DÜNYA 18.01.2025 14:13:57 0

GİB: "Şimşek şimdi de elma bahçelerine daldı” başlıklı haberler kamuoyunu yanıltıyor

GİB:
Haberi Sesli Oku

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e ilişkin bir gazetenin "Şimşek şimdi de elma bahçelerine daldı” başlıklı haberlerine ilişkin açıklama yaptı.

GİB'den yapılan açıklamada, bugün Sözcü Gazetesi’nde yayımlanan “Şimşek şimdi de elma bahçelerine daldı” başlıklı haberin   kamuoyunu yanlış ve eksik bilgilerle yanıltmak üzere bilinçli yazıldığının anlaşıldığı belirtildi.

Açıklamada, bunun üzerine doğru bilginin kamuoyuna açıklanmasının zaruri olduğu ifade edilerek şunlar kaydedildi:

"İlgili bölgede bir ihbar üzerine inceleme ve yoklama  yapılmış, söz konusu ihbarda, mükellefin işletme büyüklüğünü aşacak sayıda  meyve ağacı bulunduğu tespit edilmiştir.

Bu  tip ihbarlar hiçbir şekilde Sayın Hazine ve Maliye Bakanımıza gelmez.  İhbar ve şikayetler kendi mekanizması içerisinde merkez ve defterdarlık birimlerine yapılır. Ve tespitler için gereği yerine getirilir.

Yapılan tespitlerde, haberde belirtildiği üzere mükellefin arazisinde 2.000 değil işletme büyüklüğü sınırını aşan 7.000 üzerinde  elma ağacı olduğu belirlenmiş, diğer çiftçilerimizin mağdur olmaması ve üreticilerimiz arasındaki rekabetin adil bir şekilde korunması için söz konusu denetim gerçekleşmiştir. Gelir İdaremizin burada  en temel amacı kayıt dışılığı önleyerek mükelleflerimizin kayıt altına alınmasını sağlamaktır. Ayrıca bu bölgede haberde adı gecen mükellefimizin yanında işletme büyüklüğü ölçüsünü aşan diğer mükellefler nezdinde de denetim ve yoklamalar gerçekleştirilmiştir.

Aynı zamanda, Gelir İdaresi Başkanlığımız  ve ilgili birimleri vatandaşlarımızdan gelen ihbar ve şikayetleri değerlendirmek ve incelemekle yükümlüdür. İhbar üzerine gerçekleştirilen incelemeler, adil ve şeffaf bir vergi denetimi sağlama amacı da taşımaktadır. 

Tüm bu bilgiler ışığında anlaşılmaktadır ki; Sözcü gazetesi Gelir İdaresi’nden doğru bilgiye ulaşma gereği bile duymadan çiftçilerimiz üzerinden  sadece algı operasyonu amacı le bu haberi kaleme almıştır. Kamuoyunu yanıltıcı habere ilişkin hukuki hakkımızı kullanacağız." (İLKHA)

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Malatya'da sağanak yağış nedeniyle caddeler su birikintileri ile doldu

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Arjantin açıklarında  7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

MTB Başkanı Özcan: Zirai don felaketi nedeniyle kayısı üretimi büyük zarar gördü

RTÜK’ten Sultan 2. Abdülhamid’e yönelik ifadelere inceleme

Göral: Aileyi ifsat edici programlara son verilmeli

Yükleniyor