• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,18% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5921,49% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Gazze'ye destek için oturma eylemi başlatıldı

09 Mayıs 2025, Cuma 18:30
09 Mayıs 2025, Cuma 18:30
Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İşgal rejiminin soykırımının son bulması adına İstanbul'da kadınlar tarafından oturma eylem başlatıldı.

İHH İstanbul Kadın Birimi öncülüğünde Eminönü Meydanı'nda başlayan oturma eyleminin başlangıcı, düzenlenen basın açıklaması ile başladı.

3 gün boyunca devam edecek olan oturma eylemi için gerçekleştirilen basın açıklaması, İHH İstanbul Kadın Birimi Başkanı Mürşide Yakaryılmaz tarafından okundu.

İşgal rejimi saldırılarında on binlerce Filistinlinin şehid olduğunu, yüz binlerce Filistinlinin de yaralandığını , sakat kaldığını belirten Yakaryılmaz, "Binlerce Filistinlinin evleri ve arazileri hukuksuz bir şekilde işgal edildi. Gazze'nin  etrafına örülen utanç duvarları ile son yüzyılın en büyük açık hava hapishanesi inşa edildi. 76 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları ve malları ellerinden alınan Filistinliler, apertehid rejimi İsrail zülmü altında çok zor şartlarda hayatlarına devam ediyor. Yapılan bütün anlaşmalara rağmen israil; Filistin'e, Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya ve Gazze'ye saldırmaya ve toprakları işgal etmeye devam ediyor.  Filistin , her gün ve her saat siyonist İsrail'in ağır saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor. Tüm dünya İsrail katliamlarına gözünü yummuş durumda. Gazze'de aralıksız devam eden saldırılarda okullar, camiler, hastaneler, ambulanslar ve sığınma merkezleri vurularak dünyanın gözü önünde savaş suçu işleniyor." dedi.

 "Gazze'de sağlık sistemi durma noktasına geldi"

Siyonist apertheid rejiminin her 5 dakikada bir çocuğu katlettiğini vurgulayan Yakaryılmaz, "İsrailin hastanelere ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları, sağlık sistemini durma noktasına getirdi. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de sağlık tesisleri ve ambulanslar en az 516 kez saldırıya uğradı. Apertheid rejiminin saldırılarında binden fazla sağlık çalışanı şehit oldu, yaklaşık 300 sağlık çalışanı da İsrail hapishanelerinde esir tutuluyor. Yaralıların yanı sıra Gazze'deki kronik hastalar da İsrail'in saldırganlığı sebebiyle birçok zorluk yaşıyor. İşgal ve yerinden edilme yüzünden böbrek yetmezliği, kanser, diyabet gibi kronik rahatsızlığı olan binlerce kişi tedavi göremiyor. Kronik hastalıkların yanı sıra, gebeler, bebekler ve engelliler de ciddi mağduriyet yaşıyor. Kızıl Haç'ın hesaplamasına göre Gazze'de yaklaşık 50 bin hamile kadın bulunuyor. Bu kadınların çoğu evlerinden edilmiş durumda ve sağlık hizmetlerine erişimleri yok denecek kadar az." diye konuştu.

"İsrail, Gazze'ye insani yardımların girişini engelliyor"

7 Ekim'den bu yana Gazze'ye, Hiroşima saldırılarında atılan bombaların 3 katından fazla bomba atıldığını hatırlatan Yakaryılmaz, "İşgalci siyonistler, insani yardımların girişini de engelleyerek, Gazze'nin topyekün bir zorluğu yaşamasını istiyor. İsrail'in ve Netanyahu hükümetinin bu kadar zalimce hareket etmesinin bir sebebi de hiç şüphesiz ABD Başkanı Trump'un zulme arka çıkan açıklama ve adımlarıdır. Amerikan Başkanı Donald Trump, Gazze'ye yönelik olarak yaptığı açıklamalarla İsrail zulmüne arka çıkıyor, tarihin gördüğü en barbarca zulümleri işleyen siyonistlere destek veriyor. 'Gazze'yi satın almak'tan, Gazze'yi ABD yetkisi altına almaktan söz eden Trump, kanlı ve karanlık işbirlikleriyle binlerce kilometre öteden Ortadoğu'yu dizayn etmeye çalışıyor. Göreve geldiğinden bu yana Gazze halkını tehdit eden Trump, işgalcilerin suç ortağıdır. ABD, apertheid rejimine verdiği desteği sonlandırmalıdır." şeklinde konuştu.

"Uluslararası mekanizmalar acil olarak harekete geçmeli”

Soykırımcı terör yapılanmasının karşısında kendi haklarını ve topraklarını savunan Filistinliler ile birlik olunması gerektiğini söyleyen Yakaryılmaz, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Apertheid israilin hukuksuz uygulamalarına ve saldırılarına karşı çıkıyoruz. Türkiye'yi, uluslararası mekanizmaları, liderleri ve vicdan sahibi herkesi acil olarak harekete geçmeye ve apertheid İsrail'in Filistin'deki işgal ve soykırımını bir an önce durdurmaya çağırıyoruz. Mescidi Aksa'nın, Kudüs'ün ve Filistin'in özgürlüğü; zulmün ve işgalin sona ermesi için, ülkemizde ve dünyanın her yerinde yapılan eylemleri desteklemek hepimizin insani görevidir. Filistin özgür oluncaya kadar verdiğimiz mücadelemizi tüm gücümüzle sürdürmeye devam edeceğiz." (İLKHA)

BM: Kış şartlarına rağmen israil Gazze'ye yardımları engellemeyi sürdürüyor

Ardahan’da kar yağışı etkisini sürdürüyor

Ukrayna Rus denizaltısını ilk kez su altı dronlarıyla vurdu

Fransa'da hayvanların itlafı çiftçi protestolarına yol açtı

Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Nijerya'da yolcu otobüsüne silahlı baskın: 18 kişi kaçırıldı

ABD ile Ukrayna heyetleri Berlin'de görüştü

Karadeniz’de kontrolden çıkan insansız hava aracı düşürüldü

Gümrük beyannamesi düzeltme işlemlerinde yeni uygulama

Konya'da müstakil evin bahçesinde yangın çıktı

Konya’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 119 sözleşmeli personel alacak

Konya’da sis ve pus uyarısı: Görüş mesafesi düşüyor

Romanya'da on binler yargıdaki yolsuzlukları protesto için meydanlara indi

Kilis merkezli operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: israil'in Gazze'de işlediği soykırım suçları insan haklarının ayaklar altına alınmasıdır

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, kumar bağımlılığıyla ilgili 6 bakanlığa soru önergesi verdi

IHO EBRAR'dan Etiyopya'da katarakt ameliyatı ve kanser hastası çocuklara nakdi destek

AB: Donbas düşerse kale düşmüş demektir ve o zaman kesinlikle tüm Ukrayna ele geçirilir

Kocaeli’de çevreyi kirleten firmaya 7,4 milyon lira ceza

Bakan Fidan, Katar Başbakanı Al Sani ile görüştü

Gazze'de bir evin enkazından 14 şehidin naaşı çıkarıldı

Başkan Er: Yerli malı kullanmanın ve tasarrufun ne kadar önemli olduğu gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor

Uzmanlar açıkladı: Ekonomik koşullar altında sağlıklı beslenmek mümkün mü?

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 4 gözaltı

Meteorolojiden Doğu Akdeniz için fırtına uyarısı

Malatya'da çok sayıda tarihi sikke ele geçirildi: 4 gözaltı

Adana'da asayiş uygulaması:500 kişi yakalandı

Malatya'da bir genç evinde ölü bulundu

Adana'da trafik denetimlerinde 11 bin 54 cezai işlem uygulandı

"Sorunlara İslami bir bakışla çözüm üretmek tarihi bir sorumluluktur"

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


BM: Kış şartlarına rağmen israil Gazze'ye yardımları engellemeyi sürdürüyor

Ardahan’da kar yağışı etkisini sürdürüyor

Ukrayna Rus denizaltısını ilk kez su altı dronlarıyla vurdu

Fransa'da hayvanların itlafı çiftçi protestolarına yol açtı

Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Nijerya'da yolcu otobüsüne silahlı baskın: 18 kişi kaçırıldı

ABD ile Ukrayna heyetleri Berlin'de görüştü