• BIST 100

    11183,00%1,66
  • DOLAR

    41,26% -0,07
  • EURO

    48,99% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4899,19% 0,30
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

Gazze'deki soykırıma Ağrı'dan tepki

15 Kasım 2024, Cuma 15:13
15 Kasım 2024, Cuma 15:13
Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ağrı Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından yapılan basın açıklamasında "Devletler, insanlığın başına en büyük felaket ve tehdit olan siyonistlere karşı somut adımlar atmalıdır. Siyonist işgal çetelerinin insanlığa karşı işlediği suçların cezası kesilm

Filistin'de devam eden soykırıma tepki göstermek için Ağrı'da basın açıklaması gerçekleştirildi.

Ağrı Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından Merkez Cami önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına halk yoğun katılım gösterdi.

Sık sık tekbir getirilen basın açıklaması sırasında "Kahrolsun israil", "HAMAS'a Selam Direnişe Devam" sloganları atıldı.

Basın açıklaması öncesi Şaban Gökhan kısa bir konuşma yaptı.

Daha sonra basın açıklamasını Ağrı Peygamber Sevdalıları Derneği adına Burhan Aslan okudu.

"Ülkeler suskunluğunu korumaya devam etmektedir."

Aslan "Siyonist işgal rejiminin soykırımına karşı dünya ülkeleri suskunluğunu korumaya devam etmektedir. Dünya sustukça siyonistler daha fazla barbarca saldırmaktadır. Devletler, siyonist soykırımı durduracak caydırıcı adımlar atmamaktadır. Bundan dolayı katliam, talan ve soykırım suçlarının dozajı kat be kat artmaktadır. İnsanlığa karşı suç işleyen siyonistlere dur diyecek bir irade ortaya çıkmadı. Devletler, insanlığın başına en büyük felaket ve tehdit olan siyonistlere karşı somut adımlar atmalıdır. Siyonist işgal çetelerinin insanlığa karşı işlediği suçların cezası kesilmelidir. Hiçbir suç, cezasız kalmamalıdır. Uluslararası toplum, Gazze’nin ve dünya halklarının vicdanını rahatlatacak adımları atmakla sorumludur. Devletler bu sorumluluklarını yerine getirmek zorundadır." ifadelerine yer verdi.

"Siyonistlerin varlığı diğer bölge ülkelerinin güvenliğini de tehdit etmektedir"

Siyonist rejimin sadece Filistin’in değil, diğer bölge ülkelerinin de güvenliğini tehdit ettiğine değinen Aslan, "Siyonist işgal rejiminin varlığı, sadece Filistin için tehlike arz etmemektedir. Siyonistlerin varlığı diğer bölge ülkelerinin güvenliğini de tehdit etmektedir. Lübnan, Suriye, İran ve Yemen’e saldıran siyonist rejim, gözünü Anadolu topraklarına da dikmektedir. Tüm bölgemizi saran bu ateş, Anadolu topraklarına da yaklaşmaktadır. Siyonist işgal rejimi, var olduğu sürece mazlum Filistin halkına yönelik cinayet, katliam ve soykırımların ardı arkası kesilmeyecektir. Gazze, Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin'in her bir karış toprağı özgürlüğüne kavuşmadan bölgeye huzur ve barış gelmeyecektir." şeklinde konuştu.

"Çifte vatandaşlık yasası kanunu ivedilikle yasalaşmalıdır"

Türkiye vatandaşı siyonistlere yönelik çifte vatandaşlık yasası kanununun derhal yasalaşması gerektiğinin altını çizen Aslan, "Dünyanın özgür halklarından ve mazlumların safında yer alan devlet liderlerinden talebimiz şudur; Gazze'deki soykırımı durdurmak için İslam ülkeleri ve vicdan sahibi devletler, acil harekete geçmeli, İslami, siyasi, askeri ve insani sorumluluklarını yerine getirmelidir. Uluslararası toplum ve devletler, tüm baskı araçlarını kullanarak siyonist rejimin katliamlarını durdurmalıdır. Siyonistlerin yayılmacı ve işgalci politikalarına karşı bölgesel ittifaklar kurulmalı, fiili adımlar atılmalıdır. Direnişe askeri, lojistik ve teknolojik destek verilmelidir. Seçimle işbaşına gelmiş olan HAMAS, Filistin halkının meşru temsilcisidir. HAMAS’ın onayından geçmeyen her türlü karar gayri meşru olup, hiçbir geçerliliği yoktur. HAMAS'ın Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması yönündeki şartları desteklenmelidir. Meclise sunulmuş olup uzun süredir bekletilen, Gazze’de soykırım suçunu işleyen Türkiye vatandaşı siyonistlere yönelik çifte vatandaşlık yasası kanunu ivedilikle yasallaşmalıdır." dedi. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: gazze'deki soykırıma ağrı'dan tepki

Karadeniz ve Marmara'da sağanak bekleniyor

FETÖ’nün deniz kuvvetleri yapılanmasında 10 gözaltı kararı

49 ilde tefeci ve dolandırıcılara operasyon: 115 şüpheli yakalandı

Altın fiyatları düşüşte

Döviz kurlarında son durum

Şam: İşgal edilen topraklardan çekilmeden güvenlik anlaşması olmaz

Gazze alevler içinde: İşgalciler gece boyunca sivilleri hedef aldı

Siyonist rejimde ekonomik çöküş: Netanyahu izolasyonu kabul etti

HAMAS: İşgalciler yalanlarla Gazze'deki katliamlarını örtbas ediyor

UNICEF: Gazze'de çocuklar bir cehennemden diğerine sürükleniyor

Gazze'de bir günde 108 şehit: Hastaneler çocuk ve kadınların cansız bedenleriyle doldu

Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız

Samsun’da kereste fabrikasında yangın

Yemen'de işgalin katlettiği 32 gazeteci defnedildi

Esenyurt’ta servis minibüsü anne ve bebeğine çarptı: 1 ölü

Şanlıurfa’da asansör bakımı sırasında elektrik faciası: 1 ölü

Şırnak'tan Sumud Filosu'na destek:"İnsanlığın ve vicdanın sesi ve direnişi"

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldı, milyonlarca işgalci sığınaklara kaçtı

Bingöl’de köy muhtarı araçta ölü bulundu

Papua Yeni Gine’de 6 büyüklüğünde deprem

Kürdistan Sosyalist Partisi'nden HÜDA PAR'a ziyaret

İşgalin başlattığı kara saldırısında sabahtan bu yana 100'den fazla şehit

Balıkçılara 4,7 milyar TL ÖTV'si sıfıra indirilmiş yakıt desteği

Kocaeli’de çocuklarının önünde babasını tokatlayan sürücü tutuklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Karadeniz ve Marmara'da sağanak bekleniyor

FETÖ’nün deniz kuvvetleri yapılanmasında 10 gözaltı kararı

49 ilde tefeci ve dolandırıcılara operasyon: 115 şüpheli yakalandı

Altın fiyatları düşüşte

Döviz kurlarında son durum

Şam: İşgal edilen topraklardan çekilmeden güvenlik anlaşması olmaz

Gazze alevler içinde: İşgalciler gece boyunca sivilleri hedef aldı