GÜNDEM 15.01.2024 16:30:05 0

Genç kadınlara istihdam sağlanmaya devam ediliyor

Genç kadınlara istihdam sağlanmaya devam ediliyor
Haberi Sesli Oku

Genç kadınlara istihdam sağlanmaya devam ediliyor

Adıyaman Belediyesi tarafından yürütülen, kadınlara istihdam sağlamak amacıyla “Yeni nesil mesleki eğitimde genç kadınlar” projesinin 2 . etap kurs başvuruları başladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığı’nın finansal desteğiyle Adıyaman Belediyesi tarafından yürütülen “Yeni nesil mesleki eğitimde genç kadınlar” projesi, genç kadınların istihdama kazandırılması adına umut olmaya devam ediyor.
Adıyaman Belediyesi tarafından genç kadınların istihdam edilmesi adına hayata geçirilen ve başvuru şartları arasında eğitim hayatını tamamlamış ya da yarıda bırakmış ve herhangi bir işte çalışmayan 15-29 yaş arası genç kadınların başvuru yapabildiği 'Yeni nesil mesleki eğitimde genç kadınlar' projesinde ilk etap kursları devam ederken 2. Etap kursları için 100 kişilik kontenjanla sınırlı olan başvurular başladı.
Proje kapsamında kurs süresince günlük 10 avro harçlık verilirken kurs bittiğinde ise 4 aylık iş arama süresi boyunca aylık 50 avro harçlık verilmeye devam edilecek.
Kadınların istihdam edilmesi konusunda desteklerine devam edeceğini vurgulayan Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, 'Genç kadınlarımızı istihdama kazandırmak adına hayata geçirdiğimiz bu proje ile geçtiğimiz günlerde 15-29 yaş arası eğitimini tamamlamış veya yarıda bırakmış 100 kursiyer alımı gerçekleştirmiştik. İlk etap kurslarımız halihazırda devam ediyor. 2. Etap için yeniden aynı şartlarla 100 kursiyer alımları için başvurular başladı. Bizler her zaman her şartta istihdam noktasında kadınlarımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz' şeklinde konuştu.
15-29 yaş arasındaki eğitim hayatını tamamlamış veya yarıda bırakmış ve herhangi bir işte çalışmayan genç kadınlar 0546 560 67 26 veya 0507 981 62 62 telefon numaraları üzerinden başvuru yapabilecek.

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

Yükleniyor