GİBTÜ’de din öğretimi konuşuldu

Tarih: 01.03.2024 11:50
GİBTÜ’de din öğretimi konuşuldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

GİBTÜ’de din öğretimi konuşuldu

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) ev sahipliğinde düzenlenen ‘Türkiye’de Din Öğretimi (Sorunlar ve Fırsatlar)’ paneli, öğrenci ve akademisyenlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, İslam dünyasının büyük bunalımlar yaşadığı bir süreçte ilahiyat fakültelerinde üretilen dini bilgininin yapısının ve toplumsal karşılığının büyük önem arz ettiğini ifade etti.
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından sorunlar ve fırsatlar temasıyla düzenlenen 'Türkiye’de Din Öğretimi Paneli', MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen ve Talim Terbiye Kurulu Üyesi Mehmet Nezir Gül’ün katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Panelin açılış konuşmasını yapan GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, dine ait alanı derinlemesine incelemek ve araştırmak ve elde edilen bilimsel bilgileri eğitim ve öğretimle öğrencilerine aktarabilmeyi ilahiyat fakültelerinin önemli amaçları arasında olduğunu ifade etti. Rektör Demir, sahih dini anlayışın, dünyada İslam adına yükseltilen şiddetin panzehiri olduğunu savunarak, dinden soğutma ve uzaklaştırma eğilimini de yok edeceğini belirtti.
Dini söylemin imaj, algı yönetimi ve hasar denetimi açısından tahlil edilmesinin bir gereklilik olduğunun altını çizen GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, “İlahiyatların toplum hayatındaki etki ve yansımalarının daha fazla olması için, yapılan çalışmaların toplumla ve güncelle bağlantısının arttırılması bir zorunluluk olarak karşımızda durmaktadır” dedi.

“Ülkemizin geleceği emin ellerde”
Panelde 'Türkiye Yüzyılında Din Öğretimi' başlıklı bir sunum yapan MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen, din öğretiminde büyük aşama kaydetmekle birlikte bilimsel, teknolojik ve kültürel alanda da ülkenin önde gelen eğitim kurumlarına sahip olduklarını ifade ederek, bu kurumlarda 'Türkiye Yüzyılı'na yön verecek ve ülkemizi daha da ileriye taşıyacak gençlerin yetiştirildiğini belirtti.
İşleyen, Türkiye Yüzyılında Din Öğretiminin öneminden bahsederek, gençlerimizin dinî anlamda donanımlı, ülkesini ve milletini seven, halkla birlikte ve halkın içinde, geleceğin aydınları olmaları gerektiğini ifade etti. Uyguladıkları program çeşitliliği sayesinde her alanda her kademede nitelikli bireyler yetiştirdiklerini ve ülkemizin geleceğinin emin ellerde olduğunu vurgulayan İşleyen, panele katılan herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

İlahiyat öğrenci ve mezunlarının sahip olmaları gereken vasıflar
Talim Terbiye Kurul Üyesi ve Başkan Yardımcısı Mehmet Nezir Gül ise ilahiyat öğrenci ve mezunlarının sahip olmaları gereken vasıflar üzerinde durarak, çağını tanıyan ve yorumlayan, çağın ötesinde bir donanım ve anlayışa sahip olmaları gerektiğinden bahsetti. Bu kapsamda ilahiyatçının medeniyetimizin önemli eserlerini okumuş olması ve çağa tanıklık eden bilim insanlarını tanımaları gerektiğini ifade etti.

BM: israil'in saldırılarının kitlesel insan göçü gibi bölgesel etkisinden endişeliyiz

Muğla açıklarında44 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muş'ta uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu durdurulmalı

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: israil Lübnan topraklarından çekilmeli

March To Gaza heyetinden Faruk Dinç’e geçmiş olsun ziyareti

Mardin Kalesi çevresinde orman yangını: İki ayrı noktada alevler yükseldi

Sakarya'da 19 kilogram skunk ele geçirildi: 1 tutuklama

Mangal, her yıl yüzlerce hektar ormanı kül ediyor!

Malatya'da depremzedelerin kura heyecanı

HÜDA PAR heyetinden Tarsus medyasına ziyaret

HÜDA PAR: Açılan alan sonrası dönemde Kürtleri yozlaştırma projeleri devreye sokulmak isteniyor

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası

HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz: Başka gazeteler kapanmadan yerel basın desteklenmeli

Filistin Diplomasi Merkezi’nden Milletvekili Dinç'e geçmiş olsun ziyareti 

Balıkesir'de orman yangını

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonunda tüm şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmayı, hedefliyoruz

BM: 2 milyon Suriyeli ülkelerine geri döndü

Mardin’de tarihi silueti bozan yapıların yıkımı devam ediyor

Devrim Muhafızları, işgal rejimine yönelik yeni bir füze ve İHA saldırı süreci başlattıklarını duyurdu

Yemen'de kabileler Gazze ve İran için genel seferberlik ilan etti

Kazakistan ve Azerbaycan'dan ortak deniz tatbikatı

Trump'tan "ABD İran'a saldırmaya hazırlanıyor" iddiasına yanıt

Merkez Bsı rezervleri 159,3 milyar dolara yükseldi

Samsun'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Irak, İstanbul'daki toplantıda İran için acil "Arap Bakanlar Toplantısı" çağrısı yaptı

Yangın söndürme uçağı Seyhan Barajı’na düştü: Pilot sağ kurtarıldı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

İran Dışişleri Bakanı Erakçi Türkiye'ye geliyor

Karne notları çocuğun değerini belirlemez!

Yükleniyor