• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,05% 0,00
  • EURO

    48,51% -0,02
  • GRAM ALTIN

    5417,14% 0,10
  • Ç. ALTIN

    8987,69% 0,00

GSOMEM’DE “Yeşil Dönüşümde Enerji Verimliliği” konulu toplantı yapıldı

24 Ocak 2024, Çarşamba 16:50
24 Ocak 2024, Çarşamba 16:50
GSOMEM’DE “Yeşil Dönüşümde Enerji Verimliliği” konulu toplantı yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

GSOMEM’DE “Yeşil Dönüşümde Enerji Verimliliği” konulu toplantı yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi (GSOMEM) ve VAT Enerji iş birliğinde “Yeşil Dönüşümde Enerji Verimliliği” konulu toplantı gerçekleştirildi.
GSOMEM’de düzenlenen toplantıda, Ülkemizde ve Dünyada Enerji Verimliliği, Yeşil Sanayi Destek Programı, Yeşil Mutabakat Süreci ve Enerji Verimliliği Proje Uygulamaları başlıklarında katılımcılara bilgiler verildi.
Toplantıya Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Üyesi ve GSOMEM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Koçak, VAT Enerji Genel Müdür Yardımcısı Gökay Çomoğlu, GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen, VAT Enerji Kıdemli Satış Mühendisi İbrahim Çelik, VAT Enerji Proje Satış Mühendisi Merve Karakuş, VAT Enerji Proje-Taahhüt Sorumlusu Eray İkan, GSOMEM Müdürü ve Endüstriyel Gelişim Üssü Koordinatörü İbrahim Çalı, firma ve kurum temsilcileri katıldı.
“Daha iyi bir gelecek için yeniliklere adapte olmak zorundayız”
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren GSOMEM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Koçak, sürdürülebilir sanayi ve ihracat için yeşil üretim ve dijitalleşme ekseninde yeni bir ticaret döngüsüne hazır olunması gerektiğini söyledi.
Özellikle Avrupa Birliği’ne (AB) ihracat yapan veya yapacak olan işletmelerin sınırda karbon düzenlemesine hazır olmalarının elzem olduğunu kaydeden Koçak, “Daha iyi bir gelecek için günümüz şartlarının getirdiği yeniliklere adapte olmak zorundayız. Bu şartları yerine getirirken gereksiz enerji tüketiminin önlenmesi, maliyetlerinin azaltılması, doğanın korunması ve enerjinin verimli kullanımı ülkelerin hem ekonomik kalkınması hem de sosyal refahı için büyük önem taşıyor. Bizler de Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi olarak Yeşil Mutabakat kriterleri kapsamında belirlenen yeni stratejiler doğrultusunda firmalarımızı bilgilendiriyor, Model Fabrikamızda da dijitalleşme ve yalın üretim teknikleri konusunda firmalarımıza danışmanlık yapıyoruz” dedi.
GSOMEM’de, uluslararası standartlarda karbon ayak izi hesaplamaları noktasında işletmelere danışmanlık hizmeti verdiklerini ifade eden Koçak, “Bugüne kadar 30 firmamızın karbon ayak izini ölçerek yol haritalarını belirledik ve halihazırda 14 yeni firma ile protokol yaparak karbon ayak izi ölçümleri ve yeşil üretime geçişlerini sağlamak üzere çalışmalara başladık. Tüm işletmelerimizi karbon ayak izi ölçümlerini yaptırmak, ticaretin seyrinin değiştiği günümüzde bir adım daha ileride olmalarına katkı sağlamak adına GSOMEM’e bekliyoruz” şeklinde konuştu.
“Yenilenebilir enerji kaynaklarında güneş enerjisi yatırımları zirveyi taşımaktadır”
Toplantıdaki konuşmasında yenilenebilir enerji kaynakları ve bu kaynakların kullanımının önemine vurgu yapan VAT Enerji Genel Müdür Yardımcısı Gökay Çomoğlu da, “Yenilenebilir enerji kaynaklarında güneş enerjisi yatırımları zirveyi taşımaktadır. Güneş enerjisi demek, üreticiler için daha az maliyet ve daha çok rekabetçilik anlamına gelmektedir. Bunun nedenle de şirketler enerji maliyetlerini düşürebilmek amacı ile yenilenebilir enerji kaynaklarına her zamankinden daha fazla yönelmeli ve bu noktaya ağırlık vermelidirler. Unutulmamalıdır ki yenilenebilir enerji kaynaklarını diğerlerinden ayıran en önemli özellik sürdürülebilir ve temiz olmalarıdır. VAT Enerji olarak Gaziantep’te olmaktan çok mutluyuz. Gaziantep bizim için çok kıymetli bir şehir. Gaziantep’in önemli kurumlarından olan Gaziantep Sanayi Odası ile daha önce de iş birliklerimiz oldu. Birlikte etüt çalışmaları, enerji verimliliği çalışmaları, dijital dönüşüm ve enerji yönetimi üzerinde çalışmalar sürdürdük. İş birliği içinde şirketlerimizi geleceğin şartlarına hazırlamak adına bu çalışmaların devam etmesini umut ediyoruz. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyor, nazik misafirperverlikleri ve iş birlikleri için Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi ile tüm iştiraklerinin kıymetli yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından VAT Enerji Proje Satış Mühendisi Merve Karakuş, “Yeşil Mutabakat Sürecine Hazır mıyız?” VAT Enerji Kıdemli Satış Mühendisi İbrahim Çelik, “Yeşil Sanayi Destek Programı Süreci” ve VAT Enerji Proje-Taahhüt Sorumlusu Eray İkan, “Enerji Verimliliği Proje Uygulamaları” konularında bilgi paylaşımında bulundu.
Toplantı soru cevap bölümünün ardından sonra erdi.

Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı

Brent petrol 65,21 dolardan işlem görüyor

Manisa’da trafik kazası: Sürücü ve eşi hayatını kaybetti

Bursa bölgesi, organ bağışında Türkiye birincisi oldu

Şanlıurfa’da iyilik buluşması: Kermesin geliri Gazze’ye ve yoksullara

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Şanlıurfa’da uyuşturucu ve silah operasyonu

Şanlıurfa’da düzenlenen narkotik operasyonunda 7 kilo skunk ele geçirildi

Sulanabilir arazi 7,3 milyon hektara ulaşması hedefleniyor

Siber suç operasyonu: 539 şüpheli yakalandı

İtalyan'da çığ felaketi: 5 ölü

Ekim ayı enflasyon verileri bugün açıklanacak

Türkiye, Gazze Zirvesi'ne İstanbul'da ev sahipliği yapacak

Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den sis ve yağış uyarısı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun gündemle toplanacak

İzmir’de kestane hasadı: 240 ton ürün elde edildi

Hatay'da trafik kazası: 6 yaralı

Ukrayna'ya Patriot' hava savunma sistemleri konuşlandırıldı

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 47 tutuklama

Afganistan'da 6.4 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler ateşkes anlaşmasını ihlal ediyor: Gazze'de 20 günde 194 ihlal

İstanbul’da bodrum katında çıkan yangında 4 kişi mahsur kaldı

Otomobilin çarptığı yaya yaralandı

HAMAS anlaşmaya bağlı kalarak 3 siyonist esirin cesedini daha Kızılhaç'a teslim etti

Muğla’da trafik kazası: 2 yaralı

OPEC+ ülkelerinden petrol üretimini artırma kararı

Dünya liderleri COP30 için Brezilya'da bir araya geliyor

Senegal'de Rift Vadisi Ateşi salgınında ölü sayısı artıyor

Edirne'de zincirleme kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı

Brent petrol 65,21 dolardan işlem görüyor

Manisa’da trafik kazası: Sürücü ve eşi hayatını kaybetti

Bursa bölgesi, organ bağışında Türkiye birincisi oldu

Şanlıurfa’da iyilik buluşması: Kermesin geliri Gazze’ye ve yoksullara

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu