• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Genç girişimci çiftin kurduğu lavanta bahçesinde hasat başladı

EKONOMİ 7.07.2023 09:55:25 0
Genç girişimci çiftin kurduğu lavanta bahçesinde hasat başladı

Genç girişimci çiftin kurduğu lavanta bahçesinde hasat başladı

Kilis merkezde alternatif ürün olarak ekimi gerçekleştirilen lavanta bahçesinde hasat başladı. Kadın girişimci Kübra Mercimek eşinindi desteği ile hayalini geçekleştirdi.
Kilis merkeze bağlı Akpınar mevki mahallesinde 10 dekarda alternatif ürün olarak ekimi gerçekleştirilen lavanta hasadı başladı. Bu yıl ikinci hasadı gerçekleştirilecek olan lavanta bahçesinde yüksek rekolte bekleniyor. Hasadı yapılan lavanta, yağı çıkarıldıktan sonra çeşitli alanlara bölünerek oluşturulan marka ile internet üzerinden Türkiye’nin değişik illerine pazarlanıyor.
Çocukluk hayali olan lavanta üzerine araştırmalar yapan iki çocuk annesi 28 yaşındaki Kübra Mercimek, esininde desteğiyle 10 dekar alanda lavanta bahçesi oluşturduğunu dile getirerek, ‘‘Lavantaya bir hayalle başladım çok araştırdım evime de maddi açıdan destek sağlamak için eşimle birlikte bu işe başladık. Bu yıl daha çok verim aldık ve yağ olarak da daha çok verim alacağız aldığımız yağları sabunda kullanacağız şişeleme yapacağız ve kestiğimiz çiçeklerinde kurutarak keseleme yapacağız. Geçen yıldan beri sosyal medyadan satışını gerçekleştiriyorum çok şükür güzel oldu destekler gelmeye başladı' dedi.
‘‘Lavanta bahçesi vatandaşların uğrak yeri oldu’’
Ürünleri alan müşterilerin memnun kalıp tekrar aldıklarını altını çizen Mercimek, ‘‘Bahçeye gelen vatandaşlar fotoğraflar çekiyor, çiçekleri merak ettik geldik diyorlar bizde bundan bundan dolayı fotoğraflık alan oluşturduk ama inşallah gelecek yıl daha fazla platolar getirip fotoğraf çekim alanı yapacağız' şeklinde konuştu.
‘‘Lavantaya bir hayal olarak başladım’’
Lavantanın faydalarını ve zararlarının neler olduğunu öğrenmek uzun araştırmalar yaptığını ifade eden Mercimek, ‘‘Lavantanın bir çok yararı var bunlardan bazıları cilt, saç bakımında çok güzel faydaları var. Bir kadın olarak gerçekten çok zor eşimin desteği olmasa yapamazdım ve hayalimi gerçekleştiremezdim. Çok şükür eşimin desteği ile bu yıl çok güzel görüntü elde ettik’’ ifadelerini kullandı.
Eşine destek olması için var gücüyle çalıştığı belirten Selim Mercimek, ‘‘Eşimin çocukluk hayali vardı oda lavanta bahçesi kurmaktı çok şükür kurduk, yetiştirdik ve hasadına başladık. Biz lavanta işini severek yapıyoruz. Geçen yıl çok az yağ aldığımızdan dolayı eşimle oturduk ve ne yapabiliriz diye düşündük daha sonra sabun yada şişelemeye karar verdik. Sosyal medya üzerinden pazarlamaya başladık. Bu yıl hasad dönemimiz başladı geçen yıla göre daha fazla yağ almayı hedefliyoruz. Kilis’te hasadı güzel yaptıktan sonra biz bu hasadı Gaziantep’te distilasyon makinesi olduğundan dolayı oraya götürüyoruz yağı alıp Kilis’te güzel ürünler yapmayı hedefliyoruz’’ diye konuştu.

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Malatya'da sağanak yağış nedeniyle caddeler su birikintileri ile doldu

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Arjantin açıklarında  7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

MTB Başkanı Özcan: Zirai don felaketi nedeniyle kayısı üretimi büyük zarar gördü

RTÜK’ten Sultan 2. Abdülhamid’e yönelik ifadelere inceleme

Göral: Aileyi ifsat edici programlara son verilmeli

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ