• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Gazze'deki El Avde Hastanesi Müdürü: Durum korkunç, doktorlarımız yok ve yakıtımız bitecek

DÜNYA 2.11.2024 12:31:49 0
Gazze

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki El Avde Hastanesi Müdürü Muhammed Salha, yakıtın yarın tükeneceği uyarısında bulunarak, işgalin 29 gündür işlediği soykırım ve katliamına maruz kalan kuzeyde sağlık durumunun daha da kötüleştireceğine dikkat çekti.

Salha, bugün basına yaptığı açıklamada, çok sınırlı imkanlarla ve tek bir doktorla çalıştıklarını ve El Avde Hastanesi'nin şu anda beyin, sinirler, kan damarları, gözler ve kemiklerde acil cerrahi müdahale gerektiren yaralanmaların sayısının arttığı bir dönemde Gazze'nin kuzeyinde genel cerrahi doktoru bulunan tek hastane olduğunu söyledi.

Hastanenin aldığı yaralanmaların yüzde 70'inden fazlasının acil cerrahi müdahaleler gerektirdiğine dikkat Salha, hastanede ve kuzeydeki diğer tıbbi tesislerde benzeri görülmemiş bir şekilde kötüleşen durumla ilgili ciddi endişelerini dile getirdi.

Salha, kuzeydeki şehirlerin durumunu, özellikle tıbbi personel ve gerekli malzemelerin akut kıtlığı ve işgalin hastaneleri kasıtlı olarak hedef alması kapsamında "korkunç" olarak nitelendirdi.

İşgal ordusunun ambulansları imha etmesi ve Filistin Sivil Savunması'nın görevini yapmasına engel olması nedeniyle yaralı Filistinlilerin sahada hedeflenen yerlerden nakledilmesiyle ilgili büyük zorluklar yaşadıklarını belirten Salha, "Yaralılar şimdi yürüyerek gelen vatandaşların omuzlarında ve bazı durumlarda hayvanların çektiği araçlarla hastaneye götürülüyor." dedi.

Salha, hastanenin işgal ordusu tarafından tekrarlanan ateş altında olduğunu, bunun da işin ilerlemesini engellediğini ve hastaların ve sağlık personelinin yaşamları için tehdit oluşturduğunu açıkladı.

El Avde Hastanesi Müdürü Muhammed Salha, yaraların ölçeğinin yanı sıra ilaç ve temel tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle hastanedeki sağlık personeli üzerinde büyük bir baskı olduğuna dikkat çekti. (İLKHA)

ABD ambargoyu kaldırdığı Vietnam'a 24 adet F-16 savaş uçağı veriyor

Singapur genel seçim için sandık başına gitti

Yapıcıoğlu: siyonizm, bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Bataklığa düşen uçağın yolcuları kurtarılmayı bekledi

Yapıcıoğlu: siyonistlerle karşılaşmak için her türlü askeri hazırlığı yapmamız lazım

Pakistan uzun menzilli balistik füzesini test etti

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Hindistan'da dini festival sırasında izdiham: 6 ölü, 30 yaralı

Prof. Dr. Yılmaz: Malatya'da çok iyi karaciğer nakil cerrahları yetişiyor

Batman'da uyuşturucu operasyonu

Pakistan'da maymun çiçeği vakalarında artış

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

İran’da kum fırtınası

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Gaziantep'te suç örgütüne operasyon: 50 gözaltı

Dünya birincisi hafızlardan Diyarbakır Ulu Camii’nde Kur’an ziyafeti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ