Gökçeada Belediye Başkan Vekilliği’ne İYİ Partili Ercan İpek seçildi

Gökçeada Belediye Başkan Vekilliği’ne İYİ Partili Ercan İpek seçildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
GÜNDEM 9.02.2023 15:50:03 0

Gökçeada Belediye Başkan Vekilliği’ne İYİ Partili Ercan İpek seçildi

Çanakkale’nin Gökçeada ilçe Belediyesi’nde yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan, tutuklu Belediye Başkanı Ünal Çetin’in yerine meclisteki oylamada başkan vekilliğine İYİ Partili Meclis Üyesi Ercan İpek seçildi.
Gökçeada ilçe Belediyesinde yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan, tutuklu Belediye Başkanı Ünal Çetin’in yerine Başkan vekilinin seçmek için Gökçeada Belediyesi Şubat Ayı Olağandışı Meclis toplantısı Belediye Meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. İYİ Partili Meclis Üyesi Ercan İpek, 9 üyeli Belediye Meclisinde yapılan seçimin dördüncü turunda oylama katılan 7 üyeden 5’inin oyunu alarak Gökçeada Belediye Başkan Vekili oldu. Seçimin ardından Belediye Meclisi üyelerine teşekkür eden Gökçeada Belediye Başkan Vekili Ercan İpek, “Bugün meclis üyesi arkadaşlarımın takdiriyle beni uygun gördüler. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bugün birlik olma günü, ülkemizin içinden geçtiği durum hepimiz için üzücü bir durum. Birlik ve beraber olacağız. Biz afetin yaşandığı ilk günde devlet büyüklerimizle irtibata geçtik. Gökçeada Belediyesi olarak devletimizin, AFAD’ımızın emrindeyiz dedik. Bundan sonra da emrinde olacağız. Vatandaşlarımız, ülkemiz için yapılması ne gerekiyorsa inşallah bizde taşın altına elimizi soktuk ve sokmaya devam edeceğiz. Sadece bu sürecin birlik ve beraberlikle aşılabileceğini inanıyorum” dedi.

Gökçeada Belediye Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, 'Belediye Başkanlığımızca 09.02.2023 tarihinde yapılan Meclis toplantısında İyi Parti Meclis üyesi Ercan İpek Başkan Vekili olarak seçilmiştir. Tüm Gökçeadamıza hayırlı olsun' denildi.

Ünal Çetin, 3 Şubat’ta tutuklanmıştı
Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, 31 Ocak tarihinde Gökçeada Belediyesi’ne yolsuzluk ve rüşvet operasyonu düzenlendi. Gözaltına alınan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Belediye İmar Müdürü S.D, eski İYİ Parti Gökçeada ilçe Başkanı H.E., kamu çalışanı E.B. ile müteahhitler R.G. ve B.B. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgularının ardından Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve diğer 5 şüpheli tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 3 Şubat tarihinde, İmar uygulamalarında usulsüz ruhsat verdikleri ve müteahhitlerden rüşvet aldıkları iddia edilen İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve İmar Müdürü Seval Duran ile rüşvete aracılık ettiği öne sürülen Hasan Erdem tutuklandı. E.B, R.G. ve B.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
[gallery ids=',96751,96752,96753,96754']

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

TBMM: İran'a saldırılar ve Gazze soykırımı asla kabul edilemez

Washington Post: israil, ABD desteği olmadan 10 gün daha savunma yapabilir

Siyonist rejim yardım bekleyen sivillere saldırdı: 13 şehit, 70 yaralı

İran'dan siyonist rejime Fettah füzesi: Hava sahasında tam kontrol bizde

Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Yükleniyor