GÜNDEM 17.10.2023 10:45:10 0

Gercüş’te bağ bozumu ve gastronomi festivali

Gercüş’te bağ bozumu ve gastronomi festivali
Haberi Sesli Oku

Gercüş’te bağ bozumu ve gastronomi festivali

Batman’ın Gercüş ilçesinde birçok kurumun iş birliğiyle bağ bozumu ve gastronomi festivali düzenlendi.
Gercüş ilçesinde gerçekleştirilen festivale, Batman Valisi Ekrem Canalp, eşi Dr. Ayten Canalp, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, il emniyet müdürü, il jandarma komutanı, ilçe belediye başkanları, kamu kurum yöneticileri, ilçe halkı ve çok sayıda davetli katıldı. İlçe girişinde üzüm bağında gerçekleştirilen üzüm hasadıyla başlayan festival ilçe merkezinde kurulan kazanlarda pekmez kaynatan çiftçileri ziyaret edilmesiyle devam etti. İlçeye özgü cevizli sucuk, üzüm şerbeti, pirinç pilavı, mercimek çorbası, mezrone üzümü gibi 27 farklı ürün ve el sanatları stantlarda sergilendi. Sergilenen yöresel tatlar misafirlere ikram edildi. Stantları tek tek ziyaret eden Vali Canalp, sergilenen ürünlerden tattı ve üreticilerle bir süre sohbet etti.
Gercüş bağ bozumu festivalinde konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, 'Geçtiğimiz yıl Gercüş ilçemizde ilkini yapmıştık ve bu yıl bütün ilçelerimize festivalleri yaydık. Aynı zamanda bu yıl ilk defa Batman merkezde de bir gastronomi festivali yapacağız. Festivallerin finali de bu gastronomi festivali olacak” diye konuştu.

'Yüzyılın aşı, bin yılın kardeşliği'
Batman merkezde ’Yüzyılın aşı, bin yılın kardeşliği’ temasıyla gerçekleştirilecek gastronomi festivaliyle yapacaklarını belirten Vali Canalp, 'Batman merkezinde yapacağımız gastronomi festivalinde vurgulayacağımız şey şu olacak. Biz Türkiye yüzyılının aşını yapacağız ama bin yılın kardeşliğinin de ne olduğunu bütün Türkiye’ye ve bütün dünyaya göstermek istiyoruz' dedi.

Tapu masraflarına büyük zam! Yabancıya rekor artış

Tırın gizli bölmesine saklanan 351 bin euro  ele geçirildi

Nisan ayı enflasyon verileri yarın açıklanacak

Ankara'da kumar operasyonu: 15 gözaltı

Ticari taksi ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar yarısı

Kütahya'da 4 büyüklüğünde deprem

Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer mesaj

Cizre-Nusaybin kara yolunda trafik kazası: 6 yaralı

Yemen'in yeni Başbakanı Salih Bin Brik oldu

Singapur'da seçimleri Başbakan Wong'un partisi kazandı

Malatya’da uyuşturucudan 2 tutuklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki gıda kaynaklarını sistematik olarak yok ediyor

Motosiklet hafif ticari araçla çarpıştı: 2 yaralı

Yemen Başbakanı istifa etti

Şüpheli şahısların üzerinden 1 kg metamfetamin ele geçirildi

ABD ambargoyu kaldırdığı Vietnam'a 24 adet F-16 savaş uçağı veriyor

Singapur genel seçim için sandık başına gitti

Yapıcıoğlu: siyonizm, bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Bataklığa düşen uçağın yolcuları kurtarılmayı bekledi

Yapıcıoğlu: siyonistlerle karşılaşmak için her türlü askeri hazırlığı yapmamız lazım

Pakistan uzun menzilli balistik füzesini test etti

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Yükleniyor