• BIST 100

    14050,00%0,47
  • DOLAR

    42,60% 0,05
  • EURO

    49,99% 0,31
  • GRAM ALTIN

    5775,29% -0,30
  • Ç. ALTIN

    9309,49% 0,21

Günde içtiği 2 paket sigarayı bırakan vatandaştan önemli tavsiyeler

30 Ağustos 2024, Cuma 10:17
30 Ağustos 2024, Cuma 10:17
Günde içtiği 2 paket sigarayı bırakan vatandaştan önemli tavsiyeler
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa’da Günde 2 paket sigara içen Bilal Yılmaz, Sağlıklı Hayat Merkezleri Sigara Bırakma Polikliniği'nden aldığı destekle sigarayı bıraktığını söyleyerek öyküsünü anlattı.

Sağlıklı Hayat Merkezlerinde, binlerce vatandaşa ücretsiz sağlık hizmet imkanı sağlanıyor. Sağlık Bakanlığı'nın 2017 yılında toplumu sağlıklı hayata teşvik etmek; birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirerek, bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak ve ikinci, üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin yükünü hafifletmek amacıyla kurduğu SHM sayısı, Türkiye genelinde 265'e ulaştı.

Şanlıurfa’da 5 noktada bulunan SHM'lerde; Eyyübiye,Haliliye 1 Nolu,Haliliye  Bamyasuyu, Akçakale ve Viranşehir olmak üzere toplamda beş adet sağlıklı hayat merkezimizde vatandaşlarımıza mesai saatleri içerisinde ücretsiz bir şekilde hizmet verilmektedir.

Bilal Yılmaz adlı Şanlıurfalı vatandaş, Sağlıklı Hayat Merkezi’nde gördüğü tedavi sonrasında bir aydır sigara içmediğini, bu sürenin sonucunda yeni bir hayata başlamış gibi hissettiğini belirtti. Sigara kullandığı zamanlarda günde yaklaşık 2-3 paket sigara içtiğini belirten Yılmaz, “Sigarayı bırakmayı düşünüyordum fakat bu sadece düşüncelerle olmadı. Uzun yıllar günde 2-3 paket olacak şekilde sigara içtim, bunun neticesinde sağlığımın bozulduğunu anlayamadım.” dedi.

Sağlıklı Hayat Merkezleri Sigara Bırakma Polikliniği, sigarayı bırakma konusunda sağladığı başarılı destekle dikkat çekiyor. Son olarak, poliklinikten faydalanarak sigarayı bırakmayı başaran Bilal Yılmaz, başarı öyküsünü anlattı.

Yılmaz, “Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği sayesinde sigarayı bıraktım. En büyük etken, ailemin sigaradan rahatsız olduklarını belirtmeleri oldu. Bu durumdan ben de rahatsızdım ve sigarayı bırakma kararı aldım.” diye konuştu.

Yılmaz, ailevi telkinler ve merkez hakkında aldığı bilgiler doğrultusunda başvurduğunu belirtti. İlk aşamada doktoru tarafından çeşitli testler yapıldığını ve ilaçlar verildiğini anlatan Yılmaz, “İlaçlar ve verilen talimatlara uyarak yaklaşık 5 gün içinde sigarayı bırakmayı başardım. Şu an yaklaşık bir aydır hiç sigara içmiyorum.” dedi.

Yılmaz, sigara bırakmak isteyen tüm vatandaşları Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniğine başvurmaya çağırdı.

Sağlıklı Hayat Merkezi sorumlusu Haliliye İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Halil Seysenbek, sigara bırakma polikliniğine başvuran vatandaşların uzman hekimler tarafından muayene edildiğini belirtti.

Seysenbek, “Daha önceki içim süresi ve miktarına göre, vatandaşlarımıza ücretsiz ilaçlar sağlıyoruz. Günde 1-1,5 paket sigara içen bir kişi, verilen ilaçlarla 5 gün içinde sigarayı tamamen bırakabiliyor. Bu süreç, hekimlerimiz tarafından yakından takip ediliyor ve sigarayı bırakan vatandaşlarımız ayda bir kontrol ediliyor.” dedi.

Seysenbek, sigara bırakmak isteyen tüm vatandaşları Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniğine beklediklerini sözlerine ekledi. (İLKHA)

Boş kalan hac kontenjanları için ek kayıt süresi 18 Aralık’a kadar uzatıldı

Eskişehir’de hırsızlık yapan şüpheliler Konya ve Ankara'da yakalandı

Konya’da Şeb-i Arus etkinlikleri için "video mapping" gösterisi yapıldı

Moskova'daki uçuşlar İHA saldırıları nedeniyle askıya alındı

Konya’da “Nezaket Otobüsü” ile öğrencilere trafik kültürü eğitimi verildi

Şanlıurfa’da kripto para operasyonu: 7 milyon TL değerinde cihaz ele geçirildi

Portekiz’de tarihi genel grev: Ulaşım ve kamu hizmetleri neredeyse durdu

Google yeni yapay zeka destekli akıllı gözlüğü için Warby Parker ile iş birliği yaptı

Merkez Bsı yılın son faiz kararını açıkladı

Malatya'da "Milli Teknoloji Hamlesi" sergisi

Küba ve Venezuela, ABD'nin petrol tankerine el koymasını kınadı

Adana'da kaybolan 72 yaşındaki Vahit Şentuna için Umut Kervanı da seferber oldu

Dahiliye Uzmanı Uzm. Dr. Tuba Ertekin Kozluk Devlet Hastanesinde Göreve Başladı

Batman'da serçe parmak projesi 40 köye hayat verdi

Tayland, Kamboçya ile olan çatışmada ilk sivil ölümlerini bildirdi

UNRWA: Gazze'de çadırlar sular altında, hastalık riski artıyor

Okulda diyabetli öğrencilere güvenli ortam için öğretmenlere eğitim verildi

10 ilde dijital ikiz atölyeleri kuruluyor: İlk uygulama İstanbul’da tamamlandı

Adana'da 22 yıl cezası bulunan firari alışveriş merkezinde yakalandı

Şırnak’ta kar nedeniyle kapalı yolların açılması için çalışmalar sürüyor

Siirt’te karla mücadele planı devrede: 162 araç ve 218 personel sahaya çıkıyor

Gazze’de ateşkes sürecine rağmen şehit ve yaralı sayısı artıyor

Milli Eğitim Müdürü Ciğer: Okul kantinleri büyük sorumluluk taşıyor

Gazze'de şiddetli fırtına: Üç katlı ev çöktü, çadır kampları sular altında kaldı

Batman'da Kur'an'ı Kerim kurslarına yoğun ilgi

ABD'nin Büyükelçisi Barrack: Ankara'nın israile saldırgan politikası ve yeni bir Osmanlı emeli yok!

Okulda zehirlenme vakası: 13 öğrenci tedavi altına alındı

Yerli KKKA aşısında önemli eşik aşıldı: Faz-1 aşaması 2026’da

Gazze’de insani kriz derinleşiyor: Hastanelerin yüzde 94'ü kullanılamaz halde

Kudüs'te gerilim yeniden tırmandı: Siyonist Yahudiler yine Aksa'ya saldırdı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Boş kalan hac kontenjanları için ek kayıt süresi 18 Aralık’a kadar uzatıldı

Eskişehir’de hırsızlık yapan şüpheliler Konya ve Ankara'da yakalandı

Konya’da Şeb-i Arus etkinlikleri için "video mapping" gösterisi yapıldı

Moskova'daki uçuşlar İHA saldırıları nedeniyle askıya alındı

Konya’da “Nezaket Otobüsü” ile öğrencilere trafik kültürü eğitimi verildi

Şanlıurfa’da kripto para operasyonu: 7 milyon TL değerinde cihaz ele geçirildi

Portekiz’de tarihi genel grev: Ulaşım ve kamu hizmetleri neredeyse durdu