Gazze'deki katliama "soykırım" dedi, gözaltına alındı

Tarih: 30.05.2025 07:51 Güncelleme: 30.05.2025 07:51
Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ünlü dondurma markası Ben & Jerry's'in Yahudi Amerikalı kurucusu Ben Cohen, ABD Senatosu'nda Gazze için sesini yükselttiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Şirket, Gazze'de yaşananların "soykırım" olduğunu ilan etti.

ABD'nin tanınmış dondurma markalarından Ben & Jerry's'in kurucularından Ben Cohen, siyonist rejimin Gazze'de sürdürdüğü katliama karşı çıktığı için polis tarafından gözaltına alındı. Perşembe günü Senato'da düzenlenen bir oturumda, ABD Sağlık Bakanı Robert F. Kennedy'nin konuşmasını protesto eden Cohen ve 6 aktivist, "Gazze'deki soykırımı desteklemeyin" diyerek sözlerini kesti. Protestonun ardından polis müdahale etti ve Cohen dahil 7 kişi gözaltına alındı.

Yahudi kökenli bir Amerikalı olan Cohen, uzun süredir siyonist işgale karşı açık tavır alan figürlerden biri olarak biliniyor. Gözaltına alınmadan önce yaptığı açıklamada, "Kongre Gazze'deki çocukları bomba satın alarak öldürüyor. Bu, utanç verici bir suç. Onlara yemek götürmek yerine bomba gönderiyoruz!" dedi.

Cohen'in kurucu ortağı olduğu Ben & Jerry's şirketi de yaptığı açıklamada, "Gazze'de olanlar bir soykırımdır. Sesini yükselten herkesin yanındayız" ifadelerine yer verdi. Şirketin yönetim kurulu başkanı da Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, "Yaşananları tarif edecek başka bir kelime yok. Bu, açıkça bir soykırımdır" diyerek şirketin tutumunu net bir şekilde ortaya koydu.

Ben & Jerry's'in Gazze'ye destek açıklamaları uzun süredir şirketin çatı kuruluşu olan İngiliz Unilever ile gerginliğe neden oluyordu. 2021 yılında işgal altındaki Batı Şeria'da ürün satışını durduran şirket, bu kararı "etik değerlerine uygun davranmak" adına aldığını duyurmuştu. Bu çıkış, Unilever'in bazı yatırımcıları tarafından tepkiyle karşılanmış ve şirketin hisse değerinde düşüşe neden olmuştu.

Kasım 2024'te Unilever, Ben & Jerry's yönetim kurulunu sessizliğe zorlamak için dava açtı. Şirket yönetimini dağıtmakla tehdit etti. Ancak Cohen ve ekibi geri adım atmadı. (İLKHA)

Belediye Başkanı Geçit: En güvenli liman ailedir

Hindistan'da zincirleme trafik kazası: 15 ölü 48 yaralı

Adana'da "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" resim sergisi ziyarete açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'yi yerle bir ettiler

Sıfır aracın airbag sorunu sürücü ile bayiyi karşı karşıya getirdi

Bursa’da konut satışları düştü

Türkiye üniversiteleri yeşil dönüşümde Avrupa’da birinci, dünyada ikinci sırada

DİKA yönetim kurulu Şırnak'ta toplandı, bölge için yeni yatırım başlıkları belirlendi

Siirt’te Müftülük ile İlahiyat Fakültesi arasında iş birliği protokolü

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, moto kuryelerin sorunlarını Meclis’e taşıdı

Bakan Göktaş: "Çocuklar Güvende" internet sitesi ve mobil uygulamasını hazırladık

Çocuklukta öğrenilen davranışlar tekrarla kişilik haline gelir

Bakan Fidan, ABD Büyükelçisi Barrack ile görüştü

İşgal rejimi Batı Şeria biri kız çocuğu 10 kişiyi alıkoydu

BM, Eritre’de "keyfi" olarak tutulan 10 bin kişinin serbest bırakılması çağrısında bulundu

Telefonlar sadece arama yoluyla hacklenebilir mi?

Kış aylarında çocuk sağlığına daha dikkat edilmeli

Balıkesir'de öğrenci servisi kaza yaptı: 8 yaralı

Mardin'de ailece siyer sınavı yarışmasına hazırlanıyorlar

TBMM Başkanı Kurtulmuş, 16. Büyükelçiler konferansı kapsamında büyükelçileri kabul etti

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

İş dünyasının 2026 asgari ücret beklentisi: 27 bin 800 TL

Batman'da "Mevlid-i Nebi Haftası" programı gerçekleştirildi

Malatya'da büyükşehir personellerine hizmet içi eğitimi düzenlendi

Adana'da kasten öldürme suçundan aranan firari yakalandı

Malezya Başbakanı yeni kabinesini açıkladı

Mehmet Emin Buğra, vefatının 60'ıncı yılında İstanbul’da anılacak

UNRWA: israilin yıkım kararları Nur Şems Mülteci Kampı’nı hedef alıyor

"Bahis" reklamlarına yasak geliyor

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

Yükleniyor