• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,11
  • EURO

    43,66% -0,14
  • GRAM ALTIN

    3989,41% -1,97
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

Gazze'deki hükümet: Bu topraklardan gitmesi gereken varsa o da işgaldir!

DÜNYA 5.02.2025 16:30:59 0
Gazze

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Filistin halkının sürgün edilmesine ilişkin ırkçı açıklamalarını kınayarak reddetti ve Filistin halkının bir kez daha tehcir edilmeyeceğini, asıl gitmesi gerekenin işgalciler olduğunu vurgulad

Medya Ofisi, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Filistinlilerin başka yerlere sürgün edilmesine yönelik planlarının ardından Gazze Şeridi’ni kontrol altına alma niyetine ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. 

Ofis, yayımladığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Başkan Trump ile sadece bir noktada hemfikiriz; Gazze halkı harabeye dönen kamplarına geri dönmek istemiyor. Ancak bunun nedeni, bu kampları kendi istekleriyle seçmemiş olmalarıdır. 1948 yılında zorla köylerinden ve şehirlerinden sürgün edildiler."

Açıklamada, Filistin halkına yönelik adil ve gerçek çözümün yeniden sürgün edilmeleri veya tasfiye planları dayatılması değil, uluslararası kararlara uygun olarak zorla çıkarıldıkları topraklarına geri dönmelerinin sağlanması olduğu belirtildi.

Bu gerçekleşene kadar, Gazze’ye her türlü insani yardım ve yeniden inşa malzemelerinin kısıtlama olmadan girişine izin verilmesi gerektiği vurgulayan Ofis, Filistin halkını aşağılayan ve onların kaderinin ABD politikalarının keyfine göre şekillendirilebileceğini ima eden bu ırkçı açıklamaları reddettiğini ve kınadığını ifade etti.

Açıklamada, "Bu sömürgeci zihniyetin hiçbir faydası olmayacaktır. Filistin halkı bu toprakların asıl sahibidir ve burada kök salmıştır. Eğer birileri gitmesi gerekiyorsa, onlar 77 yıldır silah gücü ve dış destekle topraklarımızı işgal eden yabancı işgalcilerdir." denildi.

Ofis ayrıca, bu tür açıklamaların bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanmasına hiçbir katkı sunmayacağını, aksine daha fazla gerilim ve çatışmaya yol açarak bölgesel bir patlamaya sebep olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Ofis, siyonist işgalinin ve uluslararası toplumun bu vahşi suçlara göz yummasının bölgedeki istikrarsızlığın asıl sebebi olduğunu vurgulayarak, adaletin barışa ulaşmanın tek yolu olduğunu kaydetti.

Trump’ın sözlerinin, işgalin Gazze’ye yönelik soykırımını destekleme ve saldırılarını sürdürme bağlamında geldiğine dikkat çekilen açıklamada, 15 aydır süren yoğun bombardımanın Gazze’de büyük bir yıkıma yol açtığı, altyapıyı harap ettiği, 158 binden fazla Filistinlinin şehit olduğu veya yaralandığı, 2 milyon insanın ise evsiz kaldığı belirtildi.

Tüm bu zorluklara rağmen Filistin halkının kararlılıkla direnişe devam ettiğini vurgulayan açıklama, "Gazze boyun eğmeyecek ve Filistin özgürleşene kadar direnişini sürdürecektir." ifadeleriyle son buldu. (İLKHA)

Çocuklar tatil gününde hayvanat bahçesine akın etti

Yeni Zelanda'da şiddetli yağış ve rüzgarlar nedeniyle OHAL ilan edildi

Diyarbakır'da fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi

Diyarbakır'da şiddetli rüzgâr çatının uçmasına yol açtı

HAKSİAD'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Gazze'de can kaybı 52 bin 418'e yükseldi

Düzce’de servis minibüsü kaza yaptı: 8 işçi yaralandı

Mısır'da kamyonet devrildi: 7 ölü 9 yaralı

Şanlıurfa'da sağanak yağış etkili oldu

Bangladeş serbest ticaret bölgesi kuracak

Mardin’de şiddetli fırtına etkili oldu

Meteoroloji'den Bursa'ya kuvvetli yağış uyarısı

İran'dan ABD'ye yaptırım tepkisi

HAMAS'tan hareketi yasaklayan İsviçre'ye tepki

İşgalci çetesinin Lübnan’a hava saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Bakan Bayraktar: Hem kurulu güç açısından hem de sistem işletmesi açısından elektrikte hiçbir sorunumuz yok.

HSK'nın görevde yükselme kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

"Ümmetin İmtihanı Gazze" konulu yarışmanın sonuçları için program düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi ve işveren temsilcilerini kabul etti

Ağrı'da 3 kilogram ağırlığında uyuşturucu ele geçirildi

Umut Kervanı Gazze'de diyaliz merkezi onarımına başladı

Filipinler'de zincirleme trafik kazası: 12 ölü, 30 yaralı

Ege Denizi'nde 4 büyüklüğünde deprem

Siirt’te etiketsiz ve son tüketim tarihi geçmiş ürünler tespit edildi

HÜDA PAR Batman Milletvekili Ramanlı'dan "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" mesajı

Siirt’te trafik denetiminde 2 bine yakın sürücü sorgulandı

Kassam liderlerinden Hasan Selame, ağır işkenceler nedeniyle diş kaybı ve görme bozukluğu yaşıyor

Bebekle kurulan bağ, bebeğin dünyasını şekillendiriyor!

Mersin’de “Narkokapan” operasyonu: 112 kişi gözaltına alındı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ