GÜNDEM 14.02.2023 19:55:03 0

Germencik Belediyesi’nden 14 Şubat farkındalığı

Germencik Belediyesi’nden 14 Şubat farkındalığı
Haberi Sesli Oku

Germencik Belediyesi’nden 14 Şubat farkındalığı

Germencik Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü’nü değiştirerek “Sevgi ve İyileşme Günü” adıyla farkındalığa imza attı. Belediye çalışanlarınca ilçeye yerleşen depremzede vatandaşlara, üzerinde “Sevgi ve iyileşme günü; ekmeği, aşı, acıyı, tatlıyı birlikte paylaşacak, hep birlikte iyileşeceğiz” yazılı gül verdi. Vatandaşlara, Aydın’ın önemli ürünlerinden olan incir ikram edilirken, depremzede vatandaşlarla sohbet ederek talep ve beklentileri dinlendi.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden zarar gören ve aralarında Aydın’ın Germencik ilçesi de bulunan kentlere yerleştirilen aileler için Germencik Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü’nü ’Sevgi ve İyileşme Günü’ olarak değiştirerek farkındalık oluşturdu. İlçedeki otel ile çeşitli adreslerde yaşayan aileler için gül, incir ve sosyal destek paketi hazırlayan Germencik Belediyesi, “Sevgi ve iyileşme günü; ekmeği, aşı, acıyı, tatlıyı birlikte paylaşacak, hep birlikte iyileşeceğiz” notunu ekledi. Belediye Başkan Yardımcısı Muttalip Özsemerci, birim müdürleri ve personeller depremden etkilenen ailelere gülle birlikte, yöreye ait Germencik inciri ikram etti. Duygulu anlar yaşayan aileler, Germencik Belediyesi’ne teşekkür etti.

Zor zamanlardan geçildiğini ifade eden Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş; “Çok acı ve üzüntü dolu günlerdeyiz. Kelimelerin anlamsız kaldığı, ne söylersek söyleyelim durumu tam anlamıyla ifade edemeyeceğimiz bir felaket yaşadık. İlçemize gelen depremzede vatandaşlarımızın gerek belediye gerek şahsi olarak her zaman yanında ve destekçisi olacağız. Bu zor günleri hep birlikte atlatacak, yaralarımızı birlikte sararak hep beraber, iyileşeceğiz. Biz, onlar diye bir ayrım yok. Hepsi, artık birer Germencikli. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza da taziyelerimi bildiriyorum” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',117610,117611,117612,117613,117614,117615']

Çin Devlet Başkanı Şi, Rusya'da

Rusya ile Venezuela stratejik ortaklık anlaşması imzaladı

HÜDA PAR’dan "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı" ile ilgili soru önergesi

HÜDA PAR Kapıköy Sınırı Kapısı’ndaki sorunları Meclis’e taşıdı

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Sevgili: Sapkınlık suç sayılsın

Bakan Fidan, Varşova’ya gidecek

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Tüp bebek yapmak isteyen çiftlerimize bir imkân oluşturmamız gerekiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Pakistan'dan nükleer savaş uyarısı

Malatya'da 10 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Bingöl’de trafik kazası: 7 yaralı

Panama'nın ABD ile imzaladığı askeri işbirliği anlaşması protesto edildi

Kızının doğumundan birkaç saat sonra bir gazeteci, işgal katliamında şehit oldu

BM: Nijerya'da 600 binden fazla çocuk açlık tehlikesiyle karşı karşıya

Malatya Valisi Yavuz: 100 bin 417 konut ve iş yeri inşa ediyoruz

İşgal rejimi, Gazze’de bir restoran ve pazarı bombaladı: Onlarca şehit

THY'nin İslamabad ve Lahor seferleri iptal edildi

Pakistan Dışişleri Bakanı Dar: Hakan Fidan, gece arayarak dayanışmasını iletti

Port Sudan’da donanma üssü hedef alındı

Irak Başbakanı Sudani, Türkiye’ye geliyor

Fırat Üniversitesi öğrencilerinden Vicdan Gemisi'ne yapılan saldırıya tepki

Avrupa’daki 6 ülke, işgalci rejimin Gazze'deki planlarından “ciddi endişe” duyduklarını bildirdi

Şırnak'ta öğrenciler vicdan gemisine yapılan saldırıyı lanetledi

Otomobil elektrik direğine çarptı: 2 ölü, 1 yaralı

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 32 maddeyi karara bağladı

Yeşilli’de mahalle sakinlerinin karşı çıktığı GES projesi ile ilgili belediye başkanından açıklama

Endonezya'da feci kaza: 11 ölü, 5 yaralı

Japon belediye meclisi ABD üssünün eğitimlerini protesto etti

Vali Köşger: AMATEM, binlerce insanımızın hayatına umut oluyor

Batman Baraj Gölü'nde 2 bin 500 metre hayalet ağ imha edildi

Yükleniyor