• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Genç Kudüs Şurası Başkanı Sinan: Müslümanlar Kudüs ve Mescid-i Aksa bilincini yeniden kazanmalı

22 Mart 2025, Cumartesi 01:15
22 Mart 2025, Cumartesi 01:15
Genç Kudüs Şurası Başkanı Sinan: Müslümanlar Kudüs ve Mescid-i Aksa bilincini yeniden kazanmalı
Tarih: 01:15 - 22 Mart 2025
Güncelleme: 01:15 - 22 Mart 2025

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği ve Genç Kudüs Şurası Başkanı Hanefi Sinan, dünya Müslümanlarının Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik görevlerini ve sorumluluklarını vurgulayarak, birlik içinde hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği ve Genç Kudüs Şurası Başkanı Hanefi Sinan, İLKHA muhabirine verdiği röportajda, dünya Müslümanlarının Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiği vurgulandı.

Sinan, Müslümanların Kudüs bilincini yeniden kazanmaları ve bir bütün olarak hareket etmeleri gerektiğini belirterek, yalnızca bu şekilde zulme karşı etkili olabileceklerini ifade etti.

Sinan, "Öncelikle şunu ifade edeyim; yeryüzünde 2 milyardan fazla Müslüman var ve maalesef, yeryüzünde küçük bir azınlık, azgın bir terör grubu, Müslümanlara çok yoğun bir şekilde zulmediyor ve katliam yapıyor. Soykırım gerçekleştiriyor. Bunun karşılığında, 2 milyardan fazla Müslüman ise sürecin içerisinde maalesef kifayetsiz kalmış durumdalar. Adeta sırasını bekleyen birer koyun gibi bu süreci bu şeklide işletiyorlar. Maalesef bunun temel sebebi, Kudüs bilincinin ve Mescid-i Aksa şuurunun eksikliğinden kaynaklanıyor." dedi.

Konuşmasının devamında Sinan, şunları aktardı:

"Kudüs bilinci ve Mescid-i Aksa şuuru bütün insanlara şunu vaaz eder: Siz birliktesiniz, berabersiniz ve bir ümmetsiniz. Vücudun birer azası gibisiniz. Vücudun en ufak bir arızasında ya da en küçük bir sıkıntısında bütün vücut bundan rahatsızlık duyar ve bu rahatsızlığı gidermek için bütün vücut ortak hareket eder. Ancak bugün böyle değil. Doğal olarak da buradaki en büyük sıkıntı şu ki; adeta vücudumuzun diğer organları narkoz altında kalmış bir şekilde, vücudumuzun bir noktasına küresel emperyalist ve siyonist katiller operasyon yapıyor. Ama bu acıyı, vücudun geri kalan organları hissetmiyor. Neden? Çünkü vücudun tamamı narkozlanmış durumda. Bu narkozdan bir an önce kurtulmamız ve bu acıyı vücudun en ücra köşesinin dahi hissetmesi gerekiyor. Eğer bu süreci biz bir bütün olarak ele alıp reflekslerimizi geliştiremezsek, parça parça vücudumuzu doğrayacaklar ve İslam ümmetini zelil edecekler."

Son olarak Sinan, "Müslümanlar buna fırsat vermemeli. Yeniden vücudun bir azası gibi, bir bütün olarak hareket etmeliyiz. Bunun yolu da Kudüs ve Mescid-i Aksa bilinci ve şuurundan geçiyor. Yeryüzünde bütün Müslümanlar olarak, yüzümüzü kıbleye çevirirken zihnimizi tamamen Kudüs'e odaklamamız gerekiyor. Tıpkı Selahaddin Eyyubi gibi, tıpkı Yavuz Sultan Selim gibi... Bu süreci hep birlikte yürütecek ve yeniden yaşanabilir bir dünya kuruluşuna hep birlikte vesile olacağız, Allah'ın izniyle." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

TBMM komisyon başkanlıkları için yeni seçimler Resmî Gazete'de yayımlandı

Gazze'de yardım bekleyen sivillere saldırı: Dün 50, bugün 16 şehit

DMM: İran'ı vuran israil uçaklarının İncirlik Üssü'nden kalktığı iddiası asılsızdır

5 bin nüfuslu yerleşim yerlerine belediye kurulabilecek

Avrupa ile İran arasında nükleer görüşmeler cuma günü Cenevre'de

Trump İran toplantısından sonuçsuz çıktı: Güvenlik Konseyi yeniden toplanıyor

Savaşın 7'nci günü: Siyonistlerin saldırıları, İran'ın misillemeleri sürüyor

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


TBMM komisyon başkanlıkları için yeni seçimler Resmî Gazete'de yayımlandı

Gazze'de yardım bekleyen sivillere saldırı: Dün 50, bugün 16 şehit

DMM: İran'ı vuran israil uçaklarının İncirlik Üssü'nden kalktığı iddiası asılsızdır

5 bin nüfuslu yerleşim yerlerine belediye kurulabilecek

Avrupa ile İran arasında nükleer görüşmeler cuma günü Cenevre'de

Trump İran toplantısından sonuçsuz çıktı: Güvenlik Konseyi yeniden toplanıyor

Savaşın 7'nci günü: Siyonistlerin saldırıları, İran'ın misillemeleri sürüyor