• BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

Günde içtiği 2 paket sigarayı bırakan vatandaştan önemli tavsiyeler

30 Ağustos 2024, Cuma 10:17
30 Ağustos 2024, Cuma 10:17
Günde içtiği 2 paket sigarayı bırakan vatandaştan önemli tavsiyeler
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şanlıurfa’da Günde 2 paket sigara içen Bilal Yılmaz, Sağlıklı Hayat Merkezleri Sigara Bırakma Polikliniği'nden aldığı destekle sigarayı bıraktığını söyleyerek öyküsünü anlattı.

Sağlıklı Hayat Merkezlerinde, binlerce vatandaşa ücretsiz sağlık hizmet imkanı sağlanıyor. Sağlık Bakanlığı'nın 2017 yılında toplumu sağlıklı hayata teşvik etmek; birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirerek, bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak ve ikinci, üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin yükünü hafifletmek amacıyla kurduğu SHM sayısı, Türkiye genelinde 265'e ulaştı.

Şanlıurfa’da 5 noktada bulunan SHM'lerde; Eyyübiye,Haliliye 1 Nolu,Haliliye  Bamyasuyu, Akçakale ve Viranşehir olmak üzere toplamda beş adet sağlıklı hayat merkezimizde vatandaşlarımıza mesai saatleri içerisinde ücretsiz bir şekilde hizmet verilmektedir.

Bilal Yılmaz adlı Şanlıurfalı vatandaş, Sağlıklı Hayat Merkezi’nde gördüğü tedavi sonrasında bir aydır sigara içmediğini, bu sürenin sonucunda yeni bir hayata başlamış gibi hissettiğini belirtti. Sigara kullandığı zamanlarda günde yaklaşık 2-3 paket sigara içtiğini belirten Yılmaz, “Sigarayı bırakmayı düşünüyordum fakat bu sadece düşüncelerle olmadı. Uzun yıllar günde 2-3 paket olacak şekilde sigara içtim, bunun neticesinde sağlığımın bozulduğunu anlayamadım.” dedi.

Sağlıklı Hayat Merkezleri Sigara Bırakma Polikliniği, sigarayı bırakma konusunda sağladığı başarılı destekle dikkat çekiyor. Son olarak, poliklinikten faydalanarak sigarayı bırakmayı başaran Bilal Yılmaz, başarı öyküsünü anlattı.

Yılmaz, “Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği sayesinde sigarayı bıraktım. En büyük etken, ailemin sigaradan rahatsız olduklarını belirtmeleri oldu. Bu durumdan ben de rahatsızdım ve sigarayı bırakma kararı aldım.” diye konuştu.

Yılmaz, ailevi telkinler ve merkez hakkında aldığı bilgiler doğrultusunda başvurduğunu belirtti. İlk aşamada doktoru tarafından çeşitli testler yapıldığını ve ilaçlar verildiğini anlatan Yılmaz, “İlaçlar ve verilen talimatlara uyarak yaklaşık 5 gün içinde sigarayı bırakmayı başardım. Şu an yaklaşık bir aydır hiç sigara içmiyorum.” dedi.

Yılmaz, sigara bırakmak isteyen tüm vatandaşları Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniğine başvurmaya çağırdı.

Sağlıklı Hayat Merkezi sorumlusu Haliliye İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Halil Seysenbek, sigara bırakma polikliniğine başvuran vatandaşların uzman hekimler tarafından muayene edildiğini belirtti.

Seysenbek, “Daha önceki içim süresi ve miktarına göre, vatandaşlarımıza ücretsiz ilaçlar sağlıyoruz. Günde 1-1,5 paket sigara içen bir kişi, verilen ilaçlarla 5 gün içinde sigarayı tamamen bırakabiliyor. Bu süreç, hekimlerimiz tarafından yakından takip ediliyor ve sigarayı bırakan vatandaşlarımız ayda bir kontrol ediliyor.” dedi.

Seysenbek, sigara bırakmak isteyen tüm vatandaşları Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniğine beklediklerini sözlerine ekledi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İletişim Başkanlığı’ndan CNN International’a harita tepkisi

Elazığ’dan Gazze’ye kardeşlik köprüsü: 2 bin kişiye iftar sofrası

Şanlıurfa’da Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı’ndan yetimler için iftar programı

Malatya Valiliğinden restorasyon sırasında çöken tarihi cami ile ilgili açıklama

Yabancı öğretmenlere Türkçe yeterlilik şartı getiriliyor

Umut Kervanı Diyarbakır'da ihtiyaç sahibi ailelerle sofralarda buluşuyor

Cizre'de 2 bin öğrenciye "YKS’de Son Viraj" semineri verildi

Siyonist rejimin Gazze saldırılarında şehit sayısı 72 bin 123’e yükseldi

Uluslararası öğrenciler Gaziantep'te iftarda buluştu

Şubat’ta hava yolunu 15 milyon kişi kullandı

DMM: Acil Durumlar ve Savunma Planlaması atamaları savaş hazırlığı değil

22 ilde dolandırıcılara operasyon: 390 şüpheli yakalandı

Bursa’da Ramazan denetimleri sürüyor

Cizre'den Suriye'ye insani yardım gönderildi

Mardin’de kız kaçırma sonucu oluşan husumet barışla sonuçlandı

Yaban keçisi avına 984 bin lira ceza

Beslenme Uzmanı Çelik: Kısa sürede hızlı kilo kaybı çoğu zaman bir sağlık değil, bir risktir

Yeşilyurt Belediyesi ekiplerine AFAD'dan kapsamlı eğitim

Müslümanlar 8 gündür Mescid-i Aksa'ya giremiyor

Gaziantep'te bağımlılığa karşı yürüyüş düzenlendi

Axios: Kürtler İran savaşında tarafsız kalma kararı aldı, yarı yolda bırakılma endişeleri var

Malatya'da restorasyonu yapılan tarihi camide çökme: Bir yaralı

Mil-Diyanet-Sen’den CHP’li vekilin sözlerine tepki: Türkiye’nin İslam kimliğine müdahale edilemez

Şanlıurfa’da kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan 3 kişi tutuklandı

Rize’de karbonmonoksit zehirlenmesi: 1 ölü, 1 yaralı

Tarihe tanıklık eden çınarlar: Nerede o eski Ramazanlar

Madde bağımlılığında yaş düşüyor, satıcılara ağır ceza çağrısı

İran Devrim Muhafızları ABD gemilerine Hürmüz Boğazı uyarısı yaptı

Tekirdağ’da sokak satıcısına operasyon: 81 binin üzerinde sentetik ecza ele geçirildi

Batman–Hasankeyf Yolunda Takla Atan Otomobil Alev Aldı, 2 Kişi Ağır Yaralandı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İletişim Başkanlığı’ndan CNN International’a harita tepkisi

Elazığ’dan Gazze’ye kardeşlik köprüsü: 2 bin kişiye iftar sofrası

Şanlıurfa’da Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı’ndan yetimler için iftar programı

Malatya Valiliğinden restorasyon sırasında çöken tarihi cami ile ilgili açıklama

Yabancı öğretmenlere Türkçe yeterlilik şartı getiriliyor

Umut Kervanı Diyarbakır'da ihtiyaç sahibi ailelerle sofralarda buluşuyor

Cizre'de 2 bin öğrenciye "YKS’de Son Viraj" semineri verildi