• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,58% -0,89
  • GRAM ALTIN

    6606,37% -12,25
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Gün 729: Gazze'de siyonist rejimin soykırımı devam ediyor

04 Ekim 2025, Cumartesi 09:25
04 Ekim 2025, Cumartesi 09:25
Gün 729: Gazze
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Siyonist rejim, 729 gündür Gazze'ye karşı yürüttüğü soykırım saldırılarını sürdürüyor. Bombardımanlar, göç ve kıtlık milyonlarca Filistinliyi etkiliyor, uluslararası toplum ise sessizliğini koruyor.

Siyonist rejim, Gazze'ye yönelik soykırım savaşını 729'uncu gününde de sürdürüyor. Hava ve kara bombardımanları, açlık ve zorunlu göç yaşayan milyonlarca Filistinliyi hedef alıyor. Saldırılar, ABD'nin siyasi ve askeri desteğiyle gerçekleştiriliyor; uluslararası toplum ise ciddi bir sessizlik ve ihmalle karşılık veriyor.

Görgü tanıkları, işgalcilerin onlarca yeni hava saldırısı düzenlediğini ve yeni katliamlar işlediğini aktardı. Şehirdeki göçmenlerin ve açların durumu giderek kötüleşiyor. Özellikle Gazze şehir merkezi yoğun saldırılar altında kalarak boşaltılmaya ve sistematik olarak tahrip edilmeye çalışılıyor.

UNICEF, güneyde güvenli bölge oluşturma fikrini "tamamen alay konusu" olarak nitelendirdi. Kurulan geçici sığınaklar düzenli olarak yıkılıyor, okullar yıkıntıya dönüyor ve çadırlar hava saldırılarıyla yakılıyor.

Hollanda ve Belçika'daki 302 müze ile kültürel kurum, işgal rejimiyle ilişkilerini keserek kültürel boykot başlattı.

Gazze İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Han Yunus'ta dün sabah güvenlik güçlerine yönelik saldırılar sırasında 20 polisin şehit olduğunu bildirdi.

Gazze Belediyesi, şehirde büyük çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlı olmak üzere yaklaşık 500 bin sivilin aşırı zor koşullar altında yaşadığını açıkladı. Açlık, temiz su eksikliği, sağlık hizmetlerinin yetersizliği ve yoğun bombardıman şehirde yaşamı neredeyse imkânsız hâle getirdi.

İşgalciler, Gazze'de binaları sistematik olarak yıktı ve sivillere ait alanları hedef alan dronlarla saldırılar gerçekleştirdi. Kuzeydeki El-Nuseyrat Mülteci Kampı ile eski şehir bölgeleri bombardıman altına alındı. Saldırılarda yoğun topçu ateşi de kullanıldı.

Siyonist rejim, ABD'nin tam desteğiyle yürüttüğü soykırım saldırıları sırasında şu ana kadar 66 bin 288 şehit ve 169 ve165 yaralıya neden oldu. 10 binden fazla kişi kayıp olarak bildirildi. Kıtlık ve beslenme yetersizliği nedeniyle yüzlerce kişi hayatını kaybetti; iki milyondan fazla kişi zorunlu göç ve yıkım altında yaşamını sürdürüyor. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Hatay'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Atama kararları Resmi Gazete'de

Rusya ve İran arasında kritik görüşme: Putin, Laricani ile görüştü

MEB ve Dışişleri Bakanlığı ile Japonya Büyükelçiliği arasında toplantı gerçekleştirildi

Trump'tan Kanada kararı: Tüm uçakların sertifikası iptal, yüzde 50 ek vergi

Giresun'da feci kaza: 2 ölü

72 yaşında azmiyle hafızlık hayalini gerçekleştirdi

Siyonist rejim ateşkese rağmen Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor

Gaziantep’te 114 hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı

Fransa'dan 'ani tehdit' senaryolu askeri hava tatbikatı

Malatya’da torbacı operasyonu: 1 tutuklama

Bolu'da 3.1 büyüklüğünde deprem

Sosyal medya üzerinden satış vaadiyle dolandırıcılık yapan şüphelilere operasyon: 5 tutuklama

Rusya: Ukrayna'da 7 yerleşim yeri daha kontrolümüze geçti

Çiftçilere bugün 255,4 milyon liralık destekleme ödemesi yapılacak

Çanakkale'de iki oomobil çarpıştı: 5 yaralı

Vali Atilla Toros su taşkınlarıyla ilgili sahada incelemeler gerçekleştirdi

Milli Eğitim Akademisinde hazırlık eğitimine alınacak adaylar açıklandı

İngiltere ile ABD arasında Çin krizi

Kütahya'da 10,5 kilogram esrar ele geçirildi

DSÖ: Nipah virüsü yüzde 75 ölüm oranına sahip ve bu oran Covid-19'un 5 katı

Hazine ve Maliye Bakanlığından dolandırıcılık uyarısı

Çin'den İngiltere'ye tek taraflı vize muafiyeti

Kastamonu’da tefecilik operasyonu: 12 tutuklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karayolu ulaşımında destan yazdık

Yapıcıoğlu 33 yıl işgal zindanlarında kalan Mahmud İsa'nın düğününe katıldı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu: 2 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa’da 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Japonya'da aşırı soğuklarda 14 kişi öldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hatay'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Atama kararları Resmi Gazete'de

Rusya ve İran arasında kritik görüşme: Putin, Laricani ile görüştü

MEB ve Dışişleri Bakanlığı ile Japonya Büyükelçiliği arasında toplantı gerçekleştirildi

Trump'tan Kanada kararı: Tüm uçakların sertifikası iptal, yüzde 50 ek vergi

Giresun'da feci kaza: 2 ölü