EĞİTİM 13.05.2024 12:40:11 0

GKV’liler Çılgın Buluşları sahneledi

GKV’liler Çılgın Buluşları sahneledi
Haberi Sesli Oku

GKV’liler Çılgın Buluşları sahneledi

Kuruluşunun 60.yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri, sahne sanatları alanındaki yetenekleri de sergileyerek geleneksel Türkçe tiyatro etkinlikleri kapsamında bu yıl Çılgın Buluşlar adlı oyunu sahneledi.
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Tiyatro Kulübü öğretmen ve öğrencileri tarafından bu yıl sahneye konan Çılgın Buluşlar adlı oyun büyük ilgi gördü. Oyun öncesi bir konuşma yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel, sahne sanatlarının GKV Özel Okullarının bütün kademelerinde önemli bir yere sahip olduğunu ve öğrencilerin kültürel ve sanatsal alanlarda ki yeteneklerinin anaokulundan itibaren tespit edilerek bu alanlarda da gelişmelerinin sağlandığını belirterek oyunun hazırlanmasında ve sahnelenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. GKV Özel Okulları Drama Öğretmeni Ayşe Sevil Kılıç’ın yönettiği oyunda 45 öğrenci rol aldı.

“Tiyatro kulübümüzü kutluyoruz”
Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun büyük ilgi görürken oyunda rol alan öğrencilerin yüksek performansı dikkat çekti. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Müdürü Seçil Güldemet, “2023-2024 eğitim öğretim yılında birçok başarıya imza atan kurumlarımız yıl sonu etkinlikleri ve GKV Özel Okullarının kuruluşunun 60.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çılgın Buluşlar adlı oyunu sahneledi. Akademik başarıları taçlandıran bu tür kültürel etkinliklerimiz öğrencilerimizin sahne sanatlarına olan ilgilerini attırmaları açısından da büyük önem taşıyor. Oyunun sahnelenmesinde emekleri geçen idareci ve öğretmenlerimizin yanı sıra velilerimize ve asıl bu işin kahramanı olan öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“Öğrencilerimizin yüksek performansı dikkat çekti”
Oyunun yönetmenliğini üstlenen Ayşe Sevil Kılıç da oyunla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Çılgın buluşlar, birbirinden renkli kahramanları içinde barındıran yer yer gülüp yer yer düşündüğümüz bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Çılgın Buluşlar takımının PRC otele bilim fuarı için icatlarıyla gelmesiyle başlıyor oyunumuz. Karşı takım olan İcat Çıkaranların da bu fuara geldiği oyunumuzda yer yer rekabet olsa da sonunda dostluğun kazandığı bir şekilde şekilleniyor. Otelde çalınan tablodan dolayı oyundaki tüm karakterlerden şüphe duyulurken sonu hiç beklemediğimiz şekilde sürpriz sonla bitiyor. Oyun boyunca merak unsurumuzun tetiklendiği ve danslarıyla bize güzel bir görsel şölen yaşattı. Bizleri her zaman destekleyen başta GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy olmak üzere Genel Müdürümüz Sayın Fevzi Gürsel ve okul idarecilerimize, velilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen oyun büyük ilgi görürken oyunun sonunda davetliler öğrencileri ayakta alkışladı.

Umman: ABD ile Ensarullah arasında Kızıldeniz'de ateşkes sağlandı

Türkiye'den işgalci rejimin bölgedeki saldırılarına tepki

UNRWA Komiseri Lazzarini'den işgalci rejimin yardım dağıtım planlarına tepki

Hindistan'da yağış ve fırtınalar nedeniyle 14 kişi öldü

Güvenli taşıt değil, güvenli sürücü önemli

Teknofest şampiyonları Vali Yavuz'u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir araya geldi

Yazar Dr. Turan: Kudüs, bir cihan hâkimiyeti simgesidir

Malatya'da LGS öğrencilerine motivasyon semineri verildi

Malatya'da TOKİ beton santralleri istişare toplantısı yapıldı

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile Putin görüştü

Mardin’de “Mera Islah Projeleri” sayesinde 85 bin hayvanın ihtiyacı karşılanacak

Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın: Rezerv alanlar hızla yükseliyor

Bingöl'de kardeşini kasten öldürmek suçundan aranan şahıs yakalandı

Doğal ihtiyaçlar zamanında karşılanmalı

Ağrı'dan 175 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı

HÜDA PAR heyetinden Bingöl Dörtyol esnafına ziyaret

Umut Kervanı kurban organizasyonuyla Gazze'ye umut olacak

Merz, Almanya'nın yeni başbakanı oldu

ABD-işgal rejimi Yemen'e hava saldırıları düzenledi

Yapıcıoğlu: Çifte vatandaş siyonistlerin yargılanmasına yönelik kanun teklifimizdeki öneriler 10. Yargı Paketine ilave yapılabilir

Zirai dondan etkilenen kayısı ağaçları odun fiyatına satılıyor

Van YYÜ’de ‘Filistin Günleri’ düzenleniyor

Mahallemiz tertemiz kampanyasının ikinci durağı Petrolkent mahallesiydi

Mersin’de uyuşturucu operasyonu: 2 zehir satıcısı yakalandı

Batman Valisi Canalp: Uyuşturucuyla mücadelede 4 ayda 100 tutuklama gerçekleştirildi

Piyasadaki taklit ve hileli gıda ürünü sayısı bin 418'e yükseldi

İşgalcilerin saldırısına uğrayan "Vicdan Gemisi" için basın toplantısı düzenlendi

Cizre beş yıl sonra Fıstıkçılığın merkezi olacak

Sürücüler Dikkat! Eski tip ehliyet yenileme süresi 31 Temmuz’da doluyor

Yükleniyor