• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Gözlükçüler Odası Başkanı’ndan sahte güneş gözlüğü uyarısı

GÜNDEM 17.07.2023 13:50:04 0
Gözlükçüler Odası Başkanı’ndan sahte güneş gözlüğü uyarısı

Gözlükçüler Odası Başkanı’ndan sahte güneş gözlüğü uyarısı

Diyarbakır’da, 21’inci Bölge Güneydoğu Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Abdurrahim Erdoğan, “Sahte güneş gözlükleri ciddi göz hastalıklarına sebebiyet verir” dedi.
Yaz aylarıyla birlikte güneş etkisini daha fazla göstermeye başladı. Vatandaşlar, güneş ışınlarından korunmak için çeşitli gözlükleri tercih ediyor. Güneş ışınlarının etkisiyle gözlerde ve ciltte birçok hastalık meydana gelirken, 21’inci Bölge Güneydoğu Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Abdurrahim Erdoğan, gün ortasında dışarı çıkan vatandaşların taktığı güneş gözlüklerine dikkat etmesi konusunda uyarılarda bulundu.
Güneşten yayılan ultraviyole (UV) ışınlarının göz ve ciltler için ciddi sıkıntılar teşkil ettiğini ifade eden Erdoğan, “Güneşten yayılan ultraviyole (UV) ışınlar her ne kadar atmosferde kırılmalara uğrasa da gözlerimiz ve ciltlerimiz için ciddi sıkıntılar teşkil eder. Kaliteli bir güneş gözlüğü güneşli günlerde özellikle yaz aylarında kaliteli bir güneş gözlüğü kullanmak katarakt, glokom, göz etrafında oluşan etler ve göz kanlanması gibi birçok sıkıntının önüne geçecektir. Bunda da önemli olan kaliteli UV’dan elde edilen bir güneş gözlüğü takmak gerekmektedir” dedi.
Merdiven altı güneş gözlüklerinin renklendirme işleminin boyadan elde edildiğini ve bu boyanın gözde ciddi hasara yol açtığının altını çizen Erdoğan, “Güneş gözlükleri UV’den elde edilerek renklendirilip atmosferden geçtikten sonra gelen UV’nin camda kırılmasıyla göz bebeklerimizden geçerek sarı noktada sağlıklı bir görüntüye sebep olur. Bu, kaliteli bir güneş gözlüğünün gözümüzdeki yolculuğudur. Merdiven altı olarak tabir ettiğimiz sahte veya orijinal olmayan güneş gözlüklerindeyse bu renklendirme işlemi boyadan elde edilir. Bu boya göz bebeklerimizin aşırı büyümesine, güneşten gelen zararlı ışıkların camda kırılmayıp direkt sarı nokta dediğimiz gözbebeğimizi geçtikten sonra görüntü alanında ciddi bir hasara sebebiyet vererek görüntüyü elde eder. Bu da başta da tarif ettiğimiz gibi ciddi göz hastalıklarına sebebiyet verir” diye konuştu.
Vatandaşların, Sağlık Bakanlığı kontrolünde satış yapan optisyenlerden güneş gözlüklerini tedarik etmelerini tavsiye eden Erdoğan, şunları kaydetti:
“Vatandaşlarımız, kesinlikle Sağlık Bakanlığının denetimi altında olan, rutin kontrolleri yapılan optisyenlik müesseselerinden güneş gözlüklerini gönül rahatlığıyla tedarik etsinler. Her siyah gözlüğün koruyucu bir gözlük olmadığının farkına varsınlar. Sağlıklı bir güneş gözlüğü UV’den elde edilerek yapılan gözüktür. Öbür türlü gözlükler ise göze, cilde ve sağlığa zarar veren güneş gözlükleridir.”

Meteorolojiden 5 il için sarı kodlu uyarı

ABD'nin Ukrayna'ya F-16 eğitiminin maliyeti 310 milyon dolar

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Hindistan'da şiddetli yağış ve toz fırtınası: 4 ölü

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ