• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

GTO’da yılın son meclis toplantısı yapıldı

29 Aralık 2022, Perşembe 01:10
29 Aralık 2022, Perşembe 01:10
GTO’da yılın son meclis toplantısı yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

GTO’da yılın son meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) aralık ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında, Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, toplantının açılışında yaptığı konuşmada çok zorlu bir yılı daha geride bırakacaklarını söyleyerek, “Yılın son meclis toplantısını gerçekleştiriyoruz. Kent ticaretinin temsilcileriyle aynı çatı altında olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Malumunuz pandemi; küresel ticareti derinden etkileyerek küresel bir ekonomik kriz oluşturdu. Pandemi ile birlikte hem psikolojik hem de ekonomik anlamda zor günler geçirdik. İnşallah 2022 yılının sona ermesi ile yaşadığımız tüm zorlukları da geride bırakırız. Her ne kadar 2023 yılının da zorlu geçmesi beklense de temenni ediyorum ki birlik ve beraberlik içerisinde tüm zorlukların üstesinden gelmeyi başaracağız.” dedi.
Yıldırım: Asgari ücret üzerindeki vergi ve prim yükü azaltılmalı
Meclis toplantısında yaptığı konuşmada güncel gelişmeleri değerlendiren, Gaziantep Ticaret Odasının aralık ayında yürüttüğü faaliyetler hakkında Meclis üyelerini bilgilendiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, geçtiğimiz günlerde açıklanan asgari ücrete değinerek, “8 bin 506 TL olarak açıklanan asgari ücretin, işverene maliyeti 11 bin 759 TL’dir Yüksek enflasyon şartlarında çalışanların ücretlerinin artırılması son derece yerinde bir karar ve buna kimsenin itirazı olamaz. Ancak iki önemli nokta var: Biri asgari ücret artışının ilk 2 - 3 ayda erimemesi için enflasyon ile mücadelede aksiyonları alınması. Alım gücünün yükseltilmesi. Bir diğer önemli konu da asgari ücret üzerindeki vergi ve prim yükünün azaltılması Zira istihdam maliyetlerinin yanı sıra enerji ve hammaddede yaşanan artışlara bağlı olarak işletmelerimizde sermayelerimiz küçülüyor, işverenin üzerindeki yük her geçen gün daha da artıyor.” ifadelerini kullandı.
Yıldırım: Gaziantep, Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyor
Konuşmasında TÜİK tarafından açıklanan Gayrisafi Yurt İçi Hasıla verilerine de değinen Yıldırım, Gaziantep ile ilgili şunları aktardı: “TÜİK tarafından açıklanan GSYH verilerine göre Gaziantep Türkiye ortalamasının üzerinde büyümüş. Türkiye 11,4 büyürken Gaziantep 13,12 büyüdü. Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyen 17 ilden biriyiz. Bu şehirlerarasında ise 13,12’lik büyümemizle 13. Sırada yer alıyoruz. Türkiye GSYH’sine pozitif yönlü katkı sağlayan 15 il arasında yer alıyoruz. Bu sonuçların hepsi bizler için mutluluk verici fakat üzücü olan ise 2021 yılında ülkenin yüzde 11,4 olan GSYH artışına sağladığımız yüzde 0,25’lik katkıyla 8. sırada yer aldık. 2020 yılında Ankara’nın ardından 2. sıradaydık. Ben tüm kalbimle inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bu konumumuzu daha yukarıya taşıyacağız.”
[gallery ids=',73758,73759']

D-100 kara yolunda zincirleme kaza: 3 yaralı

Şırnak’ta örtü yangını

Tarıma yeni teşvik paketi

HÜDA PAR'ın düzenlediği "Son Kale Aile" panelinde "aile hakemliği" önerisi

Umut Kervanı Tarsus'ta yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yaptı

Ukrayna: İstanbul görüşmelerinin devamı için hazırlık yapıyoruz

BM: Gazze'de açlık çeken kadın ve çocukların durumu kabul edilemez

Malatya'da aracın çarptığı yaya yaralandı

Brezilya: ABD'ye yanıt vermek için çalışma yürütüyoruz

Dr. Cansever Dokuz: Tarihte dinin olmadığı toplumlar vardır ama ailenin olmadığı toplum yoktur

Balıkesir'de 5 kilogram esrar ele geçirildi: 1 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı ile görüştü

Temmuzda Mescid-i Aksa’ya 27 baskın düzenlendi: Harem-i İbrahim’de 51 kez ezan engellendi

Gaziantep'te ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Gazze'de can kaybı 60 bin 839’a yükseldi

ABD'de devam eden orman yangınlarında 12 bin hektardan fazla alan yandı

Pakistan'da muson yağmurları sele yol açtı: 299 ölü

Van’da farklı suçlardan gözaltına alınan 11 kişi tutuklandı

Van’da bir haftada kaçakçılıktan 60 şüpheli gözaltına alındı

Şırnak’ta orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Kastamonu’da havai fişek ve meşale kullanımı 15 Ekim'e kadar yasaklandı

Avustralya’da on binlerce kişi Gazze’ye destek için yürüdü

Almanya'da siyonist saldırılarına karşı kitlesel yürüyüş

Tekirdağ’da fabrika kazanında patlama: 2 işçi öldü

Denizli’de yıldırım çarpan kişi hayatını kaybetti

Hindistan’da araç su kanalına düştü: 11 ölü

Trump'ın Gazze'ye yardım yalanı ifşa oldu

Bakan Uraloğlu: İstanbul ve Antalya havalimanları rekor kırdı

Bakan Yerlikaya: 2,8 milyondan fazla araç denetlendi

Diyarbakır'da sıcaklıklar döner ustalarının işini zorlaştırıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


D-100 kara yolunda zincirleme kaza: 3 yaralı

Şırnak’ta örtü yangını

Tarıma yeni teşvik paketi

HÜDA PAR'ın düzenlediği "Son Kale Aile" panelinde "aile hakemliği" önerisi

Umut Kervanı Tarsus'ta yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yaptı

Ukrayna: İstanbul görüşmelerinin devamı için hazırlık yapıyoruz

BM: Gazze'de açlık çeken kadın ve çocukların durumu kabul edilemez