Geleceğin oyun tasarımcıları HKÜ’de yetişecek

Tarih: 19.07.2023 13:15
Geleceğin oyun tasarımcıları HKÜ’de yetişecek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Geleceğin oyun tasarımcıları HKÜ’de yetişecek

Türkiye’nin en büyük metropollerinden biri olan Gaziantep’te 2008 yılında kurulan ve bu yıl 15.’inci kuruluş yıldönümünü kutlayan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ); her yıl açtığı çağın gerektirdiği bölüm ve programlarla yükseköğretim ekosisteminde dikkatleri üzerine çekmeyi sürdürüyor. Hızla büyüyen dijital oyun sektöründe, disiplinlerarası niteliğiyle, bilgi teknolojileri, tasarım, iletişim, mühendislik, sinema ve sanat gibi alanlardan beslenen Dijital Oyun Tasarımı Bölümü de bu vizyonla HKÜ İletişim Fakültesi’nde kapılarını açıyor. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında ilk defa öğrenci kabul edecek olan “Dijital Oyun Tasarımı” lisans bölümü, 2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’ndan (YKS) sonra tercih edip yerleşen öğrencileri ile yeni eğitim-öğretim yılına ‘merhaba’ diyecek.
İlk yıl 30 öğrenci kabul edecek
Dijital medya, dijital oyun, yeni iletişim teknolojilerinin gelişimi ve yeni medyanın etkisi düşünüldüğünde, Dijital Oyun Tasarımı Bölümü’nün güçlü ve çağdaş kariyer sahibi olmayı hedefleyenler için son derece çekici ve geniş bir yelpazede istihdam olanağı sunduğunun altını çizen HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Oyun sektörü son yıllarda hızla büyüyen ve gelişen bir sektör haline geldi. Bu sektörde yer almak ve söz sahibi olmak isteyen gençlerin, teknolojiye hakim olmaları ve özgün oyunlar tasarlamaları gerekiyor. HKÜ olarak biz de bu ihtiyacı karşılamak adına bir adım atarak, “Dijital Oyun Tasarımı” bölümünü açıyoruz. Çok ilgi görmesini bekliyoruz. Bu yönde, HKÜ’de bu yıl açılacak Dijital Oyun Tasarımı lisans programı öğrencilerini kabul etmeye hazırlanıyor. Bu yılki kontenjanımız 30 olarak belirlendi” dedi.
Kariyer yapmak isteyen gençler için fırsat
Türkiye’deki oyun pazarının 1,2 milyar dolara yükseldiğini, dijital oyuncu sayısının da 42 milyona ulaştığını belirten Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, “Dijital Oyun Tasarımı Bölümü de bu sektördeki açığı doldurmayı hedefliyor. Dijital Oyun Tasarımı Bölümü deneyimli akademik kadrosu ile öğrencilerini tasarım, sinema, sanat, dijital iletişim ve mühendislik gibi alanlarda kuramsal bilgi ile donatarak, bilişim ve yeni iletişim teknolojilerinden yararlanan, üretici düşünebilen ve hayal gücünü en etkili biçimde kullanma becerisine sahip bireyler olarak yetiştirecek ve daha mezun olmadan öğrencilerin dijital oyun sektöründe, özgün projeleriyle adlarını duyurmasına katkı sağlayacaktır. Bu bölümde öğrencilerimiz, ileri düzey grafik tasarım ve programlama bilgisi ile oyun mekaniği, hikaye anlatımı, kullanıcı deneyimi gibi birçok konuda da uzmanlaşacaklar. Yapay zekayı da ihmal etmeyecekler. Böylece, oyun sektöründe kariyer yolculuğu yapmak isteyen gençlere önemli fırsatlar sunacağız” ifadelerini kullandı.
'Öğrencilerin ’Aranan kişiler’ olmaları için bir yol haritası çizdik'
Dijital oyun tasarımının bir “ekip işi” olduğunu belirten HKÜ Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan ise, özgün ve yeni içerikler üretmenin yeni iletişim dünyasında başarının anahtarı olduğunu kaydetti. Küçükerdoğan, “Fakültemizde oyun tasarımı ya da oyun geliştiricisi alanlarını tercih eden öğrencilerimizin, sektörde ‘aranan kişiler’ olmaları için bir ‘yol haritası’ çizdik. Fakültemizin bünyesinde kurulan ve bu yıl öğrenci alacak olan Dijital Oyun Tasarımı Bölümü, oyun geliştiricisi, oyun tasarlayıcısı, görsel tasarımcı, oyun programcısı, 2 boyutlu ve 3 boyutlu tasarımcı, oyun müzik tasarımcısı, kullanıcı ara yüz tasarımcısı ve karakter tasarımcısı gibi alanlarda istihdam sağlayarak, uygulayabilen (bilen ve uygulayan) öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırılar konusunda teyakküz halindeyiz, her türlü senaryoya hazırız

Faiz kararı yarın açıklanacak: Ekonomistler sabit kalmasını bekliyor

Adana'da park halindeki minibüs yandı

Guterres: Açlık içindeki Filistinlilerin öldürülmesi kabul edilemez

İran füzeleri, hahamların hurafelerini alay konusu yaptı!

İran'dan siyonist rejime 400 balistik füze: En az 24 ölü, 840 yaralı

Siyonist rejim Batı Şeria'da 60 Filistinliyi esir aldı

Gaziantep'te yağma suçundan aranan 2 kişi yakalandı

Vali Şıldak: Uyuşturucu ile mücadelede din adamlarına büyük görevler düşüyor

Gökhan: İslami düğünler kadın ve erkeğin mahremiyetini koruyor

Sanayi sitesindeki iş yerinde patlama: 3 işçi yaralandı

Adana'da zincirleme trafik kazası

Endonezya'da yanardağ patladı

Gaziantep'te 22 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

İran'dan nükleer tesislerin durumuna ilişkin açıklama

Yarım asırdan fazladır marangozluk mesleğini devam ettiriyor

Rusya'dan Kiev'e saldırı: 24 ölü

İçme suyu sıkıntısı yaşayan mahallenin sorunu çözüldü

Almanya'da 2024'te 3 binden fazla İslam düşmanlığı vakası yaşandı

İTTİHADUL ULEMA Başkan Yardımcısı Yalçın: Bu direniş burada durmayacak

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 9 gözaltı

Mısır Dışişleri Bakanı İranlı Mevkidaşı ve ABD temsilcisi ile görüştü

Adana’da sokak kavgası kanlı bitti: 1 ölü

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Siyonist rejim Batı Şeria'yı 6. günde de ablukada tuttu: 40 Filistinli esir alındı

Hanzala hacker grubundan siyonist rejime uyarı: Bu bir tehdit değil, bu bir vaat

Trump yönetimi "TikTok" için üçüncü kez uzatma kararı aldı

HAMAS: İran'a askerî müdahale bölgeyi patlama noktasına sürükler

YKS’ye giden yolda ‘kaygı’ tuzağına düşmeyin!

İran 5 Mossad casusunu yakaladı

Yükleniyor