• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Gümüşhane ve Giresun’un lezzetleri Şanlıurfa’da tanıtıldı

17 Ekim 2024, Perşembe 01:40
17 Ekim 2024, Perşembe 01:40
Gümüşhane ve Giresun’un lezzetleri Şanlıurfa’da tanıtıldı
Tarih: 01:40 - 17 Ekim 2024
Güncelleme: 01:40 - 17 Ekim 2024

Şanlıurfa’da düzenlenen gıda fuarında, Gümüşhane ve Giresun’dan getirilen kahvaltılık ürünler büyük ilgi gördü.

Şanlıurfa’da düzenlenen gıda fuarında, yöresel lezzetler ve doğal ürünler büyük ilgi gördü. Fuar, katılımcılara, sağlıklı ve doğal gıda alternatiflerini keşfetme fırsatı sunarken, özellikle Gümüşhane ve Giresun’a özgü kahvaltılık ürünler dikkat çekti.

Bu yılki fuarda, katılımcılar ve ziyaretçiler, kahvaltı sofralarını zenginleştirecek birbirinden lezzetli ürünleri deneyimleme şansı buldu.

Gümüşhane ve Giresun’dan gelen Bayram Gündoğdu, fuarda tanıtımını yaptığı fıstık ezmesi, pestil, sucuk ve kuşburnu gibi ürünlerle, geleneksel kahvaltı kültürünü modern bir yaklaşımla harmanladıklarını belirtti.

Şanlıurfa’da düzenlenen gıda fuarında Bayram Gündoğdu, fıstık ezmesi, pestil, sucuk ve kuşburnu gibi doğal ürünleri tanıttı.

“Rızkımızı her yerde aramaya devam ediyoruz”

Gündoğdu, “Gümüşhane ve Giresun’dan Şanlıurfa’ya ürünler getirdik. Getirdiğimiz ürünler fıstık ezmesi, pestil, sucuk ve kuşburnu gibi. Zaten her sene buradayız, 7-8 yıldır katılıyorum. Müşteri kapasitemiz oldukça yüksek ve onlardan memnunuz. Allah’a şükür, rızkımızı her yerde aramaya devam ediyoruz.” dedi.

“Bütçesi yetmeyen insanlara fabrika yapımını öneriyoruz”

Ürünleri tanıtan Gündoğdu, "Giresun'dan getirdiğimiz kendi fındık ezmemiz var, ballı ve balsız olarak satıyoruz. Onun yanı sıra, badem ezmesi, Gümüşhane'nin kuşburnusu, kızılcığı ve çakıl erik dediğimiz küçük erikten yapılan ezme gibi ürünler getiriyoruz. Gümüşhane'nin pestili, kömesi, cevizli sucuğu, kendine özgü sarma ve muskaları gibi ürünler de mevcut. Vatandaşlar, illaki bütçeye göre uygun ürünler istiyorlar. Bizden örnek verecek olursak, bir el yapımı fındık ezmemiz var, bir de fabrikanın yaptığı fındık kreması. Bütçesi yetmeyen insanlara fabrika yapımını öneriyoruz. Genelde gelen vatandaşlarımıza kendi ürünlerimizi tercih ediyor, bütçesine göre azalıyor veya fazla alıyor." şeklinde konuştu.

“Çoğunlukla kahvaltılık ürünleri biz satıyoruz”

Faydalarını sıralayan Gündoğdu, "Fındık ezmesi bildiğimiz gibi enerji kaynağı. Badem ezmesi, özellikle küçük çocuklarda kemik güçlenmesinde çok faydalı. Kuşburnu, soğuk algınlığı için çok iyi geliyor. Kızılcık, ağız yaralarına, bağırsak ve mide enfeksiyonlarına karşı çok iyi geliyor. Erik ekşisi dediğimiz malzeme ise şeker hastaları tarafından özellikle tercih ediliyor. Şeker düzenleme açısından değil ama canı şeker istediği zaman sulandırıp içebiliyor. Ayrıca Mersin'den keçiboynuzu alıp Gümüşhane'de soğuk pres yapıyoruz. Bunu kavanozlara koyuyoruz. Tekrar keçiboynuzu özünden pestil ve köme yapıyoruz. Keçiboynuzu ve dut pekmezi genel olarak kansızlık, halsizlik ve soğuk algınlıklarına kullanılıyor. Çoğunlukla kahvaltılık ürünleri biz satıyoruz. Diğer ürünlerimiz ise çayın yanında veya kahvenin yanında ikram edilebilecek ürünler." şeklinde konuştu.

Gündoğdu son olarak şunları söyledi:

"Genel anlamda şunu söylemek isterim ki, biz Doğu Güneydoğu Bölgesi tarafında bütün fuarları geziyoruz. Hemen hemen her ile gidiyoruz ve biz onlardan razıyız. İnsanlarımız gerçekten tüketebiliyor, ziyan etmiyor. Herkes kendisine göre alıyor. Bizler de elimizden geldiği kadar hizmet vermeye devam ediyoruz. En kaliteli ürünlerimizi getiriyoruz. Biz vatandaşlarımızdan çok memnunuz, herkesi de bekleriz." (İLKHA)

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Hamanei: ABD’nin müdahalesi telafisi olmayan zararlara yol açacaktır

Ağrı'da trafik sorunları büyüyor! Yanlış parklar ve plansızlık, vatandaşı zorluyor

YKS öncesi uzmanından öğrencilere ve velilere önemli tavsiyeler

İşgalci siyonit rejim Suriye'nin Kuneytire şehrinde evleri yıkıyor

İran’a siber saldırı düzenlendi

Enerji ve teknoloji şöleni Batman'da gerçekleşti: DicleFest yoğun ilgi gördü

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Beyazçiçek’ten Ceyhan’a ziyaret

HÜDA PAR heyeti Balıkesir'de temaslarda bulundu

İran'daki uçuş yasağı uzatıldı

100 milyon TL'lik Kaçak çanta ve saat ele geçirildi

İran'da siyonizm yanlısı içerikler paylaşan bir kişi yakalandı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 10 kilo skunk ele geçirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırılar konusunda teyakküz halindeyiz, her türlü senaryoya hazırız

Faiz kararı yarın açıklanacak: Ekonomistler sabit kalmasını bekliyor

Adana'da park halindeki minibüs yandı

Guterres: Açlık içindeki Filistinlilerin öldürülmesi kabul edilemez

İran füzeleri, hahamların hurafelerini alay konusu yaptı!

İran'dan siyonist rejime 400 balistik füze: En az 24 ölü, 840 yaralı

Siyonist rejim Batı Şeria'da 60 Filistinliyi esir aldı

Gaziantep'te yağma suçundan aranan 2 kişi yakalandı

Vali Şıldak: Uyuşturucu ile mücadelede din adamlarına büyük görevler düşüyor

Gökhan: İslami düğünler kadın ve erkeğin mahremiyetini koruyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi