• BIST 100

    10743,2%1,17
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    46,46% 0,32
  • GRAM ALTIN

    4300,34% 0,63
  • Ç. ALTIN

    6928,30% 0,05

Giyim atölyesinde depremzedeler için üretim yapılıyor

09 Mayıs 2023, Salı 02:00
09 Mayıs 2023, Salı 02:00
Giyim atölyesinde depremzedeler için üretim yapılıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Giyim atölyesinde depremzedeler için üretim yapılıyor

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü personeli tarafından 6 kişilik ekip ile birlikte depremzede vatandaşlar için iç çamaşırı üretiliyor.
Milli Eğitim Bakanlığının kumaş desteğiyle Diyarbakır Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda görev alan usta öğreticiler ve öğrenciler tarafından depremden etkilenen vatandaşlar için giyim üretimleri yapılıyor. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali’nin talimatı ile başlayan üretimi İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Şirine Eronat ve Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nuray Hürata koordinasyon ediyor.
Depremzede vatandaşların iç çamaşırı ihtiyacının giderilmesi için aralıksız çalışan 6 kişilik ekip, bin 560 takım kadın, erkek ve çocuk olmak üzere her bedenden üretilen iç çamaşırları 40 günde tamamlandı. Depremzedelerle dayanışma ve destek olmak için başlatılan bu çalışma bugün itibariyle tamamlanmış olup Diyarbakır’da konteyner kentte ikamet eden depremzede vatandaşlara dağıtımı yapılacak.
İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şirine Eronat, çadır kentte yürüttükleri faaliyeti durdurup konteyner kentte devam edildiğini dile getirdi.
Depremzede vatandaşların birçok ihtiyaçlarının İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğünce karşılanmaya devam edildiğini belirten Eronat, “Malum 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem sonucu ihtiyaçlarımızın bazılarını karşılamak için burada bulunmaktayız. Diyarbakır Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren bir merkez. Çadır kentteki faaliyetlerimiz burada devam etti. Burada giyim sınıfı çalışmaları devam edilmektedir. Çadır kentte vatandaşların kıyafet ihtiyacı gelen yardımlar sonucunda giderilmekteydi. Bu ihtiyaçlarla birlikte giyim tadilatını gerçekleştirmekteydik. Çadır kentteki faaliyetlerimiz burada iç çamaşırı dikimine dönüştü” dedi.
40 günlük bir zaman dilimi içerisinde 6 kişilik ekipler toplam bin 560 iç çamaşırı ürettiklerini ifade eden Eronat, “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğümüzün desteğiyle bize gönderilen kumaşlar, 5-6 kişilik bir ekip ile 40 günlük süre içerisinde bin 560 iç çamaşırı ürettik. Erkek, bayan ve çocuk şeklinde iç çamaşırlarımızı ürettik. Ürettiğimiz bu çamaşırları Diyarbakır’daki konteyner kentte vatandaşlara dağıtacağız” diye konuştu.

Elazığ’da trafik akışını rahatlatmak amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor

YÖK Başkanlığına Prof. Dr. Özvar yeniden atandı

Memurların toplu sözleşme süreci bugün başlıyor

YKS tercih süreci bugün başlıyor

Meteorolojiden bazı bölgeler için sağanak uyarısı

Bütün camilerde afetlerden korunmak için dua edildi

Putin, Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani’yi kabul etti

Minibüs ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü

19 ilde hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıktı

Rusya'dan ABD'ye BRICS mesajı

Rusya'dan Kiev'e yoğun hava saldırısı

Hanzala gemisindeki aktivistler serbest bırakıldı

Eskişehir'de 1 kilogram kokain ele geçirildi: 1 gözaltı

BM: Gazze'de kıtlık derinleşiyor, yardım noktaları güvenli değil

İşgal rejimi Lübnan'ı bombaladı

Enerji içeceğinde alkol tehlikesi

Türkiye ile Gabon arasında 8 anlaşma imzalandı

Gazze İçişleri Bakanlığı: İşgalci kaos yaratıyor ve yardım hırsızlığı şebekelerini destekliyor

Eski tip ehliyetler için süre uzatıldı

HÜDA PAR Silopi İlçe Başkanı Gök: Silopi halkı toz, çukur ve çamurla mücadele ediyor

Pakistan dördüncü gözlem uydusunu fırlattı

Lüks araçları taşıyan tır yandı, 5 otomobil hurdaya döndü!

Siyonist işgalciler yardım bekleyen sivillere saldırdı: 51 şehit

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Elektrik dağıtım şirketlerinin keyfi uygulamaları artarak devam etmekte

ABD'den İran'a yönelik yaptırım kararı

Meloni'den Netanyahu’ya: Gazze’deki durum sürdürülemez

Rusya ve Suriye dışişleri bakanları Moskova'da görüştü

STK'lardan Muhammed Biltaci ve 70 bin mahkûm için özgürlük çağrısı

Litvanya Başbakanı Paluckas istifa etti

Mardin’de devrilen tır’ın sürücüsü yaralandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Elazığ’da trafik akışını rahatlatmak amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor

YÖK Başkanlığına Prof. Dr. Özvar yeniden atandı

Memurların toplu sözleşme süreci bugün başlıyor

YKS tercih süreci bugün başlıyor

Meteorolojiden bazı bölgeler için sağanak uyarısı

Bütün camilerde afetlerden korunmak için dua edildi

Putin, Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani’yi kabul etti