Güney Kore Devlet Başkanı Yeol, Türkiye Seul Büyükelçiliği’ne taziyelerini sundu

Tarih: 10.02.2023 15:20
Güney Kore Devlet Başkanı Yeol, Türkiye Seul Büyükelçiliği’ne taziyelerini sundu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Güney Kore Devlet Başkanı Yeol, Türkiye Seul Büyükelçiliği’ne taziyelerini sundu

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Türkiye’nin Seul Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek, depremde yaşanan can kayıpları nedeniyle taziyelerini sundu.
Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen ve 18 binden fazla kişinin ölümüne yol açan depremler nedeniyle Türkiye’nin Seul Büyükelçiliği’ne ziyaret gerçekleştirdi. Türkiye’nin Seul Büyükelçisi Salih Murat Tamer’le bir araya gelen Yoon, Türk halkı için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirtti. Yoon, 8 Şubat’ta Güney Kore Afet Yardım Ekibi’nin Türkiye’nin talebi üzerine Hatay’ın Antakya ilçesini kurtarma operasyonu alanı olarak seçtiğini hatırlatarak, “Kurtarma çalışmaları başladıktan 1 buçuk saat sonra bu sabah yerel saatle 06.30 civarında hayatta kalan 70’li yaşlarında bir erkek kurtarıldı. Neyseki hayatta kalan kişinin bilinci yerindeydi ve sağlığının iyi olduğu bildirildi. Ayrıca hayatta kalan bu kişinin kurtarıldığı aynı yerden hayatını kaybeden 4 kişinin cansız bedeni daha çıkarıldı” dedi.

“Deprem hasarını desteklemek için kamu-özel iş birliği önlemleri aranacak”
Güney Kore Dışişleri Bakanlığı’nın bugün Bakan Yardımcısı Lee Do Hoon’un başkanlığında Acil Yardım Karargahı’nda Türkiye’deki deprem hasarıyla ilgili bir toplantı yapacağını sözlerine ekleyen Yoon, “Bu toplantıda Türkiye sahasındaki duruma bağlı olarak Afet Yardım Ekibi’nin faaliyetlerini desteklemenin yolları tartışılacak ve deprem hasarını desteklemek için kamu-özel işbirliği önlemleri aranacaktır. Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Afet Yardım Ekibi’nin faaliyetlerine desteğini sürdürecek ve devletin ve özel sektörün Türkiye’deki depreme daha etkin bir şekilde destek vermesi için aktif çaba sarf edecektir” açıklamasında bulundu.
Güney Kore Devlet Başkanlığı Ofisi, Yoon da dahil olmak üzere tüm çalışanların Türkiye ve Suriye’ye deprem yardımı için 32 milyon won toplayarak Kore Kızılhaçı’na teslim ettiğini açıkladı.
[gallery ids=',101436']

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Yükleniyor