• BIST 100

    16696,42%-1,65
  • DOLAR

    43,85% 0,04
  • EURO

    51,82% 0,31
  • GRAM ALTIN

    7342,32% 0,87
  • Ç. ALTIN

    11845,61% 0,03

Günde içtiği 2 paket sigarayı bırakan vatandaştan önemli tavsiyeler

30 Ağustos 2024, Cuma 10:17
30 Ağustos 2024, Cuma 10:17
Günde içtiği 2 paket sigarayı bırakan vatandaştan önemli tavsiyeler
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şanlıurfa’da Günde 2 paket sigara içen Bilal Yılmaz, Sağlıklı Hayat Merkezleri Sigara Bırakma Polikliniği'nden aldığı destekle sigarayı bıraktığını söyleyerek öyküsünü anlattı.

Sağlıklı Hayat Merkezlerinde, binlerce vatandaşa ücretsiz sağlık hizmet imkanı sağlanıyor. Sağlık Bakanlığı'nın 2017 yılında toplumu sağlıklı hayata teşvik etmek; birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirerek, bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak ve ikinci, üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin yükünü hafifletmek amacıyla kurduğu SHM sayısı, Türkiye genelinde 265'e ulaştı.

Şanlıurfa’da 5 noktada bulunan SHM'lerde; Eyyübiye,Haliliye 1 Nolu,Haliliye  Bamyasuyu, Akçakale ve Viranşehir olmak üzere toplamda beş adet sağlıklı hayat merkezimizde vatandaşlarımıza mesai saatleri içerisinde ücretsiz bir şekilde hizmet verilmektedir.

Bilal Yılmaz adlı Şanlıurfalı vatandaş, Sağlıklı Hayat Merkezi’nde gördüğü tedavi sonrasında bir aydır sigara içmediğini, bu sürenin sonucunda yeni bir hayata başlamış gibi hissettiğini belirtti. Sigara kullandığı zamanlarda günde yaklaşık 2-3 paket sigara içtiğini belirten Yılmaz, “Sigarayı bırakmayı düşünüyordum fakat bu sadece düşüncelerle olmadı. Uzun yıllar günde 2-3 paket olacak şekilde sigara içtim, bunun neticesinde sağlığımın bozulduğunu anlayamadım.” dedi.

Sağlıklı Hayat Merkezleri Sigara Bırakma Polikliniği, sigarayı bırakma konusunda sağladığı başarılı destekle dikkat çekiyor. Son olarak, poliklinikten faydalanarak sigarayı bırakmayı başaran Bilal Yılmaz, başarı öyküsünü anlattı.

Yılmaz, “Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği sayesinde sigarayı bıraktım. En büyük etken, ailemin sigaradan rahatsız olduklarını belirtmeleri oldu. Bu durumdan ben de rahatsızdım ve sigarayı bırakma kararı aldım.” diye konuştu.

Yılmaz, ailevi telkinler ve merkez hakkında aldığı bilgiler doğrultusunda başvurduğunu belirtti. İlk aşamada doktoru tarafından çeşitli testler yapıldığını ve ilaçlar verildiğini anlatan Yılmaz, “İlaçlar ve verilen talimatlara uyarak yaklaşık 5 gün içinde sigarayı bırakmayı başardım. Şu an yaklaşık bir aydır hiç sigara içmiyorum.” dedi.

Yılmaz, sigara bırakmak isteyen tüm vatandaşları Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniğine başvurmaya çağırdı.

Sağlıklı Hayat Merkezi sorumlusu Haliliye İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Halil Seysenbek, sigara bırakma polikliniğine başvuran vatandaşların uzman hekimler tarafından muayene edildiğini belirtti.

Seysenbek, “Daha önceki içim süresi ve miktarına göre, vatandaşlarımıza ücretsiz ilaçlar sağlıyoruz. Günde 1-1,5 paket sigara içen bir kişi, verilen ilaçlarla 5 gün içinde sigarayı tamamen bırakabiliyor. Bu süreç, hekimlerimiz tarafından yakından takip ediliyor ve sigarayı bırakan vatandaşlarımız ayda bir kontrol ediliyor.” dedi.

Seysenbek, sigara bırakmak isteyen tüm vatandaşları Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniğine beklediklerini sözlerine ekledi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Gazze'de on binlerce hasta ve yaralı acil tahliye bekliyor

Netanyahu-Modi hattı: Bölgeyi kuşatma planı mı?

ABD'den baskı, İran'dan diplomasi vurgusu

İşgalcilerin kısıtlamalarına rağmen Aksa'da yatsı ve teravih safları doldu

Bingöl’ün bir ilçesinde eğitime kar engeli

Aydın’da uçurumda ölü bulunan olayla ilgili 4 tutuklama

Yalova’da 32 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Trabzon’da bölge valileriyle düzensiz göç toplantısı düzenlendi

Uşak’ta tağşiş şüphesiyle zeytinyağlarına el konuldu

Iğdır’da asayiş uygulamalarında 78 gözaltı

Kocaeli’de 21 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Edirne’de Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda 22 kilo skunk ele geçirildi

Dışişleri Bakanı Fidan İİT ülkelerinin büyükelçileriyle iftarda bir araya geldi

Ordu’da trafik ihlallerine drone destekli denetim

Gazze'de 18 bin 500 hasta ve yaralı acil tıbbi tahliye bekliyor

Erzurum’un 3 ilçesinde kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ATBR üyelerini Cumhurbaşkanlığı’nda kabul etti

Yapıcıoğlu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a süreç hakkındaki rapora ilişkin fikirlerimizi ilettik

İran Dışişleri Bakanı: Hem barışa hem de savaşa hazırız

HAKSİAD Ankara Şubesi öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

Samsun’da termal drone destekli denetimde 13 kişiye ceza

Ankara'da sıcaklıklar eksiye düşecek

Bulgar yetkililer, Türkiye sınırında 1,43 milyon euro değerinde kokain ve altına el koydu

İçişleri Bakanlığında yardımcıların görev dağılımı belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin, inancını yaşaması bunları zıvanadan çıkartıyor

İran Cumhurbaşkanı, ABD ile yapılacak dolaylı görüşmeler için "iyi beklentiler" gördüğünü söyledi

Balkanlar üzerinden dondurucu soğuk dalga geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yapıcıoğlu'nu kabul etti

Somali’de 6.5 milyon kişi açlık sınırında

İran Dışişleri Bakanı, ABD ile dolaylı görüşmelerin 3. turu için Cenevre'ye gitti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de on binlerce hasta ve yaralı acil tahliye bekliyor

Netanyahu-Modi hattı: Bölgeyi kuşatma planı mı?

ABD'den baskı, İran'dan diplomasi vurgusu

İşgalcilerin kısıtlamalarına rağmen Aksa'da yatsı ve teravih safları doldu

Bingöl’ün bir ilçesinde eğitime kar engeli

Aydın’da uçurumda ölü bulunan olayla ilgili 4 tutuklama

Yalova’da 32 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı