• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5891,77% 0,61
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

GTO’da Türkiye’nin 2024 dış ticaret vizyonu konuşuldu

09 Şubat 2024, Cuma 17:10
09 Şubat 2024, Cuma 17:10
GTO’da Türkiye’nin 2024 dış ticaret vizyonu konuşuldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

GTO’da Türkiye’nin 2024 dış ticaret vizyonu konuşuldu

GTO’nun 'How to be International' sloganı ile yola çıktığı ve proje süresince 50 firmaya dış ticaret istihbarat koçluğu, 108 gence dış ticaret eğitimi ve istihdam desteği vererek iki büyük Business to Business (B2B) organizasyonu yaptığı “KOBİ’lerin ve İş Gücünün Uluslararası Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi”nin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.
Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen PEP-Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı kapsamında, Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) iş birliği ile yürüttüğü Projenin kapanış toplantısında Türkiye’nin 2024 dış ticaret vizyonu konuşuldu.
Toplantının açılışında konuşan ve dış ticaretin, ülkemizin ekonomik kalkınmasında ve küresel rekabet gücünün artırılmasında kritik bir role sahip olduğunu söyleyen GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, özellikle Gaziantep’in üretim ve ihracatın önemli bir merkezi olarak Türkiye’nin dış ticaret performansına büyük katkı sağladığını belirtti.
'Ulusal hedeflere giden yolda bizlere de önemli görevler düşüyor'
Türkiye’nin ve ihracat kenti olan Gaziantep’in dış ticaret alanında önemli hedefleri olduğunu ve bu hedefleri gerçekleştirebilmek adına kendilerine de önemli görevler düştüğünü ifade eden Yıldırım, “Elbette bu ulusal hedeflere gidilen yolda bizim gibi kurumlara da önemli görevler düşüyor. Depremin ve diğer gelişmelerin ekonomik hayatta oluşturduğu tahribatı onarmak ve daha güvenli, güçlü bir gelecek inşa etmek adına GTO olarak aksiyonlar almaya ve projeler geliştirerek çözümün parçası olmaya çalışıyoruz. Tüm bunları değerlendirip üyelerimizi geleceğe hazırlamak, onlara rehberlik etmek için çalışıyoruz. İşte bu noktada da ‘Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu’ gibi çözüm ortakları, yol arkadaşları çok güzel başarı hikâyeleri yazmamızı sağlıyor. ‘How to be International’ diyerek yola çıktığımız ve çok önemli başarılar elde ederek somut çıktılar aldığımız proje bunun en güzel örneği Bugün bu projenin kapanışını gerçekleştiriyor olabiliriz, fakat emin olun fark oluşturan ve şehrimize değer katan projelere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.
“Yerel ekonominin yeniden toparlanması için dış ticaret çok önemli”
Yıldırım’ın ardından konuşan GİZ - PEP Girişimcilik ve İş Geliştirme Bileşeni Yöneticisi Onur Azcan da deprem felaketinin ardından yerel ekonominin yeniden toparlanması için dış ticaretin çok önemli bir unsur olduğunu belirterek GTO iş birliğiyle yürütülecek projeler ile buna katkı sağlamaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi.
“İşletmelere çok önemli katkılar sunuldu”
GİZ - PEP Beceri Geliştirme ve İstihdam Bileşeni Yöneticisi Ali Aslan ise GTO ile uzun yıllardır iş birliklerinin devam ettiğini, sürdürülebilir ekonomi için eğitim, kalifiye personel yetiştirme, dış ticareti geliştirecek destekler ve bu alanda yürütülecek projelerin çok değerli olduğunu ifade ederek, KOBİ’lerin ve İş Gücünün Uluslararası Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi ile de bunu yapmaya çalıştıklarını ve faydalanıcı işletmelere çok önemli katkılar sunulduğunu belirtti.
Açılış konuşmalarının ardından GTO Dış İlişkiler ve Proje Geliştirme Müdürlüğü Uzmanı ve KOBİ’lerin ve İş Gücünün Uluslararası Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi Koordinatörü Altay Oğuz Proje süresince yürütülen çalışmalar ve Proje çıktıları hakkında; Proje faydalanıcısı TAT Global firmasının CEO’su Salih Balta da Projeden aldığı hizmetler ve elde ettiği başarılar hakkında sunum yaptı.
TOBB Gaziantep Akademik Danışmanı ve Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bozkurt’un, “Ekonomik Açıdan 2023 Değerlendirmesi ve 2024 Öngörüleri”, Dış Ticaret Uzmanı Hakan Akın’ın ise “Küresel Gelişmeler Işığında Gaziantep Sektörel İhracat Projeksiyonu” konulu sunumlarıyla toplantı sona erdi.
GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Taner Özdurak, GiZ-PEP Proje Yöneticisi Dr. Amer Ghrawi, Beceri Geliştirme ve İstihdam Bileşeni Danışmanı Taher Mohamad Kurdie de toplantıda yer alan isimlerdendi.

Kastamonu’da silah kaçakçılığı operasyonu: 8 gözaltı

Ukrayna, ABD ve Avrupa'dan temsilciler tekrar bir araya geldi

Yoldan çıkan otomobil ağaca çarptı: 3 yaralı

BM Genel Kurulu'nda Gazze tasarısı kabul edildi

Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan için kuvvetli yağış uyarısı

Rusya: Ukrayna'da 8 yerleşim yeri ele geçirildi

Dışişleri Bakanlığından Ukrayna'daki gemi saldırısına ilişkin açıklama

Büyükşehir Belediye Başkanı Er, üniversite öğrencileri ile bir araya geldi

Kastamonu açıklarında 4.1, Mersin açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem

Erzincan’da kar ve tipi nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapandı

Tayland'da parlamento feshedildi, erken seçim süreci başladı

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 1 tutuklama

Bakan Bolat: ABD ile ticari ilişkileri kapsamlı şekilde ele aldık

Kilis'te trafik kazası: 3 yaralı

Bakan Işıkhan: Gelir, istihdam ve makroekonomik denge gözetilecek

Bakan Tekin açıkladı: Meslek liselerine ilgi artıyor

Rusya, Ukrayna'nın Odessa Limanı'nda yük gemisini vurdu

Putin ve Pezeşkiyan Aşkabat'ta görüştü

KGB'den devlet başkanlığına uzanan bir siyasi yaşam: Haydar Aliyev

İtalya'da işçiler hükümeti protesto için grevde

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan’dan toplu taşıma zammına tepki

ABD'de doğal gaz hattında patlama: 6 yaralı

"Gelecek nesillerimizi inancımızın değerleriyle yetiştirmenin güzelliğini yaşıyoruz"

Ağrı'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 4 kişi tutuklandı

Rusya dondurulmuş varlıklar nedeniyle Euroclear'a dava açtı

İngiltere, HDK komutanlarına yaptırım uyguladı

Siirt'te beklenen kar yağışı başladı

Gazze’de şehitler için veda programı

Ankara’da toplu taşımaya yüzde 35 zam

Asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kastamonu’da silah kaçakçılığı operasyonu: 8 gözaltı

Ukrayna, ABD ve Avrupa'dan temsilciler tekrar bir araya geldi

Yoldan çıkan otomobil ağaca çarptı: 3 yaralı

BM Genel Kurulu'nda Gazze tasarısı kabul edildi

Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan için kuvvetli yağış uyarısı

Rusya: Ukrayna'da 8 yerleşim yeri ele geçirildi

Dışişleri Bakanlığından Ukrayna'daki gemi saldırısına ilişkin açıklama