• BIST 100

    16948,77%-0,40
  • DOLAR

    43,85% 0,04
  • EURO

    51,70% -0,03
  • GRAM ALTIN

    7264,08% -1,56
  • Ç. ALTIN

    11848,32% -0,30

Gelen dönmedi, nüfus 400 bine çıktı

22 Eylül 2020, Salı 16:37
22 Eylül 2020, Salı 16:37
Gelen dönmedi, nüfus 400 bine çıktı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gelen dönmedi, nüfus 400 bine çıktı

Korona virüs (Covid-19) salgınının ardından Bodrum’da ikinci konutları olan yazlıkçılar ilçeye akın etmeye başlamıştı. Nisan ayında gelmeye başlayan yazlıkçılarla beraber 175 bin nüfusa sahip olan Bodrum’un nüfusu yaklaşık 400 bin olmuştu. Tatil siteleri erkenden açılmış ve salgının hızla yayıldığı büyükşehirlerden Bodrum’a göç başlamıştı.

'KIŞ NÜFUSU 400 BİNE ULAŞTI'

İlkbahar aylarında Bodrum’a gelen yazlıkçılar sonbahar olmasına rağmen Bodrum’u terk etmedi. Trafik yoğunluğu, sahil yoğunluğu geçen yıl eylül ayına göre 2’katına çıktı. Birçok yazlıkçının ise Korona virüs salgını bitene kadar Bodrum’daki evlerinde yaşayacakları öğrenildi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaz sezonunda salgından fazla etkilenmediklerini ifade ederek, “Yaz sezonunu çok iyi bir şekilde geçirdik. Türkiye’nin bir çok yerinde vakalar artarken Bodrum’da vaka ya hiç olmadı bazen de stabil kaldı. Bundan sonra da gerekli önlemleri alarak Bodrum’un güvenli bir kent olarak kalmasını sağlamaya çalışıyoruz. Özellikle son dönemde yaz dönemiyle de birlikte artan nüfusa göre yaptığımız denetimlerde sosyal mesafe kuralları, maske ve hijyen kurallarının hepsi bizim gözetimimiz altında tutuldu. Plajlarda, Pazar yerlerinde, sosyal alanlarda, işletmelerde büyük çaplı denetimler yaptık. Bulaşma riskini önlemek için bizim üzerimize düşen önlemleri aldık” dedi.

'KIŞ NÜFUSU 2 KATINA ÇIKTI'

Aras Bodrum’da kış nüfusunun 2 katına çıkacağını belirterek, “Uzaktan eğitiminde şu anda gündemde olmasıyla beraber Bodrum’a gelen nüfusun çok fazlada gitmeyeceği tahmin ediyoruz. 2’nci konut sahiplerinin ana kentlere dönmeyip Bodrum’da kalmaya devam edeceklerini görüyoruz. Bizim araştırmalarımızla beraber, 2’inci konut sahiplerinin geri dönmemesiyle birlikte oluşacak nüfus 350 ila 400 bine çıkıyor. Bizim normalde 176 bin 500 nüfusa hitap ediyoruz. Şu anda görünen o ki 2 kat bir nüfusla karşı karşıya kalacağız kış boyunca. Bunun için tabi ki önlemlerimizi alacağız” şeklinde konuştu.

'BODRUM’U SEVENLER NÜFUSLARINI BODRUM’A ALSINLAR'

Bodrum’da kalacak olanlar için nüfuslarını Bodrum’a aldırmalarını rica eden Aras, “Yazlık beldelerin kış nüfusuna göre ödeneklerini aldıklarını, devletten gelen payın nüfusa göre olduğunu değerlendirirseniz. 176 bin 500 nüfusuna göre alınan bu payların 400 bin nüfusa göre harcanacağı da burada bir gerçektir. Bunun için ya ekstra desteklenmemiz lazım, yada Bodrum’da yaşayacak olan 176 bin dışındaki vatandaşlarımızda Bodrum’a kayıt olmaları gerektiğini düşünüyorum. Bodrum’u seviyorsan Bodrumlu ol diye her mecrada söylüyoruz. Buraya kayıt olmaları istememizin sebebi ise gerçek nüfusunuzu yansıta bilirsek Türkiye İstatistik Kurumu, TÜİK'te o zaman bizim genel bütçeden alacağımız pay artacaktır” ifadelerini kullandı.

'BÜYÜK FİRMALAR KAYITLARINI BODRUM’A ALDIRSIN'

Büyük firmaların sadece Bodrum’da şubeleri olduğunu ve bunun Bodrum ekonomisini etkilediğini sözlerine ekleyen Ahmet Aras “Bodrum çok önemli bir turizm merkezi aynı zamanda çok büyük bir ekonominin de döndüğü bir alan burada da faaliyet gösteren şirketlerin birçoğunun merkezi Büyükşehirlerde İstanbul ve Ankara’da hep burada şube olarak faaliyet gösteriyorlar. Büyük oteller, yatırımcılar ve inşaat firmaları bu şekilde. Burada kayıtlı olan şirketlerde var ama bunun önemli bir kısmı ana kentlerde. O firmalarında burada ticaret odasına kayıt yaptırmaları vergilerini bur da ödemeleri burada kazandıkları gelirden Bodrum’a da pay bırakmaları doğru olur diye düşünüyorum” dedi.

Öte yandan nüfusu 400 bine yaklaşan Bodrum birçok ilin nüfusunu da geride bırakmış oldu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Rusya Rizdvy'nın kontrolünü ele geçirdi

Meteorolojiden denizler için fırtına uyarısı

Yeni Zelanda: Rusya’nın gölge filosundaki 100 gemiye yaptırım uygulanacak

Antalya merkezli 4 ilde dolandırıcılık operasyonu: 1 tutuklama

Pakistan'da düzenlenen saldırılarda 8 kişi hayatını kaybetti

Tayland ile Kamboçya arasında ateşkes ihlali

Adana’da kuyumcuda silahlı soygun: 6 bilezik gasp edildi, şüpheli yakalandı

Yaldız: Ailelerin ibadetleri çocuklarıyla birlikte yapması onlarda kalıcı bir manevi bilinç oluşturur

Mardin’de sıvı metamfetamin ele geçirildi: 1 tutuklama

Büyükşehir Belediye Başkan Er: Camilerimizi külliye anlayışıyla inşa ediyoruz

Büyükşehir Belediyesi'nden çocuklara özel Ramazan etkinlikleri

Diyarbakır Valiliği: Çınar'daki kazada 5 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı

ABD'nin yeni küresel gümrük vergileri yürürlüğe girdi

Diyarbakır'da feci kaza: 4 ölü

Putin: TürkAkım ve Mavi Akım doğalgaz boru hatları hedef alınıyor

İran'da kamyon ile otomobil çarpıştı: 6 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık kendi yazılımını üreten ve dünyaya ihraç eden bir Türkiye var

Almanya'da toplu taşıma çalışanlarından 2 günlük grev kararı

İşgalciler, Lübnan'da ordu birliğine ateş açtı

Brezilya'dasel felaketi: 14 ölü

HÜDA PAR Milletvekili Demir’den ‘laiklik bildirisi’ne tepki: Milletin hayat tarzına hücum ediliyor!

ABD ile Fransa arasında yeni gerginlik

Batman’da alev alan kasalı pikap kullanılamaz hale geldi

Afgan ve Pakistan güçleri arasında sınır boyunca çatışmalar çıktı

Dışişleri Bakanı Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü

Gazze'de ateşkesin yeni ihlali sonucu şehit sayısı 72 bin 73'e yükseldi

İller bazında 2025 yılı Türkiye arıcılık istatistikleri açıklandı

İngiltere'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı

ABD'nin doğu kıyılarını kar fırtınası vurdu: 600 bin kişi elektriksiz kaldı

İran Devrim Muhafızları, güney kıyılarda tatbikat düzenledi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya Rizdvy'nın kontrolünü ele geçirdi

Meteorolojiden denizler için fırtına uyarısı

Yeni Zelanda: Rusya’nın gölge filosundaki 100 gemiye yaptırım uygulanacak

Antalya merkezli 4 ilde dolandırıcılık operasyonu: 1 tutuklama

Pakistan'da düzenlenen saldırılarda 8 kişi hayatını kaybetti

Tayland ile Kamboçya arasında ateşkes ihlali

Adana’da kuyumcuda silahlı soygun: 6 bilezik gasp edildi, şüpheli yakalandı