• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,10
  • EURO

    43,53% -0,41
  • GRAM ALTIN

    3973,14% -2,37
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

GSO’da Triko Örgü İmalatı Sektör Toplantısı gerçekleştirildi

EKONOMİ 9.05.2024 10:20:09 0
GSO’da Triko Örgü İmalatı Sektör Toplantısı gerçekleştirildi

GSO’da Triko Örgü İmalatı Sektör Toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde, Triko Örgü İmalatı Sektör Toplantısı gerçekleştirildi.
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen, triko örgü imalatı meslek komite üyeleri, firma temsilcileri ve sanayicilerin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda, sektörel gelişmeler, yaşanan sorunlar, çözüm önerileri ve 27 Haziran’da düzenlenecek olan 4. Triko, Triko İpliği, Konfeksiyon ve Teknolojileri Fuarı (TRİKONFEX) hakkında istişarelerde bulunuldu.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Triko örgü imalatı sektörü şehrimiz için önemli sektörlerin başında gelmektedir. Gaziantep olarak sektörümüzün sürdürülebilirliğini sağlamak için kendimizi yenilemeli ve geliştirmeye devam etmeliyiz. Bu noktada yapmış olduğumuz bu sektör toplantıları, sorunların ortaya çıkması ve çözüme kavuşması anlamında büyük önem arz etmektedir’’ dedi.
Katma değerli ürünler üretme ve markalaşma yolunda ilerlemenin önemine vurgu yapan Ünverdi, ‘’Hepimizin amacı üretim ve ihracat yaparak kentimizi ekonomide daha ileriye taşımak. Bu anlamda günümüz şartlarında marka değeri olmadan bir yere varmak oldukça güç hale gelmiştir. Gaziantep Sanayi Odası olarak bu süreçte sizlere elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız’’ şeklinde konuştu.
Bugün tüm dünyada üretim noktasında en önemli konu başlığı olarak yeşil ve dijital dönüşümün geldiğini ifade eden Ünverdi, “Firmalarımızın kar marjlarını artırmak için verimliliği artırmamız ve israfın önüne geçmemiz büyük önem taşıyor. Firmalarımızın üretim hatlarını düzenli, hızlı ve sorunsuz işlemesi, maliyetlerini azaltarak üretim kapasitelerini artırması adına yalın üretim ve dijitalleşme konularında Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezimizde (Model Fabrika) eğitim programları uygulanıyor. Ayrıca yeşil dönüşüm ve karbon ayak izi hesaplaması noktasında da firmalarımız GSO Mesleki Eğitim Merkezimizin sunduğu fırsatlardan yararlanabilirler. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyor, katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Toplantıda, yapılan konuşmaların ardından sektör temsilcileri, üretim şartlarının iyileştirilmesi, dış ticaretin geliştirilmesi, karşılaştıkları sıkıntıları ve sektör olarak beklentilerini anlatarak TRİKONFEX Fuarı ile ilgili görüş ve önerilerini paylaştı.

Kassam Tugayları'ndan Refah'ta siyonistlere pusu

Siyonist rejim Şam'da başkanlık sarayı yakınına hava saldırısı düzenledi

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ