• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,10
  • EURO

    43,53% -0,41
  • GRAM ALTIN

    3973,14% -2,37
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

Gazze'nin kuzeyinde işgalcilerin son 2 günde yıktığı evlerin enkazında en az 200 ceset var

DÜNYA 2.12.2024 13:59:56 0
Gazze

Beyt Lahiya'daki Kemal Advan Hastanesi Müdürü Dr. Hüsam Ebu Safiya, son 48 saat içinde işgalci rejimin, kuzey Gazze Şeridi'nde yıktığı evlerin enkazı altında hâlâ 200'e yakın Filistinli şehidin bulunduğunu söyledi.

Ebu Safiya, yaptığı açıklamada,  "Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki insani ortam, son 48 saat içinde 200'den fazla Filistinlinin şehit edildiği ve cesetlerinin hala enkaz altında olduğu, devam eden israil saldırısının bir sonucu olarak mutlak bir felakete yaklaşıyor." dedi.

İşgalci rejimin katliamından sağ kurtulanlar arasında sadece 3 yaralının olduğunu aktaran Ebu Safiya, "Enkaz altından yardım isteyen yaşayan insanların seslerini duymak ve vatandaşlar onları kurtarmaya çalıştığında yine israil uçakları tarafından hedef alınarak bu bölgelere erişimin neredeyse imkansız hale gelmesi yürek parçalıyor." ifadelerini kullandı.

Katliamda hedef alınan El Arac ailesinin evinin hedef alınmasının trajik olduğunu, çünkü evde yaklaşık 100 kişinin bulunduğunu ve yalnızca bir kişinin hayatta kaldığını belirten Ebu Safiya, bu kişinin de baskın sırasında işte olan Kemal Advan Hastanesi çamaşırhanesinde çalışan bir personel olduğunu belirtti.

Ebu Safiya, hastanenin büyük zorluklarla karşı karşıya olduğunu, bunların en önemlisi tıbbi ekipman, ilaç ve gerekli malzemelerin girişinin engellenmesinin yanı sıra zorlukla gelen ambulansların girişinin engellenmesi olduğunu anlattı.

Geçtiğimiz Ekim ayının 5'inde işgal ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde büyük bir askeri saldırı başlattı ve saldırı o zamandan bu yana 3 binden fazla Filistinlinin şehit olmasıyla, on binlerce kişinin yerinden edilmesiyle ve tüm yerleşim mahallelerinin yok edilmesiyle sonuçlandı. (İLKHA)

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

BM: Esad rejiminin çöküşünden bu yana 1,4 milyondan fazla Suriyeli evlerine döndü

Çocuklar tatil gününde hayvanat bahçesine akın etti

Yeni Zelanda'da şiddetli yağış ve rüzgarlar nedeniyle OHAL ilan edildi

Diyarbakır'da fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi

Diyarbakır'da şiddetli rüzgâr çatının uçmasına yol açtı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ