• BIST 100

    15760,67%0,07
  • DOLAR

    43,98% 0,07
  • EURO

    51,17% 0,10
  • GRAM ALTIN

    7315,03% 1,55
  • Ç. ALTIN

    11848,56% 0,00

Gazze'deki soykırım ve açlığa dikkat çektiler!

19 Mart 2025, Çarşamba 13:54
19 Mart 2025, Çarşamba 13:54
Gazze
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze'deki soykırım ve açlığa dikkat çekmek için Ulus'taki PTT önünde basın açıklaması düzenledi. Katılımcılar, Gazze halkının yaşadığı drama sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

ANFİDAP, Gazze'de devam eden soykırım ve açlığa tepki göstermek amacıyla Ulus'taki PTT önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Düzenlenen etkinlikte, Gazze halkının yaşadığı insanlık dramına dikkat çekilerek, sorumluların hesap vermesi çağrısında bulunuldu.

Platform adına yapılan açıklamada, "Gazze’de yaşanan açlık ve soykırıma sebep olanlara tepki olarak, Gazze'nin bir öğün yemeğini sembolik olarak gönderiyoruz. Tüm dünya bu zulme karşı sesini yükseltmeli" ifadelerine yer verildi.

Basın açıklaması ANFİDAP adına İHH Ankara Şube Başkanı Hacı Bayram Şahin tarafından okundu.

Şahin, "Bilindiği üzere 7 Ekim'den bu yana siyonist soykırımcı israil yanına aldığı başta katil ABD ve diğer uşak devletlerle birlikte Gazze’de aralıksız soykırıma devam etmektedir. Batılı israil uşaklarının verdiği sınırsız destekle Gazze halkına soykırım uygulamakta, bombayla öldüremediklerini, gıdasızlıkla, açlıkla öldürmeye devam etmektedir. Batılı israil uşağı soykırım ortağı devletler tarihi hınçlarından dolayı Müslüman halka yapılan bu soykırıma bırakın ses çıkarmayı üstüne üstlük silah ve siyasi desteklerine devam etmektedirler. Bu devletlerin halklarının da bu soykırıma isyan ettikleri itiraz ettikleri hepimizin malumudur. Başta katil ABD olmak üzere ülkelerinde bu soykırıma isyan eden onurlu sesleri susturmak için ellerinden geleni yapmakta ve bu kişileri cezalandırmaktadırlar. Özgürlüğün beşiği olduğunu söyleyen bu ülkeler soykırıma itiraz eden aydınları, gazetecileri, üniversite öğrencileri linç etmekte hapishanelere atmaktadırlar." dedi.

"Gerçekler tüm çıplaklığıyla dünya halklarınca görülmüştür"

Açıklamasının devamında Şahin, şunları aktardı:

"Fakat artık cin şişeden çıkmış, gerçekler tüm çıplaklığıyla dünya halklarınca görülmüştür ve bütün milletlerden ve dinlerden onurlu insanlar dünyanın her yerinde bu zulme karşı haykırmaktadırlar. Yapılan ateşkesi bozan kendileri, anlaşmalara uymayan kendileri olmalarına rağmen onurlu Gazze direnişçilerini suçlamaktadırlar. Maksadınız Gazze’yi dansöz oynatacak tatil beldesine çevirmek olduğu için suyu bulandırdınız mantığıyla dün yine katliamlara başladınız. Bundan öncede 19 gündür bölgeye her türlü yardım girişini engelleme kararı aldınız ve insanları açlıktan öldürmeye çalışıyorsunuz."

"Umarız oradaki şerefli halkın sesini bu vicdanları sağırlara işittirebiliriz"

Ateşkese imza koyan garantör ülkeler ve diğer ülkelere çağrıda bulunan Şahin, "İmzanızın arkasında durmaya davet ediyoruz. Orada insanlar zaten bombalarla ölüyor birde neden açlıktan ölmelerine göz yumuyorsunuz? Tarihin doğru tarafında yer alın. Yarın halklarınızı yüzüne bakamayacaksınız. 80 yıldır Nazi utancını silememişken şimdi alnınıza israilin yaptığı soykırıma ortak olma lekesi bulaşacak nesiller boyu bu utançtan kurtulamayacaksınız. Şimdi buradan biz BM Güvenlik Konseyi Üyeler; ABD, Fransa, Çin, İngiltere, Rusya, Cezayir, Guyana, Güney Kore, Sierra Leone, Slovenya, Somali, Pakistan, Panama, Yunanistan ve Danimarka. Ateşkese garantör olan Ürdün, Mısır, BAE, Suudi Arabistan, Katar ve Almanya, İtalya, Hollanda, Belçika, Kanada, İslam İşbirliği Teşkilatı, Dünya Gıda Örgütü (FAO), UNİCEF’e sorumluluklarını hatırlatmak, oradaki açlığın ortağı olmamalarını konusunda uyarmak için bu kargo ve resimleri kendilerine gönderiyoruz. Umarız oradaki şerefli halkın sesini bu vicdanları sağırlara işittirebiliriz." ifadelerine yer verdi.

"Gazze’de soykırım devam ediyor"

Basın açıklamasının ardından Türkçe, İngilizce ve Arapça, "Gazze’de soykırım devam ediyor. Bebekler ölüyor. Soykırımla ve açlıkla boğuşan Gazzeli çocukların bir öğün yemeği; boş tabak, boş su şişesi veya çamurlu sudan ibarettir. Türkiye’nin başkenti olan Ankara’daki sivil toplum bileşenleri olarak Gazze soykırımından dolayı tarih ve insanlık önünde sorumlu olmamanız için sizleri harekete geçmeye davet ediyoruz." metni okundu.

Mesajın okumasının ardından PTT'ye verilen kargolar ilgili ülke ve kurumlara gönderildi.

Daha sonra Gazzelilerin iftarını temsilen bir hurma, biraz su ve boş bir tabak Ulus Meydanında halka dağıtıldı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Batman'da engelli ve eski hükümlülere hibe desteği başvurusu başladı

Vali Yavuz: Asayiş suçlarında yüzde 13 azalış sağladık

Batman'da miniklerle tekne orucu etkinliği

HÜRKUŞ pilotu Özpala Trabzon’da gençlerle buluştu

Batman'da ilkokullarda Ramazan etkinlikleri düzenlendi

Siyonist rejim Tahran'da hastane vurdu

Batman'da yapay zekâ destekli yeni radar sistemleri devreye alındı

DMM, "BAE'nin, İran'a saldırması durumunda Türkiye için meşru hedef olacağı" iddiasını yalanladı

Doç. Dr. Keskin: Türkiye'de obez oranı yüzde 72'ye ulaştı

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Kosova’da

Bursa'nın şubat ayı ihracat rakamları açıklandı

Yarın ilk ders zili Yeşilay için çalacak

Bingöl’de "Bağımlılıkla Mücadele İl Değerlendirme Toplantısı" yapıldı

Mersin'de bir pazar yerinde yağış sonrası çökme meydana geldi

Kocaeli’de hırsızlık suçundan aranan şahıs yakalandı

Sınırda uyuşturucu operasyonu: 3 kilo 190 gram kokain ele geçirildi

Mardin'de merdivenlerden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

Prof. Dr. Koca: Obezite 200’den fazla hastalığın nedeni

Batman'da bir aracın çarptığı kız ağır yaralandı

İzmir’de yağış sonrası yollar köstebek yuvası

Aylardır süren ve mahalleliyi canından bezdiren yol çalışmasında çözüm bekleniyor

Oğlaklı TOKİ sakinleri: Peygamber ve sahabeler şehrinde cami eksikliği büyük bir ayıp

Bingöllüler, baharı beklerken kış geri geldi

TMMOB Diyarbakır Temsilcisi Bayram: Ramazan’da günlük 8 milyon ekmek çöpe gidiyor

Bursa'da "dur" ihtarına uymayan motosikletliye 285 bin TL ceza

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bekayi: Masum çocuklara yönelik kasıtlı ve vahşi bir katliam

İşgal rejimi, Gazze halkını hacdan mahrum bıraktı

Diyarbakır'da "Maarifin Kalbinde Ramazan" şenlikleri düzenlendi

DMM: Türkiye’nin BAE’ye saldırı iddiaları doğru değil

İzmir barajlarında doluluk oranları güncellendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da engelli ve eski hükümlülere hibe desteği başvurusu başladı

Vali Yavuz: Asayiş suçlarında yüzde 13 azalış sağladık

Batman'da miniklerle tekne orucu etkinliği

HÜRKUŞ pilotu Özpala Trabzon’da gençlerle buluştu

Batman'da ilkokullarda Ramazan etkinlikleri düzenlendi

Siyonist rejim Tahran'da hastane vurdu

Batman'da yapay zekâ destekli yeni radar sistemleri devreye alındı