilimci Didik: Bir Müslüman’ın en büyük sınavı Filistin’e karşı tutumudur

Elazığ Ovası’nda 2025 yılı fiğ hasadı başladı

DSÖ: Gazze hastanelerinde 2 milyon kişi için sadece 1500 yatak kapasitesi kaldı

Elazığ'da, Gazze'ye giden aktivistler coşkuyla karşılandı

Sarayiçi İlkokulu öğrencileri 20 Gazzeli yetime sponsor oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Psikolojik Danışman Akgül: Tatil, sadece dinlenmeden ibaret olmamalı

Bingöl Kent Konseyi Başkanlığına Yunus Kuyuldar seçildi

Şeyh İkrime Sabri: Mescid-i Aksa'ya yönelik kapatma, işgalcilerin yeni bir fiili durum dayatmasıdır

Bingöl'de aranan şahıs yakalandı

Bingöl’de su krizi: Mahalle sakinleri yolu trafiğe kapattı

Bingöl’de ev yangını

DİKA yönetim kurulu toplandı: Bölgesel kalkınma hamlesi masaya yatırıldı

Nijeryalı Mühendis Bayero: Filistin'in yanında durmak, insanlığın yanında durmaktır

Altun'dan siyonist rejime tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü

Gazze için başlatılan açlık grevi sona erdi: Tarihin doğru yerindeyiz

HAMAS: Gazze’deki yardım katliamları ABD gözetiminde gerçekleşiyor

Bursa merkezli 6 ilde dolandırıcılık operasyonu: 8 tutuklama

Şanlıurfa’da yaz aylarının sessiz tehlikesi: Akut gastroenterit uyarısı

Türkiye Gençlik Konseyi yeniden yapılanıyor

Sudan Hızlı Destek Kuvvetleri'nin İHA saldırısında 13 sivil hayatını kaybetti

Siirt’in Kurtalan ilçesinde çıkan yangında kafe kullanılamaz hale geldi

Adana’da motosiklet kazası: 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Siyonist rejim derinlere saldırıyor ama boşuna: İran'ın yeraltı kaleleri sarsılmadı

Gazze için açlık grevi: Sessizliğe karşı vicdan nöbeti

İstanbul'da yarın 12 saatlik su kesintisi

Yükleniyor