• BIST 100

    9352,79%-1,29
  • DOLAR

    39,03% 0,29
  • EURO

    44,28% 0,55
  • GRAM ALTIN

    4199,23% 1,85
  • Ç. ALTIN

    6734,18% 1,41

Gazze'de yeni katliam: 28 şehit, onlarca yaralı

GÜNDEM 23.05.2025 11:41:20 0
Gazze

Siyonist rejimin Gazze’ye yönelik gece boyunca sürdürdüğü yoğun saldırılarda en az 28 Filistinli şehit oldu, onlarcası yaralandı, 50’den fazla kişi ise enkaz altında kaybolduŞehitlerin büyük bölümünü çocuklar ve kadınlar oluşturuyor.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Jabaliya bölgesinde, Dardune ailesine ait dört katlı bir bina, savaş uçaklarının hedefi oldu. Bombardıman sonucu en az 4 kişi şehit oldu, 6 kişi yaralı olarak çıkarıldı, ancak 50’den fazla kişinin hala enkaz altında olduğu bildirildi. Evde sadece aile fertleri değil, aynı zamanda yerinden edilmiş siviller de kalıyordu. Kurtarma ekipleri, ağır ekipman eksikliği nedeniyle arama çalışmalarını durdurmak zorunda kaldı.

Han Yunus’un kuzeyindeki el-Karara beldesinde, bir çadırı hedef alan insansız hava aracı saldırısında bir çocuk şehit olurken, 30 sivil yaralandı. Deyr el-Belah kentinde ise bir fırının yakınına kurulu çadır hedef alındı; burada da bir kişi şehit oldu, birçok kişi yaralandı.

Gazze şehir merkezindeki Celale Caddesi üzerinde bir apartman dairesi, hava saldırısına uğradı. Bu saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Han Yunus’un batısındaki Batı Kampı bölgesinde bulunan Ebu Akir ailesine ait bir evin vurulmasıyla ise iki kardeş çocuk şehit oldu, babaları ağır yaralandı.

Siyonist rejim uçaklarının Han Yunus’un doğusundaki Abasan el-Cedide beldesinde Dugmeh ailesinin evini bombalaması sonucu çoğu çocuk 11 Filistinli şehit oldu. Yaralılar hâlâ enkaz altında ve sağlık ekipleri bölgeye ulaşmakta zorlanıyor.

El-Avde Hastanesi bombalandı

Saldırılar yalnızca evlerle sınırlı kalmadı. Gazze'nin kuzeyinde bulunan El-Avde Hastanesi çevresine yerleştirilen bir robotla patlama gerçekleştirildi. Patlama, hastane yapısına büyük zarar verirken, ilaç deposu yandı. İşgal güçleri, yangını söndürmeye çalışan sivil savunma ekiplerini engelledi.

Siyonist rejim, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde sistematik soykırım uyguluyor. Bugüne kadar 175 binden fazla şehit ve yaralı, 11 binden fazla kayıp ve yüz binlerce zorla yerinden edilmiş sivil kayıtlara geçti.

İşlenen her yeni katliam, siyonist rejimin insanlık dışı saldırılarının boyutunu gözler önüne sererken, dünyanın bu vahşet karşısındaki sessizliği derin bir yara olarak Filistin halkının hafızasına kazınıyor. (İLKHA)

Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı ATÜ'de öğrencilerle buluştu

Kürt alimlerin kaldırıma işlenen vecizeleri tepkilerin ardından kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2026-2035 dönemini Aile ve Nüfus 10 Yılı ilan ediyoruz

Mardin’de uygulamalı trafik eğitimi verildi

Tekstil işçilerini taşıyan minibüs ile bir otobüsün çarpışması sonucu 7 kişi yaralandı

Şanlıurfa’da gençlik için ifsada karşı alternatif etkinlik

Çiftçilere destekleme ödemeleri başladı

Kurban Bayramı için idari izinler 5 Haziran'da başlayacak

Diyarbakır'da kurşunlama ve kundaklama suçlarına karışan 3 şüpheli yakalandı

Salatalık fiyatlardan dert yanan çiftçiler: Emeğimizin karşılığını alamıyoruz

Battalgazi Belediyesi'nden mezarlıklarda bahar ve bayram temizliği

Üney: Kurban Bayramı tatil değil, ibadet ve yakınlaşma zamanıdır

Uzmanlardan DEHB uyarısı: 12 yaşından önce başlayan ve altı aydan uzun süren belirtilere dikkat!

Bingöl’de İlk kez yapıldı: Uyluk greftiyle septum onarımı

Şanlıurfa'da market denetiminde tarihi geçmiş gıda ürünleri ele geçirildi

İran ve ABD arasında dolaylı müzakereler başladı

Anamur'da 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri piknikte buluştu

Vali Kızılkaya: Sorunları yerinde ve birlikte çözeceğiz

4-6 yaş Kur'an kursu öğrencileri için yılsonu etkinliği düzenlendi

Batman'da Şeyh Maruf Dergah Camii'nin temeli dualarla atıldı

Depremde yıkılan Evliyaoğlu Camii, yeniden inşa edilerek ibadete açıldı

Ağrı'dan Gazze için çağrı: Siyonist işgale karşı topyekûn direniş farzdır

İstanbul'da kanalizasyon çalışmasında yol çöktü: Bir işçi göçük altında kaldı

Doç. Dr. M. Latif Altun: Medreseler sadece geçmişin değil, geleceğin de eğitim umudu

Liseli gençlerden ortak tepki: Gazze için ses ver

Prof. Dr. Ahmet Tekin: Bugün Gazze’yi bombalayanlar, Kur’an’ın lanet ettiği kalplerin varisleridir

Hür Gençlik Şanlıurfa'da Gazze için diriliş konseri düzenleyecek

Sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 8 kişi yakalandı

HAMAS'tan 80 ülkenin Gazze çağrısına destek

Şanlıurfa'da “Müslüman Gençlik Haftası Buluşması” düzenlenecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ