• BIST 100

    10914,10%-1,32
  • DOLAR

    42,08% 0,09
  • EURO

    48,34% -0,27
  • GRAM ALTIN

    5369,29% -0,96
  • Ç. ALTIN

    8820,78% -1,13

Gina Mercimek davasında mütalaa açıklandı

26 Nisan 2024, Cuma 14:10
26 Nisan 2024, Cuma 14:10
Gina Mercimek davasında mütalaa açıklandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gina Mercimek davasında mütalaa açıklandı

Kilis’te 9 yaşındaki yabancı uyruklu Gina Mercimek’in cinsel istismara maruz bırakıldıktan sonra öldürülmesiyle ilgili dava da yargılanan Sanık Azittin Altınöz, olay gününe ilişkin kamera kayıtlarının yeniden incelenmesi talebinde bulundu. Mahkeme heyeti dosyadaki deliller dikkate alınarak yeni incelemelerini dosyaya yenilik katmayacağı gerekçesi ile talepler reddedildi.

Kilis’te 4 Nisan 2023 tarihinde okuldan çıktıktan sonra kaybolan 9 yaşındaki yabancı uyruklu Gina Mercimek’in, cinsel istismara maruz bırakıldıktan sonra boynuna briket bağlanıp su kuyusuna atılarak öldürülmesiyle ilgili görülen davanın 4’üncü duruşması sonrası aile avukatları tarafından basın açıklaması yapıldı. Aile Avukatı Sümeyye Gökçe açıklamasında, “Savcılık makamı mütalaayı açıklayarak, her iki sanığında Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Çocukların Cinsel İstismarı, Kasten Öldürme suçlarından cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti duruşmayı 6 Mayıs’a erteledi” dedi.

“Karar duruşması 6 Mayıs’a ertelendi”
Karar duruşmasının 6 Mayıs 2024 tarihine ertelediğine dair açıklamalarda bulunan Yeryüzü Çocukları Derneği Avukat Sümeyye Gökçe, “9 yaşında vahşice katledilen Gina Mercimek’in ailesinin avukatları olarak davayı takip etmek üzere Kilis Adliyesindeydik. Savcılık makamı her iki sanığın da “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Çocuğun Cinsel İstismarı ve Kasten Öldürme” suçlarından cezalandırılmasını kamu adına talep etti. Davanın karar duruşması 6 Mayıs tarihinde yine Kilis Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Sanıkların üzerlerine atılan suçların en üst haddinden cezalandırılmaları için dosyayı takip etmeye devam edeceğiz. Bizler istiyoruz ki tüm çocuklar çocuk kalabilsin ve katliamların, zulümlerin, kötü senaryoların değil oyunların, güzel hatıraların ve mutlulukların kahramanları olabilsinler” dedi.

Sanık Altınöz, kamera kayıtları tekrardan incelenmesini istedi
Mahkeme heyeti, Sanıkların kovuşturulmanın genişletilmesi hususundaki talepleri alındı. Sanık Azittin Altınöz, olay gününe ilişkin kamera kayıtlarının yeniden incelenmesi talebinde bulundu. Mahkeme heyeti tarafından olay tutanakları ve dosyadaki deliller dikkate alınarak yeni incelemelerini dosyaya yenilik katmayacağı gerekçesi ile kovuşturulmanın genişletilmesi yönündeki talepler reddedildi. Savcılık makamı, sanıkların her ikisinin de üzerine atılı suçlardan cezalandırılması yönündeki mütalaasını açıkladı. Savcılık makamı, kamu adına her iki sanığın da “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Çocukların Cinsel İstismarı ve Kasten Öldürme” suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

Ne olmuştu
Kilis’te Okçular Mahallesi, Selvili Medrese Sokak’ta yaşayan 9 yaşındaki yabancı uyruklu Gina Mercimek, 4 Nisan 2023’te okuldan çıktıktan sonra kayboldu. Gina’nın cesedi, 6 Nisan’da aynı sokakta yaşayan Hüseyin Boğuç’a ait evin bahçesindeki su kuyusunda bulundu. Gina’nın boynuna briket bağlanarak su kuyusuna atıldığı tespit edildi. Olayın ardından gözaltına alınan Hüseyin Boğuç ve Azittin Altınöz tutuklandı. Sanıklar hakkında ’ Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Çocukların Cinsel İstismarı, Kasten Öldürmek’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Görülen 4’üncü duruşma 26 Nisan 2024 görüldü ve sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Esir yazar Nâsır Ebu Surur: Siyonist hapishanelerde işkence sistematik hale geldi

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne 8. dalga rüşvet operasyonu: 8 gözaltı

Altın fiyatları kayıplarını geri aldı

ABD’de kargo uçağı kazası: 7 ölü, 11 yaralı

Mersin Ticaret İl Müdürlüğü ekim ayı denetimlerini tamamladı

Döviz kurlarında son durum

Zohran Mamdani New York’un yeni belediye başkanı seçildi

Kalp krizi geçirme olasılığı sabahları daha yüksek oluyor!

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde

41 ilde silah kaçakçılığı operasyonu: 135 şüpheli yakalandı

Ankara'daki okullardan Gazze'ye 101 milyon liralık destek

Abdulmelik el-Husi: Siyonist rejimle yeni bir çatışma kaçınılmaz

BM: Gazze'de gıda tedarik zincirinin yeniden inşası için acil adımlar atılmalı

2026 yılı hac kuraları bugün çekiliyor: 1,8 milyon aday heyecanla bekliyor

Ebu Merzuk: Gazze'de işgal ordusunun yerine geçecek uluslararası gücü asla kabul etmeyiz

Gazze'de çöküş uyarısı: Soykırımın enkazı arasında açlık, sağlık ve salgın riski

Elazığ’da çatıda çıkan yangın korkuttu

Irak işgalinin baş mimarlarından Dick Cheney 84 yaşında öldü

Afganistan’daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 27’ye yükseldi

Gaziantep’te 318 hafız umreyle ödüllendirilecek

Putin: Oreşnik'in seri üretimi başladı

İzmir açıklarında 28 düzensiz göçmen yakalandı

Rus buğdayı, Azerbaycan üzerinden Ermenistan'a sevk edildi

Beyaz Saray: Trump, pazartesi günü Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüşecek

Aydın açıklarında 23 düzensiz göçmen yakalandı

EGM: Koruyucu eldiven zorunluluğu bisiklet ve mopedleri kapsamıyor

Kassam, bir işgal askerinin cesedini daha teslim etti

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Komisyonu'nun Türkiye ile ilgili raporunu "reddetti"

Uçurumdan düşerek ağır yaralanan adam için ambulans helikopter devreye girdi

Güney Sudan'da silahlı çatışmalar nedeniyle 445 binden fazla kişi yerinden edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Esir yazar Nâsır Ebu Surur: Siyonist hapishanelerde işkence sistematik hale geldi

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne 8. dalga rüşvet operasyonu: 8 gözaltı

Altın fiyatları kayıplarını geri aldı

ABD’de kargo uçağı kazası: 7 ölü, 11 yaralı

Mersin Ticaret İl Müdürlüğü ekim ayı denetimlerini tamamladı

Döviz kurlarında son durum

Zohran Mamdani New York’un yeni belediye başkanı seçildi