• BIST 100

    16799,77%0,62
  • DOLAR

    43,51% 0,06
  • EURO

    51,45% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7042,80% 1,95
  • Ç. ALTIN

    12002,65% 1,83

Gazze'deki soykırım ve açlığa dikkat çektiler!

19 Mart 2025, Çarşamba 13:54
19 Mart 2025, Çarşamba 13:54
Gazze
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze'deki soykırım ve açlığa dikkat çekmek için Ulus'taki PTT önünde basın açıklaması düzenledi. Katılımcılar, Gazze halkının yaşadığı drama sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

ANFİDAP, Gazze'de devam eden soykırım ve açlığa tepki göstermek amacıyla Ulus'taki PTT önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Düzenlenen etkinlikte, Gazze halkının yaşadığı insanlık dramına dikkat çekilerek, sorumluların hesap vermesi çağrısında bulunuldu.

Platform adına yapılan açıklamada, "Gazze’de yaşanan açlık ve soykırıma sebep olanlara tepki olarak, Gazze'nin bir öğün yemeğini sembolik olarak gönderiyoruz. Tüm dünya bu zulme karşı sesini yükseltmeli" ifadelerine yer verildi.

Basın açıklaması ANFİDAP adına İHH Ankara Şube Başkanı Hacı Bayram Şahin tarafından okundu.

Şahin, "Bilindiği üzere 7 Ekim'den bu yana siyonist soykırımcı israil yanına aldığı başta katil ABD ve diğer uşak devletlerle birlikte Gazze’de aralıksız soykırıma devam etmektedir. Batılı israil uşaklarının verdiği sınırsız destekle Gazze halkına soykırım uygulamakta, bombayla öldüremediklerini, gıdasızlıkla, açlıkla öldürmeye devam etmektedir. Batılı israil uşağı soykırım ortağı devletler tarihi hınçlarından dolayı Müslüman halka yapılan bu soykırıma bırakın ses çıkarmayı üstüne üstlük silah ve siyasi desteklerine devam etmektedirler. Bu devletlerin halklarının da bu soykırıma isyan ettikleri itiraz ettikleri hepimizin malumudur. Başta katil ABD olmak üzere ülkelerinde bu soykırıma isyan eden onurlu sesleri susturmak için ellerinden geleni yapmakta ve bu kişileri cezalandırmaktadırlar. Özgürlüğün beşiği olduğunu söyleyen bu ülkeler soykırıma itiraz eden aydınları, gazetecileri, üniversite öğrencileri linç etmekte hapishanelere atmaktadırlar." dedi.

"Gerçekler tüm çıplaklığıyla dünya halklarınca görülmüştür"

Açıklamasının devamında Şahin, şunları aktardı:

"Fakat artık cin şişeden çıkmış, gerçekler tüm çıplaklığıyla dünya halklarınca görülmüştür ve bütün milletlerden ve dinlerden onurlu insanlar dünyanın her yerinde bu zulme karşı haykırmaktadırlar. Yapılan ateşkesi bozan kendileri, anlaşmalara uymayan kendileri olmalarına rağmen onurlu Gazze direnişçilerini suçlamaktadırlar. Maksadınız Gazze’yi dansöz oynatacak tatil beldesine çevirmek olduğu için suyu bulandırdınız mantığıyla dün yine katliamlara başladınız. Bundan öncede 19 gündür bölgeye her türlü yardım girişini engelleme kararı aldınız ve insanları açlıktan öldürmeye çalışıyorsunuz."

"Umarız oradaki şerefli halkın sesini bu vicdanları sağırlara işittirebiliriz"

Ateşkese imza koyan garantör ülkeler ve diğer ülkelere çağrıda bulunan Şahin, "İmzanızın arkasında durmaya davet ediyoruz. Orada insanlar zaten bombalarla ölüyor birde neden açlıktan ölmelerine göz yumuyorsunuz? Tarihin doğru tarafında yer alın. Yarın halklarınızı yüzüne bakamayacaksınız. 80 yıldır Nazi utancını silememişken şimdi alnınıza israilin yaptığı soykırıma ortak olma lekesi bulaşacak nesiller boyu bu utançtan kurtulamayacaksınız. Şimdi buradan biz BM Güvenlik Konseyi Üyeler; ABD, Fransa, Çin, İngiltere, Rusya, Cezayir, Guyana, Güney Kore, Sierra Leone, Slovenya, Somali, Pakistan, Panama, Yunanistan ve Danimarka. Ateşkese garantör olan Ürdün, Mısır, BAE, Suudi Arabistan, Katar ve Almanya, İtalya, Hollanda, Belçika, Kanada, İslam İşbirliği Teşkilatı, Dünya Gıda Örgütü (FAO), UNİCEF’e sorumluluklarını hatırlatmak, oradaki açlığın ortağı olmamalarını konusunda uyarmak için bu kargo ve resimleri kendilerine gönderiyoruz. Umarız oradaki şerefli halkın sesini bu vicdanları sağırlara işittirebiliriz." ifadelerine yer verdi.

"Gazze’de soykırım devam ediyor"

Basın açıklamasının ardından Türkçe, İngilizce ve Arapça, "Gazze’de soykırım devam ediyor. Bebekler ölüyor. Soykırımla ve açlıkla boğuşan Gazzeli çocukların bir öğün yemeği; boş tabak, boş su şişesi veya çamurlu sudan ibarettir. Türkiye’nin başkenti olan Ankara’daki sivil toplum bileşenleri olarak Gazze soykırımından dolayı tarih ve insanlık önünde sorumlu olmamanız için sizleri harekete geçmeye davet ediyoruz." metni okundu.

Mesajın okumasının ardından PTT'ye verilen kargolar ilgili ülke ve kurumlara gönderildi.

Daha sonra Gazzelilerin iftarını temsilen bir hurma, biraz su ve boş bir tabak Ulus Meydanında halka dağıtıldı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Güney Afrika kuraklığı ve su kıtlığını ulusal afet olarak sınıflandırdı

Karabük’te yasa dışı avcılığa idari yaptırım

Trump'a suikast girişiminde bulunan şüpheliye ömür boyu hapis cezası verildi

Bakan Göktaş: Mısır’ın 2026 yılını Aile Yılı ilan etmesini ortak vizyonumuzu güçlendirdi

Gaziantep’te haklarında 56 yıl hapis cezası bulunan 2 hükümlü yakalandı

ABD Başkanı Donald Trump ile Çin lideri Xi Jinping görüştü

Türkiye ile Mısır arasında sağlık iş birliği mutabakatı imzalandı

İran: ABD ile görüşmeler Maskat'ta yapılacak

Cami hoparlöründen müzik iddiasına valilik açıklık getirdi

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonları: 22 şüpheli tutuklandı

Diyarbakır'da taksi ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Batman'da otomobil takla attı, sürücü yaralandı

Malatya'da 6 Şubat'ta eğitime 1 gün ara verilecek

Bakan Bolat'tan Mısır'daki temaslara ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'nin yeniden imarında da Mısır'la birlikte çalışmak istiyoruz

İstanbul’da kaçak avlanan 1,8 ton kalkan balığına el konuldu

"Fatura borcu" nedeniyle elektriği kesilen camide ibadet yapılamadı

Putin ve Xi Jinping, İran çevresindeki gergin durumu görüştüler

EKPSS başvurularına başlandı

Siirt’te bir ilk: İleri düzey prostat kanseri ameliyatı gerçekleştirildi

Rusya ve Ukrayna görüşmelerinin ilk günü tamamlandı

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yenilenen acil servis hizmete açıldı

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Dünya Kanser Günü mesajı

Filipinler'de batan feribota teknik dalgıçlar girdi, ölü sayısı 45'e ulaştı

Mersin Ticaret İl Müdürlüğü’nden sıkı denetim: 531 firma kontrol edildi

Taşımacılıkta mesleki yeterlilik belgesine ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır'la ticaret hacmimizi 15 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyoruz

Siirt İl Sağlık Müdürü Hacıoğlu 5. Bölge ASKOM toplantısına katıldı

Siirt’te asfalt ve yol bakım çalışmaları aralıksız sürüyor

Filistin eylemlerinde yargılananlar konuştu: Yargı sindirme aracı olarak kullanılıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Güney Afrika kuraklığı ve su kıtlığını ulusal afet olarak sınıflandırdı

Karabük’te yasa dışı avcılığa idari yaptırım

Trump'a suikast girişiminde bulunan şüpheliye ömür boyu hapis cezası verildi

Bakan Göktaş: Mısır’ın 2026 yılını Aile Yılı ilan etmesini ortak vizyonumuzu güçlendirdi

Gaziantep’te haklarında 56 yıl hapis cezası bulunan 2 hükümlü yakalandı

ABD Başkanı Donald Trump ile Çin lideri Xi Jinping görüştü

Türkiye ile Mısır arasında sağlık iş birliği mutabakatı imzalandı