• BIST 100

    14187,09%-0,77
  • DOLAR

    42,71% 0,05
  • EURO

    50,39% 0,36
  • GRAM ALTIN

    5938,97% 0,52
  • Ç. ALTIN

    9522,21% -0,18

Gazze'de soykırımın 663'üncü günü: Şehit sayısı 60 bini aştı, halk açlıkla kırılıyor

30 Temmuz 2025, Çarşamba 07:01
30 Temmuz 2025, Çarşamba 07:01
Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siyonist rejim, ABD'nin desteği ve uluslararası toplumun sessizliği eşliğinde Gazze'ye yönelik soykırım saldırılarını sürdürüyor. Son 24 saatte onlarca hava saldırısı ve top atışıyla çok sayıda Filistinli şehit düştü, yüzlerce kişi yaralandı.

Siyonist rejim, Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım niteliğindeki saldırılarını 663'üncü gününde de sürdürdü. ABD'nin tam desteği ve uluslararası toplumun utanç verici sessizliğiyle devam eden saldırılarda, açlıkla boğuşan ve zorla yerinden edilen milyonlarca insan hedef alınıyor.

Yerel kaynaklara göre, işgalci rejim savaş uçakları bu sabah erken saatlerde Gazze'nin çeşitli bölgelerini hedef aldı. Bombardımanlar, Gazze kentinin batısındaki Dabit kavşağı yakınındaki bir apartman dairesini, kuzeydeki Cibaliya'nın doğusunu ve orta kesimdeki Nusayrat Mülteci Kampı'nı kapsadı. Han Yunus'un batısındaki Mevasi bölgesinde bulunan Asda Hapishanesi çevresi ise topçu ateşiyle vuruldu.

Gazze'deki sağlık kaynakları, sabahın erken saatlerinden itibaren onlarca şehidin naaşının hastanelere ulaştığını bildirdi. Şehitlerin arasında kadınlar, çocuklar ve yaşlılar da bulunuyor.

İşgal ordusu, Cibaliya'nın doğusunda çok sayıda evi havaya uçurarak yüzlerce sivili yeniden evsiz bıraktı.

Şehit sayısı 60 bini aştı

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarda şehit sayısı 60 bin 34'e, yaralı sayısı ise 145 bin 870'e ulaştı. Halen 11 binden fazla kişi kayıp durumda. En az 2 milyon insan açlık, susuzluk ve salgın hastalıklarla kuşatma altında yaşam mücadelesi veriyor.

Sadece 18 Mart 2025'teki ateşkes ihlalinden bu yana 8 bin 867 kişi şehit oldu, 33 bin 829 kişi yaralandı. İşgalcilerin 27 Mayıs'ta yardım dağıtım noktalarını katliam tuzaklarına dönüştürmesinden bu yana da 1.179 şehit, 7.957 yaralı ve 45 kayıp kayıtlara geçti.

Sözde "Gazze İnsani Kurumu" aracılığıyla dayatılan "yardım karşılığı teslimiyet" politikasının da onlarca kişinin ölümüne sebep olduğu vurgulanıyor.

Sağlık çalışanları ve gazeteciler hedefte

İşgalciler bugüne dek 1.590 sağlık çalışanını, 115 sivil savunma mensubunu, 220 gazeteciyi ve 754 yardım dağıtımı güvenlik personelini katletti.

Savaş boyunca 15 binden fazla katliam gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 bin 500 aile tamamen yok edildi. Gazze'nin yüzde 88'i yıkıma uğradı, maddi kayıplar 62 milyar doları aştı. İşgalciler, Gazze Şeridi'nin yüzde 77'sini fiilen kontrol altına aldı.

Tamamen yıkılan yapılar arasında 149 eğitim kurumu, 828 cami ve 19 mezarlık yer alıyor. 369 okul ve cami ise kısmen zarar gördü.

Gazze'de yaşanan bu soykırım karşısında sessiz kalan dünya kamuoyu, tarihe kara bir leke olarak geçiyor. (İLKHA)

Rusya, Harkov'da bir bölgeyi daha ele geçirdi

Kastamonu’da ruhsatsız silah ele geçirildi, aranan 32 kişi yakalandı

Rusya: Ukrayna'ya NATO askerlerinin konuşlandırılmasına asla onay vermeyiz

Nijerya'da düzenlenen saldırıda 5 asker hayatını kaybetti

Bolivya'da sel felaketi: 20 ölü, 24 kayıp

Avrupa Birliği benzinli ve dizel otomobil yasağını hafifletmeye hazırlanıyor

Tayland-Kamboçya çatışmasında 700 binden fazla kişi tahliye edildi

Antalya’da trafik denetimlerinde 11 bin 553 sürücüye ceza kesildi

HAMAS: Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'da Burak Duvarı'nda Yahudi ritüelleri yapması kabul edilemez

Başkan Er: Kent merkezindeki iş yerleri şehrin dışına çıkarılacak ve şehir daha yaşanabilir bir hale gelecek

Iğdır’da uyuşturucu operasyonu: 15 gözaltı

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Tekruri'den İTTİHADUL ULEMA İstanbul temsilciliğine ziyaret

Antalya'da 3,8 büyüklüğünde deprem

Erzincan’da yaban keçisi avlayanlara 975 bin lirayı aşkın ceza

Malatya'da araç koyunların arasına daldı: 12 koyun telef oldu

Rusya'la ait uzun menzilli bombardıman uçakları Karadeniz'de

Sinop'ta feci kaza: 1 ölü, 10 yaralı

TBMM Başkanı Kurtulmuş büyükelçileri kabul etti

Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu görülme oranı yüzde 7'ye yaklaştı

Irak'ta yeni parlamentonun ilk oturum tarihi belli oldu

H3N2 Türkiye'de yayılıyor: Uzmanlardan aşı, maske ve vitamin uyarısı

Fransa'da çiftçiler kamu binalarının önüne gübre döktü, lastikler yaktı

İngiltere ile ABD arasındaki teknoloji anlaşması müzakereleri askıya alındı

İstanbul’da yiyecek-içecek işletmelerine kapsamlı denetim: Milyonlarca liralık ceza

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Gazze’de insani kriz derinleşiyor

Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu’nun makam odasında dinleme cihazı bulundu

Rusya, uzaktan kumandalı uzay robotu Teledroid'i 2026'da fırlatacak

İngiltere'den Rusya'ya sert tepki

Dijital Dünyada Aile Çalıştayı'nın sonuç bildirgesi açıklandı

Bulgaristan'da bütçe tasarısı ve yolsuluk iddiaları protestolara yol açtı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya, Harkov'da bir bölgeyi daha ele geçirdi

Kastamonu’da ruhsatsız silah ele geçirildi, aranan 32 kişi yakalandı

Rusya: Ukrayna'ya NATO askerlerinin konuşlandırılmasına asla onay vermeyiz

Nijerya'da düzenlenen saldırıda 5 asker hayatını kaybetti

Bolivya'da sel felaketi: 20 ölü, 24 kayıp

Avrupa Birliği benzinli ve dizel otomobil yasağını hafifletmeye hazırlanıyor

Tayland-Kamboçya çatışmasında 700 binden fazla kişi tahliye edildi