• BIST 100

    14991,40%0,51
  • DOLAR

    43,14% 0,10
  • EURO

    50,34% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6377,90% 0,18
  • Ç. ALTIN

    10268,60% 0,00

Gazze'deki soykırım ve açlığa dikkat çektiler!

19 Mart 2025, Çarşamba 13:54
19 Mart 2025, Çarşamba 13:54
Gazze
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze'deki soykırım ve açlığa dikkat çekmek için Ulus'taki PTT önünde basın açıklaması düzenledi. Katılımcılar, Gazze halkının yaşadığı drama sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

ANFİDAP, Gazze'de devam eden soykırım ve açlığa tepki göstermek amacıyla Ulus'taki PTT önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Düzenlenen etkinlikte, Gazze halkının yaşadığı insanlık dramına dikkat çekilerek, sorumluların hesap vermesi çağrısında bulunuldu.

Platform adına yapılan açıklamada, "Gazze’de yaşanan açlık ve soykırıma sebep olanlara tepki olarak, Gazze'nin bir öğün yemeğini sembolik olarak gönderiyoruz. Tüm dünya bu zulme karşı sesini yükseltmeli" ifadelerine yer verildi.

Basın açıklaması ANFİDAP adına İHH Ankara Şube Başkanı Hacı Bayram Şahin tarafından okundu.

Şahin, "Bilindiği üzere 7 Ekim'den bu yana siyonist soykırımcı israil yanına aldığı başta katil ABD ve diğer uşak devletlerle birlikte Gazze’de aralıksız soykırıma devam etmektedir. Batılı israil uşaklarının verdiği sınırsız destekle Gazze halkına soykırım uygulamakta, bombayla öldüremediklerini, gıdasızlıkla, açlıkla öldürmeye devam etmektedir. Batılı israil uşağı soykırım ortağı devletler tarihi hınçlarından dolayı Müslüman halka yapılan bu soykırıma bırakın ses çıkarmayı üstüne üstlük silah ve siyasi desteklerine devam etmektedirler. Bu devletlerin halklarının da bu soykırıma isyan ettikleri itiraz ettikleri hepimizin malumudur. Başta katil ABD olmak üzere ülkelerinde bu soykırıma isyan eden onurlu sesleri susturmak için ellerinden geleni yapmakta ve bu kişileri cezalandırmaktadırlar. Özgürlüğün beşiği olduğunu söyleyen bu ülkeler soykırıma itiraz eden aydınları, gazetecileri, üniversite öğrencileri linç etmekte hapishanelere atmaktadırlar." dedi.

"Gerçekler tüm çıplaklığıyla dünya halklarınca görülmüştür"

Açıklamasının devamında Şahin, şunları aktardı:

"Fakat artık cin şişeden çıkmış, gerçekler tüm çıplaklığıyla dünya halklarınca görülmüştür ve bütün milletlerden ve dinlerden onurlu insanlar dünyanın her yerinde bu zulme karşı haykırmaktadırlar. Yapılan ateşkesi bozan kendileri, anlaşmalara uymayan kendileri olmalarına rağmen onurlu Gazze direnişçilerini suçlamaktadırlar. Maksadınız Gazze’yi dansöz oynatacak tatil beldesine çevirmek olduğu için suyu bulandırdınız mantığıyla dün yine katliamlara başladınız. Bundan öncede 19 gündür bölgeye her türlü yardım girişini engelleme kararı aldınız ve insanları açlıktan öldürmeye çalışıyorsunuz."

"Umarız oradaki şerefli halkın sesini bu vicdanları sağırlara işittirebiliriz"

Ateşkese imza koyan garantör ülkeler ve diğer ülkelere çağrıda bulunan Şahin, "İmzanızın arkasında durmaya davet ediyoruz. Orada insanlar zaten bombalarla ölüyor birde neden açlıktan ölmelerine göz yumuyorsunuz? Tarihin doğru tarafında yer alın. Yarın halklarınızı yüzüne bakamayacaksınız. 80 yıldır Nazi utancını silememişken şimdi alnınıza israilin yaptığı soykırıma ortak olma lekesi bulaşacak nesiller boyu bu utançtan kurtulamayacaksınız. Şimdi buradan biz BM Güvenlik Konseyi Üyeler; ABD, Fransa, Çin, İngiltere, Rusya, Cezayir, Guyana, Güney Kore, Sierra Leone, Slovenya, Somali, Pakistan, Panama, Yunanistan ve Danimarka. Ateşkese garantör olan Ürdün, Mısır, BAE, Suudi Arabistan, Katar ve Almanya, İtalya, Hollanda, Belçika, Kanada, İslam İşbirliği Teşkilatı, Dünya Gıda Örgütü (FAO), UNİCEF’e sorumluluklarını hatırlatmak, oradaki açlığın ortağı olmamalarını konusunda uyarmak için bu kargo ve resimleri kendilerine gönderiyoruz. Umarız oradaki şerefli halkın sesini bu vicdanları sağırlara işittirebiliriz." ifadelerine yer verdi.

"Gazze’de soykırım devam ediyor"

Basın açıklamasının ardından Türkçe, İngilizce ve Arapça, "Gazze’de soykırım devam ediyor. Bebekler ölüyor. Soykırımla ve açlıkla boğuşan Gazzeli çocukların bir öğün yemeği; boş tabak, boş su şişesi veya çamurlu sudan ibarettir. Türkiye’nin başkenti olan Ankara’daki sivil toplum bileşenleri olarak Gazze soykırımından dolayı tarih ve insanlık önünde sorumlu olmamanız için sizleri harekete geçmeye davet ediyoruz." metni okundu.

Mesajın okumasının ardından PTT'ye verilen kargolar ilgili ülke ve kurumlara gönderildi.

Daha sonra Gazzelilerin iftarını temsilen bir hurma, biraz su ve boş bir tabak Ulus Meydanında halka dağıtıldı. (İLKHA)

Şanlıurfa’da trafik kazası 1 ölü

Şanlıurfa TEKNOFEST’e hazırlanıyor

Somali'de El Şebab operasyonu: 17 ölü

Umut Kervanı'ndan Düzce’de ihtiyaç sahibi ailelere yardım

Siirt’te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 kişi yaralandı

Ümmet Âlimleri Koordinasyonu'ndan "Dünya Kudüs Haftası" açıklaması

Adana'da silahlı kavga: 1 ölü, 5 yaralı

Çocuklarda yüksek ateş: Ne zaman acil, ne zaman normal?

Siirt’te kaçak avcılığa ağır yaptırım: 2 kişiye 38 bin TL ceza

Karadeniz'de 2 petrol tankerine İHA saldırısı

Macaristan, nisanda sandığa gidecek

Uzman sürüş eğitmeni Kesen: Yüksek sesli müzik ve hız hayatınızı tehlikeye atıyor

Kar yağışı nedeniyle mahsur kalan hastalar için yoğun çaba

Yemen'de gizli hapishaneler tartışması: El-Alimi'nin talimatı ne anlama geliyor?

Adelaide Yazarlar Haftası’nda 180’den fazla yazar Filistinli yazara destek için yönetimden istifa etti

Bakan Tunç: Aileyi hedef alan ifsat edici akımlara karşı önleyici adımlar atacağız

Şanlıurfa’da tefecilik operasyonu: 22 şüpheli gözaltına alındı

Azerbaycan'dan yapılan benzin ithalatı, Ermenistan'da benzin fiyatlarını düşürdü

MEMUR-SEN Bingöl Şube Başkanı Budunoğlu: İlçelerde konut ve ekonomik sorunlar ciddi boyutta

BTD Genel Başkanı Yılmaz: Yeni yıl zamlarıyla tüketici alarm veriyor

Vali Gül, İstanbul’un son 3 yılına ilişkin asayiş verilerini paylaştı

Avrupa'da soğuk hava uçuşları aksattı

Malatya'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yollar tekrar açılıyor

Gaziantep Kent Konseyi başkanı Güzelbey: Tarım alanlarına sahip çıkın

Adana’da kayıp kişi için arama kurtarma çalışması başlatıldı

Bakan Tekin: Aile güçlenmeden eğitim hedefe ulaşamaz

HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten dizilerde alkol kullanımının özendirilmesine ilişkin soru önergesi

Konya İtfaiyesi 2025’te 15 bin 497 vakaya müdahale etti

Malatya'da kontrolden çıkan otomobil sulama kanalına düştü

Konya Taş Bina’daki Siyer Sergisi Konyalılardan yoğun ilgi görüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’da trafik kazası 1 ölü

Şanlıurfa TEKNOFEST’e hazırlanıyor

Somali'de El Şebab operasyonu: 17 ölü

Umut Kervanı'ndan Düzce’de ihtiyaç sahibi ailelere yardım

Siirt’te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 kişi yaralandı

Ümmet Âlimleri Koordinasyonu'ndan "Dünya Kudüs Haftası" açıklaması

Adana'da silahlı kavga: 1 ölü, 5 yaralı