• BIST 100

    10979,73%0,70
  • DOLAR

    42,43% 0,18
  • EURO

    48,97% 0,09
  • GRAM ALTIN

    5564,55% 0,20
  • Ç. ALTIN

    9236,33% 0,00

GTO’da Türkiye’nin 2024 dış ticaret vizyonu konuşuldu

09 Şubat 2024, Cuma 17:10
09 Şubat 2024, Cuma 17:10
GTO’da Türkiye’nin 2024 dış ticaret vizyonu konuşuldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

GTO’da Türkiye’nin 2024 dış ticaret vizyonu konuşuldu

GTO’nun 'How to be International' sloganı ile yola çıktığı ve proje süresince 50 firmaya dış ticaret istihbarat koçluğu, 108 gence dış ticaret eğitimi ve istihdam desteği vererek iki büyük Business to Business (B2B) organizasyonu yaptığı “KOBİ’lerin ve İş Gücünün Uluslararası Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi”nin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.
Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen PEP-Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı kapsamında, Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) iş birliği ile yürüttüğü Projenin kapanış toplantısında Türkiye’nin 2024 dış ticaret vizyonu konuşuldu.
Toplantının açılışında konuşan ve dış ticaretin, ülkemizin ekonomik kalkınmasında ve küresel rekabet gücünün artırılmasında kritik bir role sahip olduğunu söyleyen GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, özellikle Gaziantep’in üretim ve ihracatın önemli bir merkezi olarak Türkiye’nin dış ticaret performansına büyük katkı sağladığını belirtti.
'Ulusal hedeflere giden yolda bizlere de önemli görevler düşüyor'
Türkiye’nin ve ihracat kenti olan Gaziantep’in dış ticaret alanında önemli hedefleri olduğunu ve bu hedefleri gerçekleştirebilmek adına kendilerine de önemli görevler düştüğünü ifade eden Yıldırım, “Elbette bu ulusal hedeflere gidilen yolda bizim gibi kurumlara da önemli görevler düşüyor. Depremin ve diğer gelişmelerin ekonomik hayatta oluşturduğu tahribatı onarmak ve daha güvenli, güçlü bir gelecek inşa etmek adına GTO olarak aksiyonlar almaya ve projeler geliştirerek çözümün parçası olmaya çalışıyoruz. Tüm bunları değerlendirip üyelerimizi geleceğe hazırlamak, onlara rehberlik etmek için çalışıyoruz. İşte bu noktada da ‘Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu’ gibi çözüm ortakları, yol arkadaşları çok güzel başarı hikâyeleri yazmamızı sağlıyor. ‘How to be International’ diyerek yola çıktığımız ve çok önemli başarılar elde ederek somut çıktılar aldığımız proje bunun en güzel örneği Bugün bu projenin kapanışını gerçekleştiriyor olabiliriz, fakat emin olun fark oluşturan ve şehrimize değer katan projelere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.
“Yerel ekonominin yeniden toparlanması için dış ticaret çok önemli”
Yıldırım’ın ardından konuşan GİZ - PEP Girişimcilik ve İş Geliştirme Bileşeni Yöneticisi Onur Azcan da deprem felaketinin ardından yerel ekonominin yeniden toparlanması için dış ticaretin çok önemli bir unsur olduğunu belirterek GTO iş birliğiyle yürütülecek projeler ile buna katkı sağlamaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi.
“İşletmelere çok önemli katkılar sunuldu”
GİZ - PEP Beceri Geliştirme ve İstihdam Bileşeni Yöneticisi Ali Aslan ise GTO ile uzun yıllardır iş birliklerinin devam ettiğini, sürdürülebilir ekonomi için eğitim, kalifiye personel yetiştirme, dış ticareti geliştirecek destekler ve bu alanda yürütülecek projelerin çok değerli olduğunu ifade ederek, KOBİ’lerin ve İş Gücünün Uluslararası Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi ile de bunu yapmaya çalıştıklarını ve faydalanıcı işletmelere çok önemli katkılar sunulduğunu belirtti.
Açılış konuşmalarının ardından GTO Dış İlişkiler ve Proje Geliştirme Müdürlüğü Uzmanı ve KOBİ’lerin ve İş Gücünün Uluslararası Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi Koordinatörü Altay Oğuz Proje süresince yürütülen çalışmalar ve Proje çıktıları hakkında; Proje faydalanıcısı TAT Global firmasının CEO’su Salih Balta da Projeden aldığı hizmetler ve elde ettiği başarılar hakkında sunum yaptı.
TOBB Gaziantep Akademik Danışmanı ve Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bozkurt’un, “Ekonomik Açıdan 2023 Değerlendirmesi ve 2024 Öngörüleri”, Dış Ticaret Uzmanı Hakan Akın’ın ise “Küresel Gelişmeler Işığında Gaziantep Sektörel İhracat Projeksiyonu” konulu sunumlarıyla toplantı sona erdi.
GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Taner Özdurak, GiZ-PEP Proje Yöneticisi Dr. Amer Ghrawi, Beceri Geliştirme ve İstihdam Bileşeni Danışmanı Taher Mohamad Kurdie de toplantıda yer alan isimlerdendi.

Kudüs'ün kuzeyinde iki şehit: Yahudi çetelerin saldırıları Batı Şeria'da tırmanıyor

Soykırımcı Netanyahu: İkinci aşamaya geçiş ancak esirlerin cansız bedenleri bulununca olur

Deprem bölgesindeki seyahat acentelerinin aidatları bu yıl alınmayacak

Gaziantep’te 56 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Bursa’da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı düzenlendi

Yalova’da 18 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Mardin’de bulunan yanmış erkek cesedi toprağa verildi

Kosova'da Meclis feshedildi, erken seçim süreci başladı

Umut Kervanı'ndan Kahramanmaraş'ta depremzedelere sıcak yemek ikramı

Mardin’de kontrolden çıkan otomobil takla attı: 7 yaralı

Nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenci Heimlich manevrası ile kurtarıldı

Gaziantep Geri Gönderme Merkezi'ndeki yabancı uyrukluların sağlık durumuna ilişkin açıklama

ABD'den Hindistan'a füze satışına onay

Amasya’da 3,5 milyon TL dolandıran şahıslar yakalandı

Venezuela kıyı bölgeleri için yeni bir güvenlik planı devreye soktu

Kars’ta asayiş denetimlerinde çok sayıda silah ve fişek ele geçirildi

Suriye ile Çin arasında ekonomik işbirliği konseyi kuruldu

Arakçi’den Avrupa ülkelerinin İran karşıtı kararına tepki

Hatay’da yola beton dökülmesi üzerine firmanın faaliyeti durduruldu

Konya Büyükşehir Belediyesi 94 yeni personel alacak

Meram’da yeni aile sağlığı merkezi hizmete açıldı

Adana'da 4 gündür kayıp olan Alzheimer hastası yaşlı adam ölü bulundu

İşgal ordusu, Gazze'de Sarı Hat'tın yerini değiştirerek alanını genişletti

Zirai ilaç kalıntısı tespit edilen 6 bin 100 kilogram mandalina imha edildi

2026 iklim zirvesine Türkiye ev sahipliği yapacak

Diyarbakır’da 4 kişinin öldüğü kaza kameralara yansıdı

Elazığ'da zincirleme kaza: 1 yaralı

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde MAZLUMDER’den Gazze çağrısı

Kahramanmaraş’ta sobadan zehirlenen çift hayatını kaybetti

Öylek: Ankara’nın en büyük sorunu trafik ve ulaşım

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kudüs'ün kuzeyinde iki şehit: Yahudi çetelerin saldırıları Batı Şeria'da tırmanıyor

Soykırımcı Netanyahu: İkinci aşamaya geçiş ancak esirlerin cansız bedenleri bulununca olur

Deprem bölgesindeki seyahat acentelerinin aidatları bu yıl alınmayacak

Gaziantep’te 56 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Bursa’da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı düzenlendi

Yalova’da 18 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Mardin’de bulunan yanmış erkek cesedi toprağa verildi