• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Gün birlik günü: 3 günde 2 bin 545 kişi kan verdi

GÜNDEM 9.02.2023 14:55:03 0
Gün birlik günü: 3 günde 2 bin 545 kişi kan verdi

Gün birlik günü: 3 günde 2 bin 545 kişi kan verdi

Samsun’da depremzedeler için yürütülen kan bağışı kampanyasında 3 günde 2 bin 545 kişi kan verdi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de kan bağış noktasını ziyaret ederek çalışmaları yakından takip etti. Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, depremden hemen sonra Samsunluların kan bağışında bulunmak için yoğun bir talepte bulunduğunu belirterek teşekkür etti. Yıldırım, 3 günde 2 bin 545 kişinin bağış yaptığını açıkladı.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan iki büyük deprem sonrasında Türk Kızılay ülke genelinde vatandaşlara kan bağışı çağrısı yaptı. Bu çağrı üzerine Samsun’da birçok vatandaşın kan bağışında bulunmak için gelmesi nedeniyle yoğunluk oluştu. Kan bağışı işlemlerinin yoğunluk nedeniyle daha rahat, hava şartları nedeniyle daha uygun ve koordineli bir şekilde yapılması için Samsun Büyükşehir Belediyesi, Çok Amaçlı Salon Şehit Erol Olçok katını bu süreç için tahsis etti. Vatandaşların yoğun talebi sonrasında 3 günde Samsun genelinde 2 bin 545 kişi kan bağışında bulundu.

“Birlikte bu felaketi atlatacağız”
Kan bağışı alanını ziyaret eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Ülkemizi derinden etkileyen deprem afetinin ardından kenetlenen vatandaşlarımız kan vermek için yağmur çamur, soğuk demeden sıraya girdi. Biz de onların bağış sürecini kolaylaştırmak adına üzerimize düşeni yapmak adına hassas bir süreç yürütüyoruz. Bu felaketi hep birlikte atlatacağız” dedi.

“Samsun kan bağışı için büyük duyarlılık gösterdi”
Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, kan bağışı için Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin süreci hızlandırmak adına kendilerine salon tahsisi etmesi nedeniyle teşekkür ederek, “Vatandaşlarımız kan bağışına çok yoğun destek veriyor. 3 günde 2 bin 545 ünite kan bağışı yapıldı. Büyükşehir Belediyemize de teşekkür ediyoruz. Bu alanı bize tahsis etti. Bağışçılarımız sıcak bir ortamda bağışlarını gerçekleştirebilecek. Ancak bir uyarıyı da buradan yapmış olalım. Kan uzun süre saklanamayan bir üründür. Kan bağışının önümüzdeki günlere yayılmasının stok ve test süreçleri açısından daha uygun olacağını hatırlatalım. Günlük ihtiyaç doğrultusunda bağış alacağız. Bu nedenle vatandaşlarımızdan resmi açıklamaları takip ederek bağış noktalarına gelmelerini rica ediyoruz” diye konuştu.
Kan bağışında bulunan Tuncay Bal, deprem felaketini duyar duymaz ihtiyaç olacağını düşünerek hemen kan bağışında bulunmaya karar verdiğini söyleyerek, “Hepimiz çok üzüldük. Hep birlikte destek olmak zorundayız depremi yaşayanlara. Elimizden gelen tek şey kan bağışıydı şuan için. O yüzden buradayız” diye konuştu.
Kan bağışında bulunan Hüseyin Öztürk ise şunları söyledi:
“Ülke olarak çok büyük bir felaket yaşadık. Ama bunu hep birlikte atlatacağız. Allah oradaki insanların yardımcısı olsun. Onlara kan bağışıyla destek olmak için buradayız.”
[gallery ids=',96330,96331,96332,96333,96334']

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Malatya'da sağanak yağış nedeniyle caddeler su birikintileri ile doldu

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Arjantin açıklarında  7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ