• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,58% -0,89
  • GRAM ALTIN

    6606,37% -12,25
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Gazze'de soykırım 630. gününde: İşgalciler saldırılarını sürdürüyor, can kaybı artıyor

27 Haziran 2025, Cuma 10:19
27 Haziran 2025, Cuma 10:19
Gazze
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gazze'de siyonist rejimin ABD desteğiyle yürüttüğü soykırım 630. gününe girerken, hava saldırıları, topçu bombardımanları ve sivillere yönelik katliamlar devam ediyor. Açlık, yerinden edilme ve yıkım her geçen gün daha da derinleşiyor.

Siyonist rejim ordusu, ABD'nin tam siyasi ve askeri desteğiyle yürüttüğü soykırımı Gazze'de 630 gündür aralıksız sürdürüyor. Hava ve kara saldırıları, yardım bekleyen sivillerin hedef alınması, göç ettirilen milyonlarca insanın açlığa ve ölüme mahkûm edilmesi, bölgedeki insani felaketi daha da ağırlaştırıyor.

Sabah saatlerinden itibaren Gazze'nin kuzey ve güneyinde onlarca hava saldırısı düzenleyen işgalciler, özellikle yerinden edilmiş sivillerin yoğunlaştığı alanları hedef aldı. Cibaliye'nin doğusundaki Mesud Caddesi çevresine patlayıcı yüklü üç insansız araçla saldırı düzenlenirken, Han Yunus'un kuzeyindeki birçok konut da yerle bir edildi.

Saldırılarda, Han Yunus'un kuzeybatısındaki Mevasi bölgesinde yerinden edilmiş sivillerin kaldığı bir çadır hedef alındı. Saldırıda doktor Eymen Ebu Tiyr ile yeğeni Amira Ebu Tiyr şehit oldu, birçok kişi yaralandı.

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Salahaddin Caddesi'nde yardım bekleyen siviller hedef alındı; Nusayrat'taki Adeviyye Hastanesi'ne 1 şehit ve 13 yaralı ulaştırıldı. Böylece bu saldırıda yaralananların sayısı 43'e yükseldi.

İşgal uçakları, Han Yunus kent merkezinde iki evi hedef alırken, Cibaliye'ye de yoğun bombardıman düzenlendi. Gazze'nin doğusundaki mahalleler de topçu ateşiyle vuruldu.

Filistinli kaynaklara göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana süren saldırılarda şu ana dek 56 bin 259 kişi şehit oldu, 132 bin 458 kişi yaralandı. Şehitlerin 5 bin 936'sı ve yaralıların 20 bin 417'si ise 18 Mart 2025'teki ateşkes anlaşmasının siyonist rejim tarafından ihlali sonrası hedef alınan sivillerden oluşuyor.

Özellikle 27 Mayıs 2025'ten itibaren işgalcilerin yardım noktalarını "ölüm tuzağına" çevirmesiyle 549 kişi şehit olurken, 4 bin 66 kişi yaralandı. Bu süreçte siyonist-Amerikan destekli ve uluslararası camia tarafından reddedilen "Gazze İnsani Vakfı" adlı kuruluş üzerinden, sözde insani yardım maskesiyle teslimiyet politikası dayatılmaya çalışılıyor.

İşgalciler ayrıca 1.580 sağlık çalışanını, 115 sivil savunma mensubunu ve 754 yardım güvenlik görevlisini şehit etti.

Toplamda 15 binden fazla katliam gerçekleştiren siyonist rejim, 14 binin üzerinde aileyi hedef aldı. Yaklaşık 2 bin 500 aile ise tamamen yok edilerek sivil kayıtlardan silindi.

Hükümetin medya ofisi ve uluslararası kuruluşlara göre, Gazze'deki binaların yüzde 88'i yıkıldı, maddi kayıplar 62 milyar doları aştı. İşgalciler, Gazze Şeridi'nin yüzde 77'sini kontrol altına almış durumda.

Eğitim kurumları da saldırıların hedefi oldu: 149 okul ve üniversite tamamen, 369'u ise kısmen yıkıldı. Ayrıca 828 cami tamamen, 167 cami kısmen yok edildi. 60 mezarlığın 19'u da işgalcilerce tahrip edildi.

Gazze halkı, ağır yıkım, açlık, susuzluk ve zorla göç ettirme gibi savaş suçlarıyla karşı karşıya. Tüm bu gelişmelere rağmen uluslararası toplumun sessizliği ve çaresizliği sürüyor. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Atama kararları Resmi Gazete'de

Rusya ve İran arasında kritik görüşme: Putin, Laricani ile görüştü

MEB ve Dışişleri Bakanlığı ile Japonya Büyükelçiliği arasında toplantı gerçekleştirildi

Trump'tan Kanada kararı: Tüm uçakların sertifikası iptal, yüzde 50 ek vergi

Giresun'da feci kaza: 2 ölü

72 yaşında azmiyle hafızlık hayalini gerçekleştirdi

Siyonist rejim ateşkese rağmen Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor

Gaziantep’te 114 hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı

Fransa'dan 'ani tehdit' senaryolu askeri hava tatbikatı

Malatya’da torbacı operasyonu: 1 tutuklama

Bolu'da 3.1 büyüklüğünde deprem

Sosyal medya üzerinden satış vaadiyle dolandırıcılık yapan şüphelilere operasyon: 5 tutuklama

Rusya: Ukrayna'da 7 yerleşim yeri daha kontrolümüze geçti

Çiftçilere bugün 255,4 milyon liralık destekleme ödemesi yapılacak

Çanakkale'de iki oomobil çarpıştı: 5 yaralı

Vali Atilla Toros su taşkınlarıyla ilgili sahada incelemeler gerçekleştirdi

Milli Eğitim Akademisinde hazırlık eğitimine alınacak adaylar açıklandı

İngiltere ile ABD arasında Çin krizi

Kütahya'da 10,5 kilogram esrar ele geçirildi

DSÖ: Nipah virüsü yüzde 75 ölüm oranına sahip ve bu oran Covid-19'un 5 katı

Hazine ve Maliye Bakanlığından dolandırıcılık uyarısı

Çin'den İngiltere'ye tek taraflı vize muafiyeti

Kastamonu’da tefecilik operasyonu: 12 tutuklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karayolu ulaşımında destan yazdık

Yapıcıoğlu 33 yıl işgal zindanlarında kalan Mahmud İsa'nın düğününe katıldı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu: 2 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa’da 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Japonya'da aşırı soğuklarda 14 kişi öldü

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Zor günler yaşayan Kürt kardeşlerimizin yanındayız

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Atama kararları Resmi Gazete'de

Rusya ve İran arasında kritik görüşme: Putin, Laricani ile görüştü

MEB ve Dışişleri Bakanlığı ile Japonya Büyükelçiliği arasında toplantı gerçekleştirildi

Trump'tan Kanada kararı: Tüm uçakların sertifikası iptal, yüzde 50 ek vergi

Giresun'da feci kaza: 2 ölü

72 yaşında azmiyle hafızlık hayalini gerçekleştirdi