• BIST 100

    10640,65%1,46
  • DOLAR

    40,58% 0,02
  • EURO

    46,57% -0,67
  • GRAM ALTIN

    4307,41% -0,74
  • Ç. ALTIN

    6916,50% -0,52

"Gideon'un Savaş Arabaları" Gazze'de bataklığa saplandı

30 Temmuz 2025, Çarşamba 07:58
30 Temmuz 2025, Çarşamba 07:58
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze'de hedeflerine ulaşamayan işgalcilerin sözde Güvenlik Kabinesi'nde bölgenin idari bölünmesi ve tam kontrol planları tartışılırken, askeri yığınak ise devam ediyor.

Gideon'un Savaş Arabaları saldırısının esirler konusuna çözüm getirememesi üzerine işgalcilerin sözde güvenlik birimleri yeni adımları gündeme aldı.

Kamu Yayın Kurumu'nun aktardığına göre, sözde güvenlik kaynakları tarafından değerlendirilen seçenekler arasında, Gazze Şeridi'ndeki sivil yerleşim alanlarının tamamen kuşatılması ve kara ile havadan insani yardımların engellenmesi gibi uygulamalar yer alıyor.

Bu seçeneklerin, Filistinli sivilleri güney bölgelere yönlendirmeyi ve silahlı direniş unsurlarını ayrıştırarak baskıyı artırmayı hedeflediği ifade ediliyor. Sözde güvenlik kaynakları, yaşanan askeri tıkanıklık nedeniyle "orantısız adımların" da gündeme gelebileceğini belirtiyor.

Öte yandan bazı kaynaklar, bu planların henüz uygulanabilir aşamada olmadığını, müzakerelerin tükenmeden hayata geçirilmeyeceğini dile getiriyor.

İşgal güçlerine yakın televizyon kanalları ise sözde Güvenlik Kabinesi'nde yapılan görüşmelerde Gazze Şeridi'nin idari olarak yeniden bölünmesi ve bölgenin tamamının kontrol altına alınmasını içeren planların tartışıldığını aktardı.

Bu gelişmeler, işgal ordusunun Gazze sınırında askeri yığınak yaptığına dair uluslararası ajanslar tarafından servis edilen görüntülerle eş zamanlı olarak gündeme geldi.

Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir'in, Güvenlik Kabinesi toplantısında yaptığı değerlendirmede, savaşın mevcut hedeflerinde ciddi çelişkiler bulunduğuna dikkat çektiği bildirildi.

Zamir, özellikle orta Gazze'deki mülteci kamplarına yönelik "askeri harekât planları" tartışılırken, siyasi otoritenin stratejik yönlendirmeyi açık biçimde belirlemesi gerektiğini vurguladı.

İşgal yönetiminin başındaki siyasi isim, Katar'da yürütülen müzakerelerden dönen heyetin ardından esir takası girişimlerinin sürdüğünü ancak direniş hareketinin tutumunun süreci tıkadığını ileri sürmüştü. (İLKHA)

ABD ile Ukrayna silah tedarikinde uzlaşıya vardı

Samsun'da feci kaza: 5 yaralı

ABD'den Brezilya'ya yüzde 50 gümrük tarifesi kararı

Singapur'dan Filistin kararı: Devlet olarak tanımaya hazırız

UNRWA: Gazze'ye 6 bin tır insani yardım ulaştırılmasına izin verilmeli

Rusya-Azerbaycan hattında kriz derinleşiyor

Siirt’te tarım arazilerinde anız yangını: Söndürme çalışmaları sürüyor

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

Bulgaristan'ın kararına Rusya'dan sert tepki

Şanlıurfa'da tır devrildi: Sürücü yaralandı

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi

Diyarbakır’da trafik kazası: Otomobil sulama kanalına uçtu

Bursa Harmancık/Orhaneli yangını kontrol altına alındı

15 ülkeden Filistin'i devlet olarak tanıma çağrısı

Gana’da otobüs ve tanker çarpıştı: 15 ölü

Almanya’da askeri helikopter düştü: 2 ölü, 1 kayıp

Çin’de şiddetli yağışlar sele yol açtı: 30 ölü

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Gazze için somut ve caydırıcı adımlar atılmalı

AB'den yeni sınır güvenliği önlemleri

Angola’da akaryakıt zammı protestosu: 4 ölü

Uganda ve Güney Sudan arasında sınır çatışması: 5 ölü

İran klimaları yoğun ilgi görüyor

Sıcak havalarda çocuklarda görülen sağlık sorunlarına dikkat!

Ankara'da ağaçlık alanda çıkan yangın gecekondulara sıçradı

Rusya: İran'ın nükleer tesislerine yönelik yeni bir saldırı tehdidi endişe verici

Esir alınan Hanzala gemisindeki iki Gazze aktivisti serbest bırakıldı

"İnsan, Tasavvufî Düşünce ve Şifâ II” konferansı yapıldı

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 11 yaralı

İşgalciler Gazze'de bir gazeteciyi daha şehit etti

Diyarbakır’da kolonlarında hasar oluşan apartman tahliye edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD ile Ukrayna silah tedarikinde uzlaşıya vardı

Samsun'da feci kaza: 5 yaralı

ABD'den Brezilya'ya yüzde 50 gümrük tarifesi kararı

Singapur'dan Filistin kararı: Devlet olarak tanımaya hazırız

UNRWA: Gazze'ye 6 bin tır insani yardım ulaştırılmasına izin verilmeli

Rusya-Azerbaycan hattında kriz derinleşiyor

Siirt’te tarım arazilerinde anız yangını: Söndürme çalışmaları sürüyor