GÜNDEM 23.05.2025 11:41:20 0

Gazze'de yeni katliam: 28 şehit, onlarca yaralı

Gazze
Haberi Sesli Oku

Siyonist rejimin Gazze’ye yönelik gece boyunca sürdürdüğü yoğun saldırılarda en az 28 Filistinli şehit oldu, onlarcası yaralandı, 50’den fazla kişi ise enkaz altında kaybolduŞehitlerin büyük bölümünü çocuklar ve kadınlar oluşturuyor.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Jabaliya bölgesinde, Dardune ailesine ait dört katlı bir bina, savaş uçaklarının hedefi oldu. Bombardıman sonucu en az 4 kişi şehit oldu, 6 kişi yaralı olarak çıkarıldı, ancak 50’den fazla kişinin hala enkaz altında olduğu bildirildi. Evde sadece aile fertleri değil, aynı zamanda yerinden edilmiş siviller de kalıyordu. Kurtarma ekipleri, ağır ekipman eksikliği nedeniyle arama çalışmalarını durdurmak zorunda kaldı.

Han Yunus’un kuzeyindeki el-Karara beldesinde, bir çadırı hedef alan insansız hava aracı saldırısında bir çocuk şehit olurken, 30 sivil yaralandı. Deyr el-Belah kentinde ise bir fırının yakınına kurulu çadır hedef alındı; burada da bir kişi şehit oldu, birçok kişi yaralandı.

Gazze şehir merkezindeki Celale Caddesi üzerinde bir apartman dairesi, hava saldırısına uğradı. Bu saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Han Yunus’un batısındaki Batı Kampı bölgesinde bulunan Ebu Akir ailesine ait bir evin vurulmasıyla ise iki kardeş çocuk şehit oldu, babaları ağır yaralandı.

Siyonist rejim uçaklarının Han Yunus’un doğusundaki Abasan el-Cedide beldesinde Dugmeh ailesinin evini bombalaması sonucu çoğu çocuk 11 Filistinli şehit oldu. Yaralılar hâlâ enkaz altında ve sağlık ekipleri bölgeye ulaşmakta zorlanıyor.

El-Avde Hastanesi bombalandı

Saldırılar yalnızca evlerle sınırlı kalmadı. Gazze'nin kuzeyinde bulunan El-Avde Hastanesi çevresine yerleştirilen bir robotla patlama gerçekleştirildi. Patlama, hastane yapısına büyük zarar verirken, ilaç deposu yandı. İşgal güçleri, yangını söndürmeye çalışan sivil savunma ekiplerini engelledi.

Siyonist rejim, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde sistematik soykırım uyguluyor. Bugüne kadar 175 binden fazla şehit ve yaralı, 11 binden fazla kayıp ve yüz binlerce zorla yerinden edilmiş sivil kayıtlara geçti.

İşlenen her yeni katliam, siyonist rejimin insanlık dışı saldırılarının boyutunu gözler önüne sererken, dünyanın bu vahşet karşısındaki sessizliği derin bir yara olarak Filistin halkının hafızasına kazınıyor. (İLKHA)

Ankara'da "Tek Gündem: Gazze" sloganıyla yürüyüş düzenlendi

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: 5. tur müzakereler profesyonelceydi

Bakan Bolat: “Türkiye, üretimini ve ihracatını artırmaya devam ediyor”

Trump'ın AB ithalatına yüzde 50 oranında gümrük vergisi tehdidiyle Avrupa piyasaları düştü

Gaziantep'te motosiklet sürücülerinden Gazze protestosu

İletişim Başkanı Altun: Dijital ortamlarda bir içerikle karşılaşıldığında mutlaka kaynak sorgulanmalı

Peygamber Sevdalıları: Günümüzün Kuvayı Milliyesi olan HAMAS desteklenmeli

Almanya'da bir kadın tren istasyonunda bıçaklı saldırı düzenledi: 12 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İspanya Gazze’deki soykırımına karşı dirayetli ve onurlu bir duruş sergiledi

Sudan ordusu, stratejik şehri geri aldı

Pakistan ve Hindistan hava sahası yasağını karşılıklı uzattı

HAMAS: İlaç deposunun vurulması sağlık sektörünü yok etmenin bir göstergesidir

Cizre'deki kitap okuma yarışmasında 1 milyon 862 bin sayfa okundu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 53 bin 822'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez ile görüştü

İran ve ABD arasında 5. tur müzakereler sona erdi

Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı ATÜ'de öğrencilerle buluştu

Kürt alimlerin kaldırıma işlenen vecizeleri tepkilerin ardından kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2026-2035 dönemini Aile ve Nüfus 10 Yılı ilan ediyoruz

Mardin’de uygulamalı trafik eğitimi verildi

Tekstil işçilerini taşıyan minibüs ile bir otobüsün çarpışması sonucu 7 kişi yaralandı

Şanlıurfa’da gençlik için ifsada karşı alternatif etkinlik

Çiftçilere destekleme ödemeleri başladı

Kurban Bayramı için idari izinler 5 Haziran'da başlayacak

Diyarbakır'da kurşunlama ve kundaklama suçlarına karışan 3 şüpheli yakalandı

Salatalık fiyatlardan dert yanan çiftçiler: Emeğimizin karşılığını alamıyoruz

Battalgazi Belediyesi'nden mezarlıklarda bahar ve bayram temizliği

Üney: Kurban Bayramı tatil değil, ibadet ve yakınlaşma zamanıdır

Uzmanlardan DEHB uyarısı: 12 yaşından önce başlayan ve altı aydan uzun süren belirtilere dikkat!

Bingöl’de İlk kez yapıldı: Uyluk greftiyle septum onarımı

Yükleniyor