• BIST 100

    11504,99%1,86
  • DOLAR

    41,38% 0,01
  • EURO

    48,77% 0,29
  • GRAM ALTIN

    4953,02% 1,02
  • Ç. ALTIN

    8106,03% 0,95

GİBTÜ Akademik Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi

02 Ekim 2023, Pazartesi 12:20
02 Ekim 2023, Pazartesi 12:20
GİBTÜ Akademik Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

GİBTÜ Akademik Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) 2023-2024 eğitim öğretim yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda GİBTÜ’nün hedefleri ve bu hedefleri gerçekleştirmek için planlanan kriterler konuşuldu.
GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Dünya standartlarında araştırmalar yaparak bilime ve topluma katkı sağlamayı hedeflediklerini, Dünyanın dört bir yanındaki üniversiteler ve araştırma kuruluşları ile işbirliklerini artırarak, global bir üniversite olmayı hedeflediklerini vurguladı.
GİBTÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir başkanlığında düzenlenen Akademik Genel Kurul Toplantısına akademik personelin tamamı katıldı.
“Kalite, bir tercih değil, bir zorunluluktur”
Akademik Genel Kurul Toplantısında konuşan Rektör Demir, üniversitenin gelişimini, başarılarını ve gelecekteki hedeflerini paylaşmak üzere bir araya geldiklerini söyledi. Rektör Prof. Dr. Demir, “Bugün burada üniversitemizin gelişimini, başarılarını ve gelecekteki hedeflerini paylaşmak üzere toplandık. Her birinizin bu başarı hikâyesinde önemli bir yeri ve katkısı var. Hep birlikte daha parlak, daha inovatif ve daha sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için bir araya geldik. Bugün, sadece bir eğitim kurumu olmanın ötesinde, bilgi ve yenilik ışığında uluslararası alanda da söz sahibi olma vizyonumuzu güçlendirme azmiyle toplandık. El birliğiyle, bilimin ve eğitimin sınırlarını genişletme gayretindeyiz! Her bir öğretim üyemizin, özverisi, bilgi ve becerileri ile bu sürece katkı sağlamasını bekliyor ve teşvik ediyoruz. Durmak yok! Her gün, her ders, her araştırma, bizim bilgiye ve başarıya olan yolculuğumuzda bir adımdır. Standartları yıkmak, yenilikleri kucaklamak, sınırları zorlamak zorundayız. Kalite bir tercih değil, zorunluluktur. Her sınıfımız, her laboratuvarımız, mükemmeliyeti arama ve bulma gayretimizin bir yansıması olmalıdır” dedi.
“Uluslararasılaşma, sadece bir hedef değil, var oluş biçimimiz”
Dünya standartlarında araştırmalar yaparak bilime ve topluma katkı sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Demir, “Uluslararasılaşma sadece bir hedef değil, var oluş biçimimiz. Dünya çapında işbirlikleri ve partnerliklerle küresel bir bilim ve eğitim üssü olma yolunda hızla ilerleyeceğiz. Dünyanın dört bir yanındaki üniversiteler ve araştırma kuruluşları ile işbirliklerini artırmaya gayret edeceğiz. Farklı kültür, bilgi ve deneyimleri bir araya getirerek global bir perspektife sahip olmayı hedefliyoruz. Eğitim ve araştırma kalitemizi uluslararası akreditasyonlarla taçlandırarak global bir üniversite olmayı hedefliyoruz. Her birimiz, üniversitemizi ulusal ve uluslararası alanda daha da ileriye taşıma misyonu üstlenmiş bulunuyoruz. Bu yolculukta sizlerin bilgi, deneyim ve enerjisine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Hep birlikte, mükemmeliyeti, yenilikçiliği ve uluslararasılaşmayı hedefleyerek üniversitemizi geleceğe taşıyacağımıza olan inancım tamdır. Bu yolda, bilgi ışığında, omuz omuza, birlikte yürüyeceğiz. Birlikte, sadece ülkemizin değil, dünyanın en prestijli eğitim ve araştırma merkezleri arasına adımızı yazdıracağız. Ben, bu ortak başarı hikayesini birlikte yazacağımıza olan inancımı sizlerle paylaşmanın onurunu ve heyecanını yaşıyorum” diye konuştu.
Toplantı, soru cevap kısmının ardından sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York’ta yatırımcılarla buluştu

Tarsus Umut Kervanı Kadın Kolları’ndan ihtiyaç sahiplerine destek

Muğla açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Gaziantep'te feci kaza: 2 ölü, 8 yaralı

Alanya'daki orman yangını 4 gün sonra kontrol altına alındı

Antalya'da sebze ve meyve halinde patlama: 1 ölü, 3 yaralı

Cezayir'den Fransa'ya karşılıklı vize muafiyeti misillemesi

Kolombiya'da göçük altında kalan 7 işçinin cansız bedenine ulaşıldı

Guterres: BM ilkeleri daha önce hiç olmadığı kadar saldırı altında

Ayder Yaylası’nda mahsur kalan 115 kişi tahliye edildi

Şırnak'ta virajı alamayan araç takla attı: 2 yaralı

Rusya’dan START Anlaşması'nın hükümlerine devam teklifi

Tarsus Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahiplerine yardım

İtalya'da Küresel Sumud Filosu'na destek artarak devam ediyor

Ahilik Haftası İstanbul'da mehter yürüyüşü ve dua ile başladı

Baltık semalarında Rus ve Alman uçakları karşı karşıya geldi

HÜDA PAR Antalya İl Gençlik Kolları 'Eğitim Programı' düzenledi

Tom Barrack’tan dikkat çeken ''Hizbullah'' açıklaması

Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Gaziantep'te "Son Kale: Aile" paneli düzenledi

Pasifik'te Ragasa Tayfun'u alarmı

Kurtalan-Batman kara yolunda kaza: 3 kişi yaralandı

Babalarının cenazesine katılmak için yurt dışından gelen kardeşler trafik kazasında hayatını kaybetti

Siirt’in güzellikleri objektiflere yansıdı

4 yaşındaki küçük kız oyun parkında ayağını oyun aletine sıkıştırdı

DMM, “depremzedelere konteyner verilmedi” iddiasını yalanladı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Reel sektörün finansmana erişimini kolaylaştırmalıyız

Şanlıurfa’da feci kaza: 2 kişi hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da 7 kilogram skunk ele geçirildi

Şanlıura’da ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan New York’ta yatırımcılarla buluştu

Tarsus Umut Kervanı Kadın Kolları’ndan ihtiyaç sahiplerine destek

Muğla açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Gaziantep'te feci kaza: 2 ölü, 8 yaralı

Alanya'daki orman yangını 4 gün sonra kontrol altına alındı

Antalya'da sebze ve meyve halinde patlama: 1 ölü, 3 yaralı

Cezayir'den Fransa'ya karşılıklı vize muafiyeti misillemesi