• BIST 100

    16666,50%-0,06
  • DOLAR

    43,84% 0,20
  • EURO

    51,59% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7083,96% 0,67
  • Ç. ALTIN

    11736,34% 0,55

Gazze'deki soykırım ve açlığa dikkat çektiler!

19 Mart 2025, Çarşamba 13:54
19 Mart 2025, Çarşamba 13:54
Gazze
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze'deki soykırım ve açlığa dikkat çekmek için Ulus'taki PTT önünde basın açıklaması düzenledi. Katılımcılar, Gazze halkının yaşadığı drama sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

ANFİDAP, Gazze'de devam eden soykırım ve açlığa tepki göstermek amacıyla Ulus'taki PTT önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Düzenlenen etkinlikte, Gazze halkının yaşadığı insanlık dramına dikkat çekilerek, sorumluların hesap vermesi çağrısında bulunuldu.

Platform adına yapılan açıklamada, "Gazze’de yaşanan açlık ve soykırıma sebep olanlara tepki olarak, Gazze'nin bir öğün yemeğini sembolik olarak gönderiyoruz. Tüm dünya bu zulme karşı sesini yükseltmeli" ifadelerine yer verildi.

Basın açıklaması ANFİDAP adına İHH Ankara Şube Başkanı Hacı Bayram Şahin tarafından okundu.

Şahin, "Bilindiği üzere 7 Ekim'den bu yana siyonist soykırımcı israil yanına aldığı başta katil ABD ve diğer uşak devletlerle birlikte Gazze’de aralıksız soykırıma devam etmektedir. Batılı israil uşaklarının verdiği sınırsız destekle Gazze halkına soykırım uygulamakta, bombayla öldüremediklerini, gıdasızlıkla, açlıkla öldürmeye devam etmektedir. Batılı israil uşağı soykırım ortağı devletler tarihi hınçlarından dolayı Müslüman halka yapılan bu soykırıma bırakın ses çıkarmayı üstüne üstlük silah ve siyasi desteklerine devam etmektedirler. Bu devletlerin halklarının da bu soykırıma isyan ettikleri itiraz ettikleri hepimizin malumudur. Başta katil ABD olmak üzere ülkelerinde bu soykırıma isyan eden onurlu sesleri susturmak için ellerinden geleni yapmakta ve bu kişileri cezalandırmaktadırlar. Özgürlüğün beşiği olduğunu söyleyen bu ülkeler soykırıma itiraz eden aydınları, gazetecileri, üniversite öğrencileri linç etmekte hapishanelere atmaktadırlar." dedi.

"Gerçekler tüm çıplaklığıyla dünya halklarınca görülmüştür"

Açıklamasının devamında Şahin, şunları aktardı:

"Fakat artık cin şişeden çıkmış, gerçekler tüm çıplaklığıyla dünya halklarınca görülmüştür ve bütün milletlerden ve dinlerden onurlu insanlar dünyanın her yerinde bu zulme karşı haykırmaktadırlar. Yapılan ateşkesi bozan kendileri, anlaşmalara uymayan kendileri olmalarına rağmen onurlu Gazze direnişçilerini suçlamaktadırlar. Maksadınız Gazze’yi dansöz oynatacak tatil beldesine çevirmek olduğu için suyu bulandırdınız mantığıyla dün yine katliamlara başladınız. Bundan öncede 19 gündür bölgeye her türlü yardım girişini engelleme kararı aldınız ve insanları açlıktan öldürmeye çalışıyorsunuz."

"Umarız oradaki şerefli halkın sesini bu vicdanları sağırlara işittirebiliriz"

Ateşkese imza koyan garantör ülkeler ve diğer ülkelere çağrıda bulunan Şahin, "İmzanızın arkasında durmaya davet ediyoruz. Orada insanlar zaten bombalarla ölüyor birde neden açlıktan ölmelerine göz yumuyorsunuz? Tarihin doğru tarafında yer alın. Yarın halklarınızı yüzüne bakamayacaksınız. 80 yıldır Nazi utancını silememişken şimdi alnınıza israilin yaptığı soykırıma ortak olma lekesi bulaşacak nesiller boyu bu utançtan kurtulamayacaksınız. Şimdi buradan biz BM Güvenlik Konseyi Üyeler; ABD, Fransa, Çin, İngiltere, Rusya, Cezayir, Guyana, Güney Kore, Sierra Leone, Slovenya, Somali, Pakistan, Panama, Yunanistan ve Danimarka. Ateşkese garantör olan Ürdün, Mısır, BAE, Suudi Arabistan, Katar ve Almanya, İtalya, Hollanda, Belçika, Kanada, İslam İşbirliği Teşkilatı, Dünya Gıda Örgütü (FAO), UNİCEF’e sorumluluklarını hatırlatmak, oradaki açlığın ortağı olmamalarını konusunda uyarmak için bu kargo ve resimleri kendilerine gönderiyoruz. Umarız oradaki şerefli halkın sesini bu vicdanları sağırlara işittirebiliriz." ifadelerine yer verdi.

"Gazze’de soykırım devam ediyor"

Basın açıklamasının ardından Türkçe, İngilizce ve Arapça, "Gazze’de soykırım devam ediyor. Bebekler ölüyor. Soykırımla ve açlıkla boğuşan Gazzeli çocukların bir öğün yemeği; boş tabak, boş su şişesi veya çamurlu sudan ibarettir. Türkiye’nin başkenti olan Ankara’daki sivil toplum bileşenleri olarak Gazze soykırımından dolayı tarih ve insanlık önünde sorumlu olmamanız için sizleri harekete geçmeye davet ediyoruz." metni okundu.

Mesajın okumasının ardından PTT'ye verilen kargolar ilgili ülke ve kurumlara gönderildi.

Daha sonra Gazzelilerin iftarını temsilen bir hurma, biraz su ve boş bir tabak Ulus Meydanında halka dağıtıldı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Güney Kore'den tartışmalı adacıklarda hak iddia eden Japonya'ya protesto

Afganistan'da 5,8 büyüklüğünde deprem

Samsun'da yolcu otobüsü kaza yaptı: 7 yaralı

İran'dan uranyum zenginleştirme açıklaması

Rusya Ukrayna'da 8 yerleşim yerinde kontrolü sağladığını duyurdu

Filipinler'de şiddetli yağışlar sele yol açtı: 7 ölü

Polonya, Ottawa Sözleşmesi'nden çekildi

Rusya ve ABD savaş uçakları Alaska açıklarında karşı karşıya geldi

Gazze'de abluka devam ediyor: İnsani yardımların ulaştırılmasına yönelik kısıtlamalar sürüyor

Avrupa'nın savaş uçağı projesi fiilen sona erdi

İslam'a aşık bir genç: Şehit Muhammed Said Bozkurt

ABD ve Endonezya arasında ticaret anlaşması

Şili’de gaz yüklü tanker patladı: 4 ölü, 17 yaralı

AB: Rusya'ya yeni yaptırımlar yolda

ABD'nin "Barış Kurulu" Gazze çözümü konusunda endişelerle karşı karşıya

Arjantin'de Milei karşıtı gösteri: Binlerce kişi çalışma reformu yasa tasarısını protesto etti

Lavrov ile Arakçi'den telefonda görüşmesi

Trump, nisanın başında Çin'i ziyaret edecek

İşgal bakanı Ramazan ayının ilk Cuma günü Mescid-i Aksa avlusuna baskın düzenledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya güçlü bir dönüşüm süreci yaşıyor

ASKİ’ye ceza sonrası uzmanlardan kritik uyarı: Ankara’nın içme suyu risk altına girmemeli

Bakan Kurum Gaziantep’te 13 bin 890 konut için kura çekimine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya, çevre ve iklim meselesinde ciddi sınamaların eşiğinde bulunuyor

Adana’da baraj doluluk oranı yüzde 93,69’a ulaştı

Erzurum’da "Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi" açıldı

Rusya Ankara'ya yeni büyükelçi atadı

El Salvador'da 6.6 ton kokain ele geçirildi

Adana’da 20 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

İşgalciler Ramazan ayında Gazze'ye saldırılarını sürdürüyor

Antalya'da midibüs devrildi: 7 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Güney Kore'den tartışmalı adacıklarda hak iddia eden Japonya'ya protesto

Afganistan'da 5,8 büyüklüğünde deprem

Samsun'da yolcu otobüsü kaza yaptı: 7 yaralı

İran'dan uranyum zenginleştirme açıklaması

Rusya Ukrayna'da 8 yerleşim yerinde kontrolü sağladığını duyurdu

Filipinler'de şiddetli yağışlar sele yol açtı: 7 ölü

Polonya, Ottawa Sözleşmesi'nden çekildi