GİBTÜ yeni döneme hazır

Tarih: 28.09.2023 14:40 Güncelleme: 28.09.2023 14:40
GİBTÜ yeni döneme hazır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

GİBTÜ yeni döneme hazır

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir üniversite kampüslerinde deprem sonrası yapılan onarım çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi aldı. Prof. Dr. Demir, üniversitede risk oluşturabilecek durum olmadığını ifade etti.
Asrın felaketi olarak adlandırılan iki büyük depremin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince bugüne kadar yapılan incelemeler sonucu hasarlı tespit edilen GİBTÜ’de 3 adet Fakülte, 1 adet Öğrenci Merkezi, 1 adet Rektörlük İdari Hizmet Binası, 1 adet Kapalı Spor Salonu, 1 adet Kafeterya ve 1 adet İdari Hizmet binasında tadilat çalışmalarında sona gelindi.

'Pazartesi günü eğitim ve öğretime başlıyoruz'
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, 2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı’na üniversite olarak hazır olduklarını ve Pazartesi günü eğitim ve öğretime başlayacaklarını duyurdu. Demir, “Depremin bütün bölgelerde çok ciddi anlamda yansımaları oldu. Binalarda hasarlar meydana geldi. Üniversitemizde de çeşitli hasarlar oluştu ama ciddi taşıyıcı kolonlarda her hangi bir hasarımız yok. Sadece taşıyıcı olmayan duvarlarda çeşitli hasarlar oluştu. Biz bütün planlamalarımızı yaptık ve boyama, tamir çalışmalarının tamamı bütün üniversite olarak tespit edildi. Şuanda yapıldı ve bu hafta sonu itibariyle çalışmaları tamamlıyoruz. Pazartesi günü bütün kampüs olarak bir eksiğimiz olmadan eğitim ve öğretimimize başlayarak süreci tamamlamış olacağız” dedi.
“Üniversitemizde risk oluşturabilecek hiçbir durum yok”
Çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Üniversite Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı kontrolünde tadilat çalışmalarının sona geldiğini ve binalarda risk teşkil edecek durumun olmadığını söyledi. Öğrencilerin güvenilir bir şekilde üniversiteye girebileceğinin altını çizen Prof. Dr. Demir, ' Şuanda üniversitemizde risk oluşturabilecek hiçbir durum yok. Binalarımız her yönüyle mükemmel vaziyette. Hem görüntü olarak hem tamirat ve tadilat olarak, boyama olarak risk oluşturacak her hangi bir durum yok. Dolayısıyla öğrencilerimiz risksiz bir şekilde ve güvenilir bir şekilde üniversitemize gelip gidebileceklerdir.” İfadelerini kullandı.
“17 ülkeden öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz”
Üniversitenin geçen seneye göre öğrenci sayısında ciddi artış olduğunu ve 17 ülkeden öğrencilere ev sahipliği yapacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir, “Geçen sene itibariyle 2bin 800 öğrencimiz vardı. Bu sene artış gerçekleşerek 4 bin 200 öğrencimiz oldu. Bu sene uluslararası öğrenci sayımız da ciddi anlamda arttı ve şuanda 17 ülkeden öğrencimiz var. Bunu da ciddi anlamda arttırmış olduk. İnşallah uluslararası alanda da ciddi bir öğrenci profiliyle gelecek dönem itibariyle karşılaşmış olacağız” şeklinde konuştu.
“Öğrencilerimize psikolojik destek verilmesini de planlıyoruz”
Eğitim ve öğretimin başlamasıyla beraber öğrencilerin psikolojik destek alabileceklerini ve bunun için gerekli çalışmalar yürüttüklerini aktaran Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir, “Öğrencilerimize psikolojik destek verilmesini de planlıyoruz. Bunu eğitim süreçleri itibariyle gerekli psikologlardan da destek alarak ve öğretim üyelerimizin tamamını da bu anlamda bilgilendirerek derslerde bunu örtülü bir şekilde işlemelerini planlıyoruz” diye konuştu.

Tayland basını: Ordu, Kamboçya sınırındaki Chong An Ma bölgesini kontrolüne aldı

Hanuka provokasyonu sürüyor: Mescid-i Aksa'ya baskınlar 3'üncü gününde

Ziraat mühendisleri: Bilinçsiz ilaçlama ölümlere yol açıyor

Bu Bir Hizmet Yarışıdır, Siyasi Yarış Değil

Meşal: İşgali ve vesayeti reddediyoruz, silah konusundaki yaklaşımımız net

Dicle Elektrik’ten Artuklu’ya altyapı yatırımı

HAKSİAD’dan üyelere lojistik destek

Alpler’de 200 milyon yıllık tarihi keşif: Binlerce dinozor ayak izi dikey kayalarda ortaya çıktı

Omurga kırıkları kış aylarında artıyor

Batman'da zincirleme trafik kazası: 2 otomobil hasar gördü

Gümrük cezaları ve fazla çalışma ücretleri yeniden belirlendi

Zayıflama iğneleri: Çağın trendi mi, sağlık devrimi mi?

HAMAS: İşgalcilerin ihlalleri Gazze'de ateşkesi çöküşün eşiğine getirdi

Brent petrol 59,55 dolardan işlem görüyor

Bitlis’te 35 köy yolu ulaşıma kapandı

İstanbul'da yapılan uygulamada 1062 şüpheli gözaltına alındı

Trump, Suriye ve Filistinlilerin ABD'ye girişini yasakladı

Benzinde 77 kuruş indirim

22'nci uluslararası "İstanbul Mutfak Günleri" başladı

Gazze soykırımı sonrası siyonist orduda psikolojik kriz derinleşiyor: Üs içinde intihar

Trump'tan işgal rejimine tam destek açıklaması

Şanlıurfa’da geniş çaplı asayiş uygulaması: 23 kişi yakalandı

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, bakanlığının 2026 yılı bütçesini meclise sundu

Altın rekor seviyelerde seyrediyor

FETÖ'nün "Kamu mahrem yapılanması"nda 19 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Bakan Kurum, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Gaziantep’te göçmen kaçakçılığı operasyonu: 2 tutuklama

Döviz kurlarında son durum

FETÖ'ye yönelik 42 ilde operasyon: 160 şüpheli yakalandı

Ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor

Yükleniyor