• BIST 100

    10914,10%-1,32
  • DOLAR

    42,08% 0,09
  • EURO

    48,34% -0,27
  • GRAM ALTIN

    5369,29% -0,96
  • Ç. ALTIN

    8820,78% -1,13

Gazze'deki hükümet: Tüm vaatlere rağmen yalnızca 73 tır Gazze’ye girdi!

28 Temmuz 2025, Pazartesi 11:00
28 Temmuz 2025, Pazartesi 11:00
Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze’deki Hükümet Medya Ofisi,, tüm uluslararası vaatlere rağmen dün yalnızca 73 yardım tırının Gazze’ye giriş yaptığını bildirerek kıtlığın giderek şiddetlendiğini kaydetti.

Ofisin yayımladığı açıklamada, Gazze’de kıtlığın her geçen gün daha da vahşileştiği ve işgalin soykırım suçlarını sürdürdüğü ifade edildi.

Açıklamada, “Gazze Şeridi’nde benzeri görülmemiş şekilde genişleyen ve derinleşen bir kıtlık yaşanıyor. 2,4 milyon insan, aralarında 1,1 milyon çocuk da olmak üzere, ölümcül açlıkla mücadele ediyor. Şu ana kadar açlıktan ölenlerin sayısı 133’e ulaştı, bunların 87’si çocuk ve bu durum Arap ve uluslararası toplumun kaygı verici sessizliği eşliğinde sürüyor.” denildi.

Girilen 73 tırın Gazze’nin kuzey ve güneyine ulaştığı belirtilen açıklamada, bu araçların çoğunun siyonist işgali altındaki alanlarda, insansız hava araçlarının gözetimi altında yağmalandığı veya çalındığı bildirildi.

İşgalin, yardım tırlarının dağıtım depolarına ulaşmasını “bilinçli biçimde” engellediği, bunun da kaos ve açlık politikası kapsamında uygulandığı ifade edildi.

Ayrıca açıklamada, son 24 saatte yapılan üç hava yardımı operasyonunun toplamda sadece iki tıra eşdeğer olduğu, ancak bu yardımların işgal tarafından “kırmızı bölge” olarak tanımlanan, sivillerin giremediği çatışma alanlarına düştüğü ifade edilerek, bu yardımların hiçbir insani değeri kalmadığı belirtildi.

"Trajikomik bir tiyatro"

Hükümet Medya Ofisi, yaşananları “trajikomik bir tiyatro” olarak nitelendirerek, uluslararası toplumun Gazze’deki açlığa karşı sessiz kalmakla yetinmeyip, ABD ve Başkanı gibi büyük devletlerin yanıltıcı açıklamalarıyla bu açlığı örtbas etmeye çalıştığını savundu.

Açıklamada bir kez daha, çözümün yalnızca Gazze sınır kapılarının derhal ve koşulsuz biçimde açılması, kuşatmanın kaldırılması ve başta bebek maması olmak üzere gıda yardımının hemen bölgeye sokulması ile mümkün olacağı ifade edildi.

Uluslararası toplumun sessizliği, kayıtsızlığı ve işgalin sivillere karşı uyguladığı aç bırakma politikası sert sözlerle eleştirilirken, kıtlığın daha da derinleştiği ve her geçen gün daha ölümcül hâle geldiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, bu insani felaketten işgalci rejimin ve suç ortaklarının tamamen sorumlu olduğu vurgulandı.

Hükümet Medya Ofisi, Arap ve İslam ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyayı Gazze sınır kapılarını derhal açmaya çağırdı ve medya kuruluşlarını da yalan haber yaymaktan vazgeçmeye davet etti.

Açıklamanın sonunda ise şu ifadeye yer verildi:

“Kıtlık devam ediyor; üstelik giderek yayılıyor, derinleşiyor, tehlikeli ve vahşi bir hâl alıyor. Bu, sivil halka karşı yürütülen korkunç bir komplodur.” (İLKHA)

Abdulmelik el-Husi: Siyonist rejimle yeni bir çatışma kaçınılmaz

BM: Gazze'de gıda tedarik zincirinin yeniden inşası için acil adımlar atılmalı

2026 yılı hac kuraları bugün çekiliyor: 1,8 milyon aday heyecanla bekliyor

Ebu Merzuk: Gazze'de işgal ordusunun yerine geçecek uluslararası gücü asla kabul etmeyiz

Gazze'de çöküş uyarısı: Soykırımın enkazı arasında açlık, sağlık ve salgın riski

Elazığ’da çatıda çıkan yangın korkuttu

Irak işgalinin baş mimarlarından Dick Cheney 84 yaşında öldü

Afganistan’daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 27’ye yükseldi

Gaziantep’te 318 hafız umreyle ödüllendirilecek

Putin: Oreşnik'in seri üretimi başladı

İzmir açıklarında 28 düzensiz göçmen yakalandı

Rus buğdayı, Azerbaycan üzerinden Ermenistan'a sevk edildi

Beyaz Saray: Trump, pazartesi günü Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüşecek

Aydın açıklarında 23 düzensiz göçmen yakalandı

EGM: Koruyucu eldiven zorunluluğu bisiklet ve mopedleri kapsamıyor

Kassam, bir işgal askerinin cesedini daha teslim etti

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Komisyonu'nun Türkiye ile ilgili raporunu "reddetti"

Uçurumdan düşerek ağır yaralanan adam için ambulans helikopter devreye girdi

Güney Sudan'da silahlı çatışmalar nedeniyle 445 binden fazla kişi yerinden edildi

Endonezya'daki sel felaketinde 20'den fazla kişi kayıp

Hac kurası yarın çekiliyor

İşgalciler ateşkes boyunca Gazze'de 240 kişiyi şehit etti

Burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı

Hindistan'da tren kazası: 8 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Lübnan, Gana, Filistin, Gine ve Japonya büyükelçilerini kabul etti

Adana’da düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 210 kişi tutuklandı

MSB'den "Suriyeli öğrenciler" hakkında çıkan iddialara ilişkin açıklama

Diyarbakır’da silahlı kavga: 2 ölü, 2 yaralı

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı'dan 'mafya ve çeteleşme' uyarısı: Adalet duygusu ve devlete güven sarsılıyor

Kassam, bir işgal askerinin cesedini daha buldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Abdulmelik el-Husi: Siyonist rejimle yeni bir çatışma kaçınılmaz

BM: Gazze'de gıda tedarik zincirinin yeniden inşası için acil adımlar atılmalı

2026 yılı hac kuraları bugün çekiliyor: 1,8 milyon aday heyecanla bekliyor

Ebu Merzuk: Gazze'de işgal ordusunun yerine geçecek uluslararası gücü asla kabul etmeyiz

Gazze'de çöküş uyarısı: Soykırımın enkazı arasında açlık, sağlık ve salgın riski

Elazığ’da çatıda çıkan yangın korkuttu

Irak işgalinin baş mimarlarından Dick Cheney 84 yaşında öldü